C_vitamin

Treba mnogo toga nije samo Mg
Mislim da ne treba unositi Mg oralno, bolje je zaobići creva, jetru, bubrege, treba mazati na kožu tečni Mg
gresis, ja uzimam magnezijum glicinat oralno jer je najbolji, najvise se apsorbuje, a ima i citrat, karbonat, oksid, tako da nije svejedno o kojoj formi je rec... ujedno i replika:
Pijem Mg citri godinama.
citrat je ok, ali je glicinat bolji..

a zena sipa magnezijum u kadu/lavor za noge - ovde se zove epsom salt

What do magnesium bath salts do?
Relieves muscle tension. Supports bone & skin health. May help relieve inflammatory skin conditions. Potential migraine relief.

Uses and Benefits of Epsom Salt Baths

isto i za vitamin c, bitna je forma, jer moze da bude opasan za sluzokozu digestivnog trakta, onda moze da ubrza aktivaciju enzima koji su bitni za pepsin, pa da coveka prosto grize cir. grizlica - opet - nije svejedno.

gresis, ja uzimam magnezijum glicinat oralno jer je najbolji, najvise se apsorbuje, a ima i citrat, karbonat, oksid, tako da nije svejedno o kojoj formi je rec...
a zena sipa magnezijum u kadu/lavor za noge - ovde se zove epsom salt

What do magnesium bath salts do?
Relieves muscle tension. Supports bone & skin health. May help relieve inflammatory skin conditions. Potential migraine relief.

Uses and Benefits of Epsom Salt Baths

isto i za vitamin c, bitna je forma, jer moze da bude opasan za sluzokozu digestivnog trakta, onda moze da ubrza aktivaciju enzima koji su bitni za pepsin, pa da coveka prosto grize cir. grizlica - opet - nije svejedno.
Ipak mislim da je najbolje zaobići digestivni trakt, želudac, bubrege i jetru

Ipak mislim da je najbolje zaobići digestivni trakt, želudac, bubrege i jetru
pa, postoji i intravenozni vitamin c, ali opet, ti si u pravu da je pogresan pristup imati fokus na 1 vitamin ili 1 mineral, a problem je kompleksan - moderna industrija prerade hrane je takva da nama sve fali, ili nemamo dovoljno novca, ili je hrana prskana ima aditiva itd

ja sam samo na raspolaganju ako neko vec pije vitamin c od 500 ILI 1000 mg, a moze da priusti i poruci, koji je najbolji, jer sam ih isprobao sve u USA, isto i za magnezijum, posto oni rade sinergicno, a ovde su tema

isto tako i za ostale suplemente... bio sam agilan zagovarajuci sve za vreme korone, ali mogu i opet

za C konkretno, paziti da ne deluje stetno na zeludac, a moze, ili da ne proradi pepsin i covek sam sebi aktivira cir - prekinuti, ako ko ima tegobe

inace je C osnovni

Poslednja izmena:
pa, postoji i intravenozni vitamin c, ali opet, ti si u pravu da je pogresan pristup imati fokus na 1 vitamin ili 1 mineral, a problem je kompleksan - moderna industrija prerade hrane je takva da nama sve fali, ili nemamo dovoljno novca, ili je hrana prskana ima aditiva itd

ja sam samo na raspolaganju ako neko vec pije vitamin c od 500 ILI 1000 mg, a moze da priusti i poruci, koji je najbolji, jer sam ih isprobao sve u USA, isto i za magnezijum, posto oni rade sinergicno, a ovde su tema

isto tako i za ostale suplemente... bio sam agilan zagovarajuci sve za vreme korone, ali mogu i opet
Ja koristim ovaj iz DMa od 4 evra, 100g :kez:
IMG_20230617_223638.jpg

Uzimam onako odokativno sad i po 800-1000mg

Ja koristim ovaj iz DMa od 4 evra, 100g :kez:
Pogledajte prilog 1362274

Uzimam onako odokativno sad i po 800-1000mg
hehe, pise 8 evrica sad sam izguglao posto ne znam nemacki
moras da budes na oprezu:
ne na prazan stomak, ne ako si bolestan i pijes anitbiotike
ali ako ga tolerise stomak, to ti je to, kao sumece, samo u prahu, imas za 100 puta

ja kupim liposomalni od $35 samo 30 paketica koji uzimam pre jela, tako da ako imas love, otvori se malko vise, to ti je askorbinska kiselina, c vitamin nema spora, a ja samo kazem da postoje i novije, bolje formule, npr.

Evaluation and clinical comparison studies on liposomal ...

National Institutes of Health (.gov)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov › ...

by S Gopi · 2021 · Cited by 32 — The results of the clinical studies of liposomal vitamin C by oral delivery to be 1.77 times more bioavailable than non-liposomal vitamin C.

==================ili============
It recently been reported that oral liposomal vitamin C at high dose decreased the mortality in patients with COVID-19. This study involved 8634 patients with COVID-19, and showed that the mortality rate was 1.9% after oral liposomal vitamin C compared to 4% mortality in the non-treated group [31].

Nano-vitamin C: A promising candidate for therapeutic ...

Poslednja izmena:
hehe, pise 8 evrica sad sam izguglao posto ne znam nemacki
uzeo ga za 4 koma nešto evra časna reč
moras da budes na oprezu:
ne na prazan stomak, ne ako si bolestan i pijes anitbiotike
ali ako ga tolerise stomak, to ti je to, kao sumece, samo u prahu, imas za 100 puta
Ne na prazan stomak i ako si bolestan? To nisam znao. Uzmim ga u toku treninga, dodam u litar vode
ja kupim liposomalni od $35 samo 30 paketica koji uzimam pre jela, tako da ako imas love, otvori se malko vise
Ma nije problem nego čovek ne zna šta da kupi pored milion stvari što se nude. Te ovakav, te onakav...

Ma nije problem nego čovek ne zna šta da kupi pored milion stvari što se nude. Te ovakav, te onakav...
pa, zato razmenjujemo iskustva, verujem ti.

a zasto ja vama ovo pricam? zato sto OVAJ LIPOSOMALNI, da ne reklamiram moj je liposomalni ali i liposferican - ide u kosti, u zglobove cak! bolji je, ne 1,77 puta, nego mnogo vise... ovo je generalna gugl pretraga, ne reklamiram ni 1 kompaniju u usa, tim pre jer vi dobijate iz eu

What is so special about liposomal vitamin C?

Liposomal Vitamin C is a type of Vitamin C that is better absorbed by the body than regular Vitamin C. Liposomes are tiny, nano-sized bubbles that mimic the body's own cell membranes. By protecting and helping Vitamin C travel through the body, liposomes aid and speed absorption.

pa, zato razmenjujemo isustva, verujem ti.

a zasto ja vama ovo pricam? zato sto OVAJ LIPOSOMALNI, da ne reklamiram moj je liposomalni ali i liposferican - ide u kosti, u zglobove cak! bolji je, ne 1,77 puta, nego mnogo vise... ovo je genaralna gugl pretraga, ne reklamiram ni 1 kompaniju
Će kupimo već koliko iduće sedmice. Čuo sam i ja za ovaj liposomalni

Će kupimo već koliko iduće sedmice. Čuo sam i ja za ovaj liposomalni
jaci je, bolje se apsorbuje, samo vidi na svapskom internetu, po eu kljucnu rec lypo-spheric, liposferik, mada opet kazu intravenozni - IV je najjaci, ali ko ce da bude pacijent? za krezubice kasno, ali ja imam skoro sve svoje zube, samo mi fali 1 plus 1 umnjak, preko 50 godina sam, pijem sve slatko i ne perem zube redovno, znaci vitamin C, genetika slabo, a liposfericni sam osetio u zglobovima cak, zeza me reuma, pa uzimam sve i svasta

Liposomal, or lipospheric, vitamin C is a vitamin that has been combined with very small fat-like particles. The liposomes help deliver the nutrient they’re combined with quickly and effectively. Research suggests that liposomal vitamin C is slightly more effective at producing circulating levels of vitamin C than the plain version of the vitamin, but not as effective as when it’s introduced intravenously.

Making liposomal forms of vitamins is difficult, so quality matters. If you’re opting for this version, make sure you’re getting it from a company you trust.

While many people will claim that liposomal and IV vitamin C are the best versions for absorption, there’s no substantial evidence that there is a significant difference for the average person. As you read above, there are considerations for using these other forms and times where IV vitamin C may be beneficial.

https://biologixmobilewellness.com/vitamin-c/9-benefits-of-vitamin-c-iv-therapy/

Poslednja izmena:

Back