C# - Zadaci, pitanja, iskustva

barumbarum

Početnik
Poruka
5
Pocetnik sam u programiranju,danima se vrtim oko ovog zadatka bez resenja.Ako neko zna kako ovo da odradim,hvala unapred!

Naziv: Konzolni kalkulator

Zadatak:

Napraviti klasu Kalkulator. Ova klasa mora da sadrži sledeće funkcionalnosti:

konstantu PI
konstruktor koji prihvata dve celobrojne vrednosti, operand1 i operand2
metod za ispis vrednosti operand1 i operand2
metode za četiri računske operacije - sabiranje, oduzimanje, deljenje i množenje, koje će vraćaju rezultat operacije nad vrednostima operand1 i operand2.
statičke metode za iste ove operacije, koje prihvataju operande kao parametre
metod površina kruga, koji računa površinu kruga poluprečnika operand1.

Napraviti konzolnu aplikaciju koja instancira objekat klase Kalkulator, poziva sve metode i ispisuje rezultate računanja.

Dostaviti Visual Studio solution, upakovan u arhivu.

evo ti klasu pakuj je sam
Mislim da je to to
Kod:
class Calculator
    {
        private Double _num1;
        private Double _num2;

public Double PI
        {
            get
            {
                return Math.PI;
            }
        }

public Calculator(Double num1, Double num2)
        {
            this._num1 = num1;
            this._num2 = num2;
        }

public void WriteNumber1()
        {
            Console.WriteLine(this._num1);
        }

public void WriteNumber2()
        {
            Console.WriteLine(this._num2);
        }

public Double Add()
        {
            return this._num1 + this._num2;
        }

public Double Subtract()
        {
            return this._num1 - this._num2;
        }

public Double Multiply()
        {
            return this._num1 * this._num2;
        }

public Double Divide()
        {
            return this._num1 / this._num2;
        }

public static Double Add(Double num1,Double num2)
        {
            return num1 + num2;
        }

public static Double Subtract(Double num1, Double num2)
        {
            return num1 - num2;
        }

public static Double Multiply(Double num1, Double num2)
        {
            return num1 * num2;
        }

public static Double Divide(Double num1, Double num2)
        {
            return num1 / num2;
        }

public static Double PovrsinaKruga(Double poluprecnik)
        {
            return Math.PI * 2 * poluprecnik;
        }
    }

Znam ja to teoretski ali u praksi mi ne ide nikako. Ja sam skoro uopisao ovaj kurs pa mi je sve to jos novo

Celo programiranje bi trebalo da ti ide ovako.

1. Dobio si ili zamislio zadatak koji trebas da uradis.
2. Prodji glavom primitvno kroz zadatak kako bi ga uradio svojim recima.
3. Postavi to zamisljeno na papir, ispises to primitivno slovima recimo "Ako krstarica ima 1000 clanova ja sam kralj, ako nema ja sam debil"
4. To sve prevedi u jezik sa kojim radis, u tvom slucaju C#. U ovom slucaju

int krstarica=10000;
if(krstarica>=1000)
{
Console.WriteLine("ja sam kralj"); ili MessageBox.Show("Ja sam kralj");
}
else
{
Console.WriteLine("ja sam debil");
MessageBox.Show("Ja sam debil");
}

Ono sto je najbitnije jeste poznavati sta znaci sta.

int
string
char
bool
byte
float
double
decimal
itd itd

pa onda sta znace klase, objekti, metode.
sta znace petlje if-else, try-catch, for, while, do while, get-set, foreach itd.. i posle ti je sve u logici, samo se u glavi slaze.

Poslednja izmena:
jel mislis da se isplati ucenje C# ili da se bacim na neki drugi jezik :roll:

Sve zavisi za sta ti treba? Ako mislis da ti treba za posao retko koji ce ti biti bolji od C#. Jako trazen jezik, a prebacivanje sa C# na Javu i C++ je lako. ;)

Najcesca primena mu je rad sa bazama, takodje imas ASP.NET za internet programiranje, dok je za pravljenje programa gde se trazi brzina(igre) bolji C++ ;)

Kolege sa kojima saradjujem...sa sajta http://zaposlimo-srbiju.com su C# programeri, ja sam jos amater ali ponekad saradjujemo :) i ako moze neko da sakupi C# programere to su oni, Ne bi bilo lose da ko solidno poznaje C# obrati se njima, znam da imaju dosta projekata a ne stizu sve da urade....Ne zelim da reklamiram, vec dobronameran savet iz iskustva znam da su ok momci i hoce da pomognu....

Poslednja izmena:
Ako zelis da se bavis Windows programiranjem (.NET/WinRT) onda da. C# je fin i moderan jezik, mnogi programeri koji imaju iskustva ga hvale, mada se ne slazu svi oko jezika i implementacije istog (.NET).

Ako hoces da se bavis cross-platform (MONO) ili game devom u Srbiji, onda ne.

Dobio sam zadatak da kreiram klasu Tacka. Klasa Tacka neka ima konstruktor koji prihvata dva parametra (x,y i z). Ovi parametri ce biti celobrojne vrednosti i postavljace vrednosti za istoimena polja klase.
>Unutar klase Tacka, kreirajte metod ToString, koji prikazuje sve tri tacke u sledecem formatu: x:#,y:#,z:#
>Kreirajte metod sa nazivom: nacrtajTacku, koji ce vracati sledeci string (tekst):
>"Crtanje tacke na poziciji : #,#,#"
>(ove tarabe su naravno vrednosti polja x,y i z.
>Kreirajte staticki metod isPositionZero koji ce prihvatiti objekat klase Tacka i prikazati poruku o tome da li se tacka nalazi na nultoj poziciji (ako su sve vrednosti nula, tada ce poruka glasiti da je tacka na nultoj poziciji. U suprotnom, poruka ce glasiti da tacka nije na nultoj poziciji)

Bio bih zahvalan ako bi mi hteo neko pomoci.

i meni treba pomoc da kreiram klasu Tacka. Klasa Tacka neka ima konstruktor koji prihvata dva parametra (x,y i z). Ovi parametri ce biti celobrojne vrednosti i postavljace vrednosti za istoimena polja klase.
<br />Unutar klase Tacka, kreirajte metod ToString, koji prikazuje sve tri tacke u sledecem formatu: x:#,y:#,z:#
<br />Kreirajte metod sa nazivom: nacrtajTacku, koji ce vracati sledeci string (tekst):
<br />"Crtanje tacke na poziciji : #,#,#"
<br />(ove tarabe su naravno vrednosti polja x,y i z.
<br />Kreirajte staticki metod isPositionZero koji ce prihvatiti objekat klase Tacka i prikazati poruku o tome da li se tacka nalazi na nultoj poziciji (ako su sve vrednosti nula, tada ce poruka glasiti da je tacka na nultoj poziciji. U suprotnom, poruka ce glasiti da tacka nije na nultoj poziciji)
Bio bih zahvalan.

Па, почни... направи класу са конструктором, па постави питање када наиђеш на неки конкретан проблем при имплементацији метода. Или... дај оглас да ти треба неко да реши задатак односно да те научи оно што треба да знаш да га решиш.

konstruktor koji prihvata dva parametra (x,y i z)
Ја ту видим три.

Poslednja izmena:

Back