Business women

svejedno mi je, tj mislim da prvo ustanoviš šta bi, a da imaš firmu je oblik preko koga ostvaruješ znači to je drugo pitanje
mislim da nema razlike za muške i ženske nego kako vodiš tu igru, iako možda ne deluje tako

a ovo nije tako nova tema : )

Poslednja izmena:
Za sad nisam sreo poslovnu zenu koja je uspela samostalno da odrzi neki ozbiljan biznis duze od godinu dve.
Tacnije, dok ne upropasti svoje zalihe i zalihe bliznjih, tada se firma zatvara.
Stanje firme cesto osciluje zajedno sa zenskim ciklusom.

Cast izuzecima...

Nekoiliko žena znam koje su veoma uspešne u svom poslu, ali su krajijeru gradille u nekom prošlom vremenu, pre 30 godina.
To je u izumiranju....od ovih mlađih bih izdvojio one koje se bave kreativnim i lepim poslovima. I naukom.
U privatnom biznisu nešto ne vidim da ženama ide...Msm, da se samostalno bave, uvek je tu priča neka sa više pos. partnera..

Svako može da pokuša da se bavi priv. poslom, nejasno je zašto je to ovde dokaz uspešnosti...Priv, firmu možete za 100 evra da otvorite, al da vidim šta ćete posle.

Da li imate svoju firmu ili biste to zelele? Neki snovi, planovi i ideje, imate li? Sta biste konkretno radile ili radite ako nije tajna?

Da li je tesko biti privatni preduzetnik i da li je teze ako ste zensko ili ne i zasto?

Neka iskustva, recept, vasa prica o uspehu ili mozda negativnom iskustvu u sferi privatnog preduzetnistva nije na odmet.
Muz ima. Moja majka je imala. Daleko bilo, nije to za mene. Meni daj posao da odradim, daj platu, I ja da idem kuci mirne glave.

Bilo bi dobro organizovati teroristicku grupu privatnika koja ce da lovi drzavne parazite, inspektore i slicnu drzavnu bagru.

Ja bih bio los gazda jer nisam siguran da mogu da se suzdrzavam pred tim sljamovima, popio bih krivicnu sigurno nekad.

Jos pa kada krenu prosvetari da ti pricaju kako je njima tesko a tebi lako jer si gazda, verovatno bih ih bombom gadjao.

- - - - - - - - - -

Sve manje ce toga biti, a sve vise malih firmi.

Jako je veliki problem govor, razgovor, jezik, javni diskurst. To je inace najbitnija stvar, reci, jezik, i sl.

Drzavni paraziti imaju odredjen snobovski stav koji su ubacili u javni diskurs po kome oni ispadaju neki intelektualci (sto blage veze sa vezom nema, njihovo opste-obrazovanje je smesno), koji rade mnogo bitne i teske poslove. Stvari o kojima oni lupetaju kao neke najbitnije zivotne stvari npr., pa to je pogubljotis na kub.

To svakog privatnika iritira, jer on, za razliku od njih, zivi u stvarnom zivotu i drustvu; i za razliku od njih, vidi sta se desava u tom drustvu. On mora da cuti, trpi i lize 45 puta vise bulj.a od njih.

GLAVNA stvar da bi bio uspesan privatnik je da mentalno znas da kuliras te idiote koji su glavni u svakom demokratskom drustvu. Oni su mocniji od Miskovica i Beka jedno 34 puta, cak iako imaju manje kinte od njih, jer su oni vladari javnog diskursa.

Poslednja izmena:
Ово је проблем са данашњим женама.

Све би да буду госпође, а ни једна неће да ради.

:lol:
Ziva istina.:aha2::lol:

- - - - - - - - - -

Bilo bi dobro organizovati teroristicku grupu privatnika koja ce da lovi drzavne parazite, inspektore i slicnu drzavnu bagru.

Ja bih bio los gazda jer nisam siguran da mogu da se suzdrzavam pred tim sljamovima, popio bih krivicnu sigurno nekad.

Jos pa kada krenu prosvetari da ti pricaju kako je njima tesko a tebi lako jer si gazda, verovatno bih ih bombom gadjao.

- - - - - - - - - -

Jako je veliki problem govor, razgovor, jezik, javni diskurst. To je inace najbitnija stvar, reci, jezik, i sl.

Drzavni paraziti imaju odredjen snobovski stav koji su ubacili u javni diskurs po kome oni ispadaju neki intelektualci (sto blage veze sa vezom nema, njihovo opste-obrazovanje je smesno), koji rade mnogo bitne i teske poslove. Stvari o kojima oni lupetaju kao neke najbitnije zivotne stvari npr., pa to je pogubljotis na kub.

To svakog privatnika iritira, jer on, za razliku od njih, zivi u stvarnom zivotu i drustvu; i za razliku od njih, vidi sta se desava u tom drustvu. On mora da cuti, trpi i lize 45 puta vise bulj.a od njih.

GLAVNA stvar da bi bio uspesan privatnik je da mentalno znas da kuliras te idiote koji su glavni u svakom demokratskom drustvu. Oni su mocniji od Miskovica i Beka jedno 34 puta, cak iako imaju manje kinte od njih, jer su oni vladari javnog diskursa.

Mnogima u javnom sektoru je preko glave tamosnje atmosfere i odnosa sa kolegama pa mastaju da otvore svoju firmu i budu Baje. Ali da li to ide tako lako je dobro pitanje.;)

Back