busenje usiju kod dece

izuzetno mi je ruzno kada vidim bebu sa mindjusama,pa jos zlatnim.jednostavno mi ruzno na oko i mislim da roditelji ne treba sami da odluce da buse detetu usi dok ono jednog dana eventualno ne odluci.
ja sam negde oko pete godine htela da mi se buse usi ( mislim htela - videla na drugima pa kud svi turci tu i mali mujo) ali je onda stari rekao da nema busenja dok malo ne porastem i ne razmislim da li ih zaista zelim.nekako on nikada nije voleo mindjuse pa valjda zato.
rezultat je da i sada nemam busene usi jer kako je prolazilo vreme a meni mindjuse nisu bile na kraj pameti,shvatila da nisam od onih zena koje vole da se kindjure toliko nakitom,i da me pre svega mrzi da se bavim minjusama a i da mi je nekako otuzno kad se otagle nekim ljudima usi od njih ili kad se upali rupa.ustvari lepe su mi usi bez icega.naravno nekim zenama lepo stoje itd samo ja se u celoj prici uopste ne vidim i prilicno sam srecna sto mi nisu busili usi kad sam bila beba.

Meni su probusili usi kad sam bila beba, i nosila sam zlatne mindjuse sa tri crvena cirkona, do svoje dvadesete, a onda mi je palo na pamet da ih menjam, pa sam stavljala kojekakve bizuterije, bez prethodne sterilizacije. I dobila sam infekciju, patila se da vratim na staro i rupice su zarasle. I bas zbog dileme, da li da dozvolim cerki da nosi mindjuse, otisla sam na busenje usiju, koje je navodno bezbolno. Nije bezbolno, stavise, bol traje danima, i ne sme da se cacka ni vrti prljavim prstima mindjusa, da ne bi doslo do infekcije. Al eto, ima koga mrzi da cim devojcicu obuce u plavo objasnjava da nije decak, onda lepo izbusi usi detetu, stavi bljestavu mindjusu sa kamencinom, i nema dileme.

Back