Burrito

Poruka
21.519
Da li volite da jedete Burrito? Ja obozavam. U Beogradu ima nekoliko Burrito Madre restorana, cuo sam svasta da taj Burrito nije isti kao onaj u Meksiku, itd... ne znam, meni je preukusan.

Moja idealna kombinacija glasi: tortilja, meksicki pirinac, crni pasulj, achiote piletina, kackavalj, pico de gallo, mocahete salsa i vrlo malo mariniranog crvenog luka.

Za 390 dinara dobijate oko 500-600 grama, znaci kompletan rucak.

Ne ceka se dugo, ako izuzmemo stajanje u redu, kada dodjete na red, za minut, dva sve je gotovo i kako kaze slogan firme: Brzo a zdravo! :super:

Sto i nije daleko od istine, jer tesko da cete u gradu naci zdraviji fast food, a da je ukusan i da za ok cenu mozete dobro da se najedete.

burrito.jpg

Ja burito sam pravim od goveđeg mlevenog mesa, neke moje improvizovane ljute salse,crvenog pasulja i kukuruza. Onda narendam čedar i malo još zapečem u rerni.
To ne da je sito nego....koje crno zdravlje. Inače mislim da je baš taj što ja pravim varijacija originalnog.

Nisam probao u Burito madre...u planu je.

Како се то једе а да ти пола не испадне на патос.
:D
Naši ljudi su skeptični kad je reč o toj meksičkoj hrani. Baš pre neki dan s nekim starim Lalama u kafani pričah o tamalesima, Lale su nekada punile slamarice suvom kukuruzovinom, to se stavljalo u perine i služilo kao madrac, a Meksikanci u taze kukuruzovinu uvijaju sarmice. :lol:

Nema skepse, fantastična je i kalorična...ne ovi fensi gluten-free što se podvaljuju nego originalni meksički recepti ....to je meso,halapenjo papričice, pasuljčina i sir topljeni kao osnova...:lol:. To ne može da omane ;)

Zanimljiva je i ta kombinacija iz uvodnog posta, skrkane su u burito namirnice koje Meksikanci valjda najčešće upotrebljavaju - pirinač i pasulj, a tu su i papričice i kukuruz u tvojoj verziji.

• Podržavam
Reactions: DUH
Како се то једе а да ти пола не испадне на патос.

Meni nikada nije ispala ni mrvica.

Не једем те замотуљке, само тањир и есцајг признајем.

Pa nije ni to problem. Ti mozes umesto tortilje da trazis da ti serviraju u ciniji, dosta ljudi to radi.

• Podržavam
Reactions: DUH
Videh preko puta Futoške pijace da je najjeftiniji sa piletinom nekih 290 dindži.

Asocirala me ona tema sa zmijama na meniju, gde je Cici spominjala mrave, na neku varijantu burita koju su pripremale meksičke drvoseče, sekiraši ačeri, da bi upotpunili oskudne obroke dok su obavljali iscrpljujuće poslove u tropskim šumama dodavali bi na masti propržene mrave pasulju i paprici i to bi zavijali u tortilje.

Back