Burlington - Canada

Ima li nekoga iz ovog grada ili je bio u njemu ?
Kakav je, koliki, ima li nekih zanimljivih dešavanja itd

Svastika mi zivi u Burlingtonu,ali u USA,na samoj granici sa Kanadom,Vermont.Inace u USA svaka drzava ima neki Burlington pa se uvek zato i kaze drzava,u ovom slucaju Vermont.Ovaj gradic je mali ,tridesetak hiljada stanovnika ali ima predivnu prirodu i jezero u blizini.Meni se svidja.Ima i aerodrom,mali doduse, nekih desetak gejtova, i nije medjunarodni.

Poslednja izmena:
Mislim na Burlington u Kanadi [pored Hamiltona]

Bio tamo na par dana pre neke dve godine... To ti je "gradic" od nekih 150 hiljada stanovnika, zapravo veliko predgradje izmedju Hamiltona i Toronta, na obali jezera Ontario. Uz jezero imas lepo setaliste i marinu... Ima zelenila, parkova, tu i tamo u samom centru imas par vecih (uglavnom stambenih) zgrada, i tu i tamo poneku sacuvanu lepu stariju zgradicu, manju crkvu, ostalo su tipske porodicne kuce ili kuce u nizu i mall-ovi.
Hamilton i Toronto su preko njega, Oakvilla i Mississauge povezani auto-putem... Nekih posebnih desavanja i nije bilo... Zapravo, u "okolini" je tih dana jedino bio ulicni Blues festival, ali u Kitcheneru :lol:.
Inace znam da imaju jednom godisnje neku veliku rostiljijadu/festival rebaraca (tzv Ribfest) krajem leta i Sound Of Music negde pocetkom leta.
U svakom slucaju, mirno, prijatno i lepo mesto, za neki porodicni zivot. Ali nekih turistickih znamenitosti i nema, ili ja bas nisam primetio... opet bio sam tamo svega nedelju dana. :)

Poslednja izmena:
Ako bog da, tamo bi trebao da provedem ostatak zivota
To ti je "gradic" od nekih 150 hiljada stanovnika, zapravo veliko predgradje izmedju Hamiltona i Toronta, na obali jezera Ontario. Uz jezero imas lepo setaliste i marinu... Ima zelenila, parkova, tu i tamo u samom centru imas par vecih (uglavnom stambenih) zgrada, i tu i tamo poneku sacuvanu lepu stariju zgradicu, manju crkvu, ostalo su tipske porodicne kuce ili kuce u nizu i mall-ovi.
Hamilton i Toronto su preko njega, Oakvilla i Mississauge povezani auto-putem...
Upravo tako sam i zamisljao a tako su mi ga i opisivali

Hvala lepo :worth:

Back