Burger King ulazi na srpsko tržište

Daj ne...
Niko ti ne može zabraniti da se bodeš. Ako hoćeš i nemaš problem sa posledicama koje to sa sobom neizostavno nosi. Može ti se otežati nabavka,izopštiti iz društva ali ne zabraniti,niti je mislim zabranjeno zakonom...samo trgovima narkoticima je zabranjena.

To sa hranom nema nikakve veze niti se da porediti. Isto tako ako unosiš mnogo kalorija i nezdravih nutrijenata uz statički način života kakav je danas realnost to će imati posledice.U smislu zaokrugljivanja i masnoće i pridruženih bolesti. Ti si svestan toga imaš lako dostupne infornmacije pa ipak biraš, i niko ne može i ne sme da ti se meša u izbor bilo kakvim zabranama.

Na šta da lupi porez? Srpsku govedinu,srpsku salatu,srpsku lepinju,srpski sir, verovatno i srpsku hemiju :) . Zar ti stvarno misliš da se sastojci uvoze? A čak i da se uvoze, zar misliš da možeš samo jednoj kompaniji zabraniti uvoz a drugoj ne? Ili da zabraniš nekoj zemlji uvoz bez posledica ili podigneš carine selektivno? I da očekuješ da neće biti odgovora...ti koji si izvoznik sirovina pre svega?
Sjajna ekonomska logika...:klap:

Ali najgore od svega.....kako ti kao čovek po definiciji misleće biće tražiš da ti neko ograniči slobodu bilo koje vrste a koja ne ugrožava drugoga...ej tražiš ******. Koliko god banalno bilo protivno je prirodi.
Pa jeste protivno prirodi kada predstavis stvari razlozeno ali i razdvojeno. I onda neko treba da hvata baloncice.
To bi na primer bilo slicno kao kada bi neko argumentovao na zabranu nosenja oruzja( recimo zakon brani) i onda dodjes i kazes : A onda bi morao da zabranis i barut, i proizvodnju metala, nikla, raznog masinakog ulja, samo da neko ne bi sklopio pistolj.
Taj argument o reciprocitetnosti u trgovini takodje ne pije vodu. Kao sto svaki nas izvoznik ima paprene papirologije, proveru toga sta izvozi tako treba i ovde. I ne samo "ogledalo" sistem, tipa " Ti meni ovo, ja tebi isto da budemo jednaki" vec upravo da se radi o nasem interesu. Ne interesu tami nekih industrijskih konglomerata koji bi da sprze ovde trziste samo ako vide da je moguce, vec nas interes je da ne. Ne moze. E sad, to zabranis lepo takodje birokratijom i nametima. Tvoja hrana nije zdrava, vec je veoma stetna, pa da bi ti to ovde prodavao, ti ces lepo morati da postujes zakon ovde, kao sto ja moram tvoje tamo. Pa na pr: Prodajes hranu samo sa xyz tipovima zacina, bez aditiva ili malo, bez vestackih boja, pa onda moras da postujes zakon o marketingu, gde na pr ako ti je pljeskavica 5 posto mesa, 70 posto soje, 25 posto kooo znaaa cegaa, ti cess lepo to morati da napises u svakoj reklami, na svakoj kutiji, ispred radnje i td.
Jer vidi. Ovde se ne radi samo o tebi i meni kao odraslim ljudima koji svesno biramo, vec se radi i o deci. E sad da kazes, sta mene briga, nek ih njihovi roditelji vaspitavaju, to tako ne ide. Ti ga vaspitavas jedno, a drugari ga u skoli vode u hamurgerdzinicu kod sarenog cike ima bombonica.
Ovo za bockanje necu ni da komentarisem jer upravo potvrdjuje. Mozes da se bockas, al nema, ne moze da se prodaje. Tako i sa ovim treba. Mozes da jedes hamburger, al na filmu.

Mozes da jedes hamburger, al na filmu.
Kim Il-sung, (김일성) like this.

KIM.jpg

Back