Burek

Jede mi se burek. Kad bolje razmislim burek jedna od malo konstanti u mom zivotu.Burek sa ocem,burek za dorucak,burek za veceru,burek protiv mamurluka,hladan burek od juce,prazan burek,burek sa sirom,burek sa jabukama,burek na brzinu.....Godinama sam merio kvalitet gradova u kojima sam bio po kvalitetu bureka koji sam tamo jeo.Ucio sam moje klince da ga vole ali nisu bas nesto odusevljeni. Da li ja nisam dobar ucitelj ili je burek pregazilo vreme.Ko ce ga znati?
Pogledajte prilog 431901

Ja sam odrastao u Dalmaciji, gde pekara nije ni bilo. jedini burek bio je u prodavnicama, hladan , stvrdnut, u plavim gajbama isečen i uvijen u papir, pravila ga gradska mlekara . Bile dve vrste, sa sirom i sa jabukama.

Zakasneli;bt301092:
Ja sam odrastao u Dalmaciji, gde pekara nije ni bilo. jedini burek bio je u prodavnicama, hladan , stvrdnut, u plavim gajbama isečen i uvijen u papir, pravila ga gradska mlekara . Bile dve vrste, sa sirom i sa jabukama.
Vidis,ja sam recimo na Hvaru jeo perfektan burek osamdesetih godina proslog veka. Pekare su držali iglavnom Goranci.

Ma neee...ali ima i drugih gradova. Jedino sto mogu sa sigurnoscu da tvrdim je da i Sloveniji nikada nisam naišao čak ni na burek prosecnog kvaliteta.

Ja pamtim da je voz iz Beograda stizao u Rijeku negde oko 6 izjutra.Tada su skoro svi trčali do kioska koji je bio nekih stotinu metara dalje gde su prodavali vruć burek.Šiptari su znali posao ali i burek im je bio ok,možete misliti kako je prijao posle celonoćne vožnje..Ali Maksin burek preko puta "Bristola" je bez premca :lol:

Ne sporim, ima bureci i bureci...Al, probaste li naš niški ?!
E, kad probate će se vrtate pa u Niš :manikir:

I da, tako lep, topao blog, - kompliment :D

Atlas;bt301112:
Ja pamtim da je voz iz Beograda stizao u Rijeku negde oko 6 izjutra.Tada su skoro svi trčali do kioska koji je bio nekih stotinu metara dalje gde su prodavali vruć burek.Šiptari su znali posao ali i burek im je bio ok,možete misliti kako je prijao posle celonoćne vožnje..Ali Maksin burek preko puta "Bristola" je bez premca :lol:

Poznato,završio sam Ekonomski fakultet. To mi je uglavnom bila doručkovaonica. Ako mislis na onog pored gvožđarske radnje?

Back