Bumerang

• Začetnik teme Začetnik teme Fibo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sve u zivotu bi bilo vrlo lako, kada bi postaojao takav jasan reciprocitet. ne verujem u uravnotezenost dobrih i losih stvari po tom osnovu, niti vidim da realan zivot potvrdjuje takvu premisu. jedino u sta verujem je da se sve desava sa razlogom

pazi vidi gledaj, nije reciprocitet jasan u svakom trenutku, ali kao što i sama kažeš, ako postoji razlog, znači da postoji i ravnoteža...

mišljenja sam da se karma (ili kako god to nazvali) gradi non stop i da My name is Earl i nije samo komendija, već jako dobra poruka

pazi vidi gledaj, nije reciprocitet jasan u svakom trenutku, ali kao što i sama kažeš, ako postoji razlog, znači da postoji i ravnoteža...

mišljenja sam da se karma (ili kako god to nazvali) gradi non stop i da My name is Earl i nije samo komendija, već jako dobra poruka

ne mora da znaci, ali uopste....

a to je poprilicno zanimljivo meni... ko god je pomenuo to ili pricao o tome, uvek je pricao to u smislu da ce se nesto lose sto je neko njemu uradio vratiti toj nekoj drugoj osobi... nikad nisam cuo nekoga, kad mu ne ide bas najbolje, da kaze: 'stvarno sam bio los prema njoj i sad mi se vraca'... ja sam, iskreno, bio jako los i nehajan prema nekim devojkama koje to nikako nisu zasluzivale i koje su me jako volele... a opet, totalna suprotnost sam bio sa nekima od njih koje su bile grozne prema meni... valjda tako ide sve dok se ne naidje na nekoga kako treba... i ne mislim da bi trebalo da se vrati... nikad nisam ni gajio neke takve iluzije... ako me neko povredi, a desavalo se, postoje dve stvari koje mogu da uradim... jedna je da predjem preko toga i zaboravim... da se ne opterecujem i ne pridajem tome preterano velikog znacaja... a druga je da se nerviram i cekam neku, nazovi, osvetu i na taj nacin samo dozvolim da me to nesto iznova i iznova povredjuje...
he... a to me uvek podseti na onu devojku sto sam je imao kad sam bio mlad pa, kad me je ostavila, govorio sam sebi da ce me praviti od blata... i da ce 'tek shvatiti sta je imala'... kad, ono... udala se posle za super lika, zivi u Italiji... ima i cerku... jedan skroz lep zivot... i dobro je postupila, na kraju krajeva... i drago mi je jako da je tako... nek' smo mi zivi i zdravi samo... to je najbitnije...

23_bumerang.jpg

australija
:)

Sve se vraca, sve se placa....

Da li ovo vazi za ljubav i seks? Da li imate neuravnotezenost dobrih i losih stvari koje su vam se desile i koje ste ucinili ?

Dajte neke primere...

Nisam nikad razmišljala o tome..
Mislim da imam uglavnom neke dobre stvari iza sebe.. ili ih tako posmatram.. jer i što sam patila i što sam plakala i što sam bila varana i ostavljana i što sam ostavljala, nekako je imalo uvek povod.. a i posledicu.. da shvatim, uočim, uvidim... nisam nikad razmišljala o tome kao o dobrim i lošim stvarima...
Sve su stvari dobre.. samo neke bole više, neke manje, a neke čak mogu i da odstrane sve prethodne bolove..
I uvek sam pokušavala da budem što ispravnija... i jesu me nazivali naivnom.. ali nikad nisam radila to zbog drugih ili 'da mi se ne vrati istom merom'... radila sam to zbog sebe..
Ne znam da li sam uspela svaki put, ali jesam se trudila..

Nisam nikad razmišljala o tome..
Mislim da imam uglavnom neke dobre stvari iza sebe.. ili ih tako posmatram.. jer i što sam patila i što sam plakala i što sam bila varana i ostavljana i što sam ostavljala, nekako je imalo uvek povod.. a i posledicu.. da shvatim, uočim, uvidim... nisam nikad razmišljala o tome kao o dobrim i lošim stvarima...
Sve su stvari dobre.. samo neke bole više, neke manje, a neke čak mogu i da odstrane sve prethodne bolove..
I uvek sam pokušavala da budem što ispravnija... i jesu me nazivali naivnom.. ali nikad nisam radila to zbog drugih ili 'da mi se ne vrati istom merom'... radila sam to zbog sebe..
Ne znam da li sam uspela svaki put, ali jesam se trudila..

Iz tvoje nazovi naivnosti, može se zaključiti da si i bila malo sebična jer si sve to radila zbog sebe...

Pa i jesam.. nisam rekla da nisam.. :)
Kao i bilo šta drugo što radim u životu.. sve radim zbog sebe i za sebe...
Ma kako to zvučalo..
Ma, ne mogu sad da objašnjavam a nisam sigurna ni da želim..
Ceo život se trudim da ne povređujem druge ljude, ali ne toliko zbog njih, nego da bi meni savest bila čista.. tako nekako.. nevr majnd.. nije ni bitno, zaista..

Poslednja izmena:
Ma samo rocknrollaa i to je to...

Mene nervira samo što kad god nešto zakakim, posle kaka dođe i na mene :lol:...

Naravoučenije: Fibo, nemoj da kakiš!! :lol:

Histericniju pesmu od ove ne cuh u svom zivotu... :roll:

Razvijas se moja tugo nije neko cudo
On nece pa nece da me voli ludo
Razvijas se tugo moja pogodno je tle
Mesto ljubavi i dalje bol mi pakuje
On nezna sta su noci
Sta su noci u hladnoci

R:Bumerang ko bumerang

Nek ti bude sve ko sto meni je
Bumerang ko bumerang
Zavodis a nedas se vratice ti se
Nek ti bude sve kao i meni
Kao sto meni je
Manijak su misli moje kad se
tamnim putem roje
Razvijas se manijace nije neko cudo
On nece pa nece da me voli ludo
Razvijas se manijace pogodno je tle
Mesto secera i dalje so mi pakuje.

Ma samo rocknrollaa i to je to...

Mene nervira samo što kad god nešto zakakim, posle kaka dođe i na mene :lol:...

Naravoučenije: Fibo, nemoj da kakiš!! :lol:

Ili bar pazi kako i po kome :)

Ajd malo oftopik, neću previše..
Nekako, mnogo situacija u životu sam imala kad sam postavljala sebi pitanja - pa dobro, zašto sad tako?! Od banalnih sitnica do smrti jako dragih i bliskih osoba..
I posle izvesnog vremena uvidiš da ne možeš shvatiti krajnju suštinu života, nego je bolje lepo da se pomiriš i što lakše da prihvataš to što ti se dešava, iz svega da gledaš da izvučeš i ponešto pozitivno, ma koliko te bolelo to nešto..
Time se vodim i u tim ljubavnim odnosima, nekako.. zaista..
Prekratak je ovaj život da bih ga traćila na činjenje nekih bzvz dela.. ili još gore, na nečinjenje nikakvih... I zato se trudim da budem ok prema svima.. ako me neko baš povredi, stavim do znanja toj osobi a onda se izmaknem.. okrenem leđa i nastavim svojim putem... bez loših dela i misli, ili sa što manje..
E sad sam baš proširila... :)

svaka energija otposlata u kosmos, svaka misao, rec ili delo, biva vraceno svom izvoru. najcesce bar udvostruceno.
neko ko gaji negativne, podle i mracne misli ne moze da ocekuje da te misli nemaju odjeka na okolinu. one se odbijaju kroz svemir i vracaju njemu, svom izvoristu, da tu isklijaju i urode plodom.

tako je i sa cistim, dobrim, plemenitim mislima.

Back