bumbar .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ti si totalno pukao na politiku . poceo si sa povjescu a sada prelazis na pravosude ? pa sta nisi cuo za sudbenu vlast . imas opcinski , zupanijski , vrhovni , ustavni , strasburski , haski sud pa se njima obrati ...

evo da ne kukas vise :

ti si totalno pukao na politiku . poceo si sa povjescu a sada prelazis na pravosude ? pa sta nisi cuo za sudbenu vlast . imas opcinski , zupanijski , vrhovni , ustavni , strasburski , haski sud pa se njima obrati ...
Nemas ti pojma mali.Ne radi se tu uopste o sudovima koji su,kad su takvi procesi u pitanju uglavnom potplaceni ili sude iz interesa,nego se radi o cinjenici da su u tvom gradu,naocigled mnogih svedoka jednoj curici od 12 godina vezali bodljikavom zicom ruke na ledja,odveli nju i njene iz kuce tkdj.naocigled svih i onda je ubili negde u planini,s tim da kad su ih vodili gore nije smela ni policija da ih spreci nego su precutno ih pozdravili i pustili.Ti ljudi kod vas koji su radili takve zlocine,a ima ih koliko hoces,danas su vasi heroji.Piju i jedu sa vama po vasim restoranima i kaficima,sede sa vama na utakmicama,voze se tramvajima na posao i uzivaju veliki ugled.To ste vi,to je vase drustvo...kakvi sudovi i sl.gluposti.Pravda je odavno pala u bunar bez dna.

Sto se tice politike i ekonomije,ti nikako ne razumes koliko je sve to direktno povezano.Ovo sto ste vi uradili,a to je genocid i etnicko ciscenje,jeste itekako povezano sa ekonomijom.Naime,kada sa jedne teritorije poteras neki narod iz verskih ili nacionalnih razloga,te mu porusis kuce da vise se ne moze vratiti i opljackas mu imovinu koju je stticao celog zivota,onda se moze slobodno reci da su ti vrata na tom teritoriju otvorena za tvoju ekonomiju,jer ako tamo investirate najverovatnioje cete ostvariti i dobar profit=kuce,stanovi,lokali,poljoprivredno zemljiste,zemlja za ispasu stoke,vinogradi,vocnjaci,fabricke hale koje su vec sazidane....Dakle,imate prazan prostor na koji mozete dovesti svoje nezaposlene,imate mogucnost da im sazidate stanove ili kuce i da ih odmah i zaposlite,direktno ili indirektno.Kada izvrsis zlocine nad civilima ili zarobljenima,a ne kaznis ih-automatski saljes poruku drugoj strani da nikada se vise ne vraca,jer cete zavrsiti zapoceto.Na taj nacin ste osigurali ulozene investicije od moguceg povratka domicilnog stanovnistva koje bi trazilo obnovu porusenog i posao za sebe kako bi tu onda i preziveli.
Kada pobijes toliki broj ljudi i te datume slavite kao nacionalne praznike,vi ste tada na direktan nacin ostetili potencijalne konkurente na medjunarodnom trzistu,a svi smo mi deo tog trzista;neko vise-neko manje.Pobijete im decu,studente,radno sposobne iz svih profila zanimanja i na taj nacin ih ostetite i u fizickom smislu i u smislu potencijala u znanju i radnom iskustvu.Tako ste ih oslabili,dok vi mozete da grabite napred i dok se oni bave golim opstankom,vi za to vreme mozete osigurati bolje pozicije za mnoge ind.grane u kojima imate drugu stranu( koju ste pocistili) kao cistu konkurenciju.Dok ste ih vratili za 50 godina i vise unazad,vi imate dobar vremenski period da ih preteknete ekonomski,a ekonomska moc donosi bolji zivot i bolju buducnost.

Vidis da ti nije nesto cime bi se bavili sudovi po Haagu ili su to neke pesmice uz vino o rodnom kraju.To je nesto mnogo ozbilnije i to sto sam sada opisao tkdj. sam naucio iz pomenute Hezlitove knige.Naravno,kad citas,,austijance"zakljucak moras izvaditi sam,teraju na razmisljanje.Ovo ne vazi za Hrvate i Srbe,ovo je univerzalan opis takve vrste politike,tj.drzavnog intervencionizma.Skandinavci su,da se vratim na tvoj prvi post,shvatili mnogo pre nasih naroda da je rat u stvari opcija,,jedan korak napred-dva koraka i vise unazad".

ajde da postignemo dzentlmenski sporazum da ne spominjemo domovinski rat jer tu ne mozemo biti objektivni niti ti niti ja . upotrebljavat cemo neutralne primjere a ako te zanima moje politicko opredjeljenje procitaj moj blog . ok ?

ajde da postignemo dzentlmenski sporazum da ne spominjemo domovinski rat jer tu ne mozemo biti objektivni niti ti niti ja . upotrebljavat cemo neutralne primjere a ako te zanima moje politicko opredjeljenje procitaj moj blog . ok ?

Nemoj ti da podjebavaš pa neću ni ja ali čim primetim odma ću ti reći.A ti si prvi počeo

Domovinski rat je onaj rat kada svi gradjani jedne domovine brane tu svoju domovinu,a ovo sto se desilo izmedju nas i vas ceo svet,pa i mi Srbi nazivamo,,gradjanskim ratom".Jedino vi to zovete nekakvim domovinskim ratom,a precizan naslov tih sukoba bi bio,,etnicko ciscenje i genocid".Nisi mi odgovorio na moje pitanje,,Kako se osecas ziveti u gradu gde su curici od 12 godina vezali na ledja ruke sa bodljikavom zicom?"Ako slucajno nemas na to odgovor,kazi mi onda,,Sta si radio kada su ti komsije odvodili na mucenje na zagrebacki velesajam,a posle na streljanje na Pakracku poljanu?"Nisi li mogao ili nisi hteo da im kazes,,Pa cekajte,to su moji susedi-sa njima sam ziveo sve do sad!". Nisi hteo da to kazes,ni ti,ni niko drugi-takvi ste ljudi.Moj narod nije takav i ja se s time ponosim.

Inace,sve sto sam ti napisao,a to sam lako i objasnio-sve je cista ekonomija prouzrokovana drzavnim intervencionizmom.Barem si ovde mnogo toga naucio,a sad...da li ces to javno priznati ili ne,sasvim je manje bitno.

to se odnosilo na blitvara .
Blitvar kazes....

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back