Buldog krvoločno napao devojčicu (6): Ima 59 ugriza na telu

Mračak@

Elita
Poruka
24.611
http://www.telegraf.rs/vesti/255282...-na-telu-zavrsila-u-invalidskim-kolicima-foto

Devojčica je pretrpela 59 ujeda i provela je dve nedelje u invalidskim kolicima, prenosi Miror.

Rođak devojcice je rekao da je majka čula vrištanje svoje ćerke ali da je pas već uhvatio dete za nogu. Ona je psu otvorila vilice kako bi oslobodila ćerku i veoma je strahovala da devojčici pas ne otkine nogu.

Prema njegovim rečima dete se sada plaši pasa, ima noćne more i piški u krevet. Porodica je izašla iz kuće samo dva puta za vreme Božića i oba puta su išli taksijem da ne bi naleteli na nekog psa.

– Detetu će ostati traume za čitav život. Nisu tu samo u pitanju ožiljci, već i to što ona sada posećuje dečjeg psihologa – rekao je on.

Uzas.

U ovakvim slucajevima su gazde najveci krivci jer drze rasu za kojom nisu sposbni da vladaju. Pitanje je da li pas ima ikakvu obuku. Kod ovakvih incidenta bi takvim vlasnicima trebalo odzivotno zabraniti da drze pse.

О зар је ико и помислио да пас може бити не дај боже са фелером или грешком. Људи су грешни и агресивни, пси никада.

ма није нижег, таман је на нивоу власника, сличан се сличном радује..

jeste covek zivotinja

i ima dosta ljudi mentaliteta bliskog psima

ali velika vecina ljudi , skoro svi su ipak pametniji od pasa

- - - - - - - - - -

Pas reaguje onako kako je naucen. Na vlasniku je da ga nauci.

mogu se neki psi dosta dobro obuciti

ali imaju instikte mnogo starije od dresure

Hajde za početak da prvo rešimeo neke greške iz naslova. Nije u pitanju buldog, već Američki buldog, a to su dve totalno različitie rase.
Drugo, pas je pšobegao iz dvorišta, nije bio u šetnji. Treće, dete nije završilo u invalidskim kolicima, već je u kolicima bilo dve nedelje zbog povreda.
Četvrto i najvažnije, vlasnica je ozbiljno kažnjena i sa zatvorskom i novčanom kaznom, a njihova država je pokazala kako se radi sa agresivnim psima i u presudi stoji da se pas ubije, što jeste jedino ispravno u ovakvoj situaciji. Naravno, vlasnici je zabranjeno da sledećih 5 godina ima bilo kakavog psa.

- - - - - - - - - -

Pas reaguje onako kako je naucen, ili ako nije naucen, prema instinktu.

Koliko god neko mislio da je psa naučio i socijalizovao, ne treba zaboraviti da je to pas. Ukoliko je reč o psu iz neke od rasa koje mogu ozbiljno d apovrede, vlasnik mora d aih kontroliše, bez one klasične rečenice - neće on, dobar je. Kako vlasnik zna da neće?

http://www.telegraf.rs/vesti/255282...-na-telu-zavrsila-u-invalidskim-kolicima-foto

Devojčica je pretrpela 59 ujeda i provela je dve nedelje u invalidskim kolicima, prenosi Miror.

Rođak devojcice je rekao da je majka čula vrištanje svoje ćerke ali da je pas već uhvatio dete za nogu. Ona je psu otvorila vilice kako bi oslobodila ćerku i veoma je strahovala da devojčici pas ne otkine nogu.

Prema njegovim rečima dete se sada plaši pasa, ima noćne more i piški u krevet. Porodica je izašla iz kuće samo dva puta za vreme Božića i oba puta su išli taksijem da ne bi naleteli na nekog psa.

– Detetu će ostati traume za čitav život. Nisu tu samo u pitanju ožiljci, već i to što ona sada posećuje dečjeg psihologa – rekao je on.

Uzas.
Sve bi bilo ok, nego mi nije jasno kako je majka otvorila psu vilice....Buldogu?????

- - - - - - - - - -

Hajde za početak da prvo rešimeo neke greške iz naslova. Nije u pitanju buldog, već Američki buldog, a to su dve totalno različitie rase.
Drugo, pas je pšobegao iz dvorišta, nije bio u šetnji. Treće, dete nije završilo u invalidskim kolicima, već je u kolicima bilo dve nedelje zbog povreda.
Četvrto i najvažnije, vlasnica je ozbiljno kažnjena i sa zatvorskom i novčanom kaznom, a njihova država je pokazala kako se radi sa agresivnim psima i u presudi stoji da se pas ubije, što jeste jedino ispravno u ovakvoj situaciji. Naravno, vlasnici je zabranjeno da sledećih 5 godina ima bilo kakavog psa.

- - - - - - - - - -

Koliko god neko mislio da je psa naučio i socijalizovao, ne treba zaboraviti da je to pas. Ukoliko je reč o psu iz neke od rasa koje mogu ozbiljno d apovrede, vlasnik mora d aih kontroliše, bez one klasične rečenice - neće on, dobar je. Kako vlasnik zna da neće?

I posle se pitaju sto ljudi hoce u USA iako je vlast fashisticka...
Pa zato sto ako te zabole za one sto ratuju od poreza, ostali uzivaju u zakonu koji se ovako sprovodi...

Inace , jednom se jedan krupan buldog ustremio kao ka meni...
Uh ja gledam, ono zatrcao se, ali razmisljam, nije besan, a trci ono kasom a ne atakom...ali brzim...i spustim teziste, spreman za borbu ako napadne ali bez pretecih poteza...
A on se samo telom ocesao o mene i nastavio pored mene ka onome sto ga je zanimalo...
Bukvalno se ocesao od mene kao kad se rvaju dvoje pa ga telom gurnes...

Ali zamisljam sta bi uradio neko drugi....zene bi pustile u gace.....dete bi mozda mahalo rukama ili vrisnulo....a buldog visine deteta od 6 godina...
Ja sam vec podigao kosu, spustio teziste, nabio blago adrenalin, a bio spreman za vise..
A on , da li uopste ne primecuje ili se po navici ocesao, imao je 40cm medjuprostora, mogao je tu, bez da se ocese...ili imao buve ...pojma nemam, ali je to uradio..
Inace se ne razumem sa buldozima , dobermanima i onim crnim psima , ne znam koja vrsta...
Znaci uopste ne razumem signale koje salju...

Za razliko od njih vucjake razumem kao dobar dan...

Uzas.

Treba ubiti i gazdu i psa

Back