Bulajićeva ekipa je spremna za snimanje filma o Vukovaru

Redatelj Veljko Bulajić o snimanju ratne epopeje o tragediji Vukovara

http://www.vecernji.hr/kultura/reda...atne-epopeje-tragediji-vukovara-clanak-255408

U nizu dosadašnjih kontakata i sastanaka razmatrano je kako realizirati film „Vukovar“ koji bi našim i gledateljima u svijetu prikazao veličinu borbe i muke branitelje Vukovara koji su se prenijeli na cijelu Hrvatsku – kaže Bulajić. – Pristup je filmu takav da je obrana Vukovara na simboličnoj razini istodobno film o nastanku hrvatske države, ona zato i spada u velike povijesne događaje. Vukovar je, poput bitke kod Lenjingrada, u samom vrhu ljestvice velikih tragičnih tema, no u filmu je riječ o ljudskim sudbinama...

muhahaha ovi kroasani su smesni ko crtani film oni govore da mi srbi slavimo poraze iako smo se borili do zadnjeg coveka i nikad se nismo predali u kosovskom boju i zaustavili turke sledecih 70 godina a onda oni prave film gde su se predali kao zadnje seke perse i porede to sa staljingradom gde su i njihovi dedovi izginuli. muahahaha rusi se nisu predali i pobedili su svabe i ustase ,izgleda da kroasanska istorija je malo drugacija nego kod ostalih

nemo si skorman ponesite i vi svoje al mi nemamo prasići ni janjići da okrenemo posle snimanja

Ne mozemo da prisustvujemo jer nam trebaju cetnicke uniforme za smotru veterana - antifasista u Londonu i Sidneju :cool:

56531_anzsid2_ig%u00255B1%5D.jpg

Odzacharsku

Ja mu predlazem da opet ubaci onu scenu, doduse nadrealnu ali zanimljivu, da cetnici napadaju Vukovar tako sto preko neke njive jasu na konjima ka gradu (umesto tenkova) a tamo neka ih hrvati cekaju! Ali nikako ne sme da izostavi i scenu u filmu (kao onu u VELIKOM TRANSPORTU) kad Bata jednim metkom iz M 48 obara nemacki avion. Ttako i on neka snimi (posto se hrvati time hvale) kako svaki hrvatski vojnik golim grudima unistava po cetiri srpska tenka i jednim rafalom ubija po osamsto cetnika.

Може ли Булајић без партизана и Бате?

тема више него имбецилна............озбиљнији је филмски пројекат најпознатије хрватске глумице Северине на јахти са флашом шампањца

Da li će ti to napuniti stomak?

Back