Teško. Upoznao sam se davno sa njom još devedesetih. Ali kako me je drug podsetio na knife počeo sam ponovo da je vežbam.
Ne ubija nož već čovek koji rukuje sa njim. Dok ti se okreneš da bežiš dobiješ ga u leđa, leteći. Zato i ti "nosi" nož i nauči da rukuješ njime ispravno. Postoji opasač sa futrolom za nož ispod pazuha kao za pištolj tako da se može munjevito izvući i primenuti. Princip je kao što sam gore opisao. Linije napada su kada bi spojio X i + zajedno. Tako da tačka njihovog spajanja bude u nivo solarnog pleksusa odprilike dok je srce glavna tačka napada zatim vratne vene i dr. Nož se kreće tim linijama X i + naizmenično i nikada ne stoji u mestu. Sada ide levo desno, čas gore, dole, čas od desnog uveta do levog boka i obrnuto. Nikada ne stoj uvek se kreće to je važno. "Prazna" ruka služi za odbranu i ispomoć "punoj". Oči prate reakciju protivnika i tako se njemu prilagođavaš. Nož je samo ispomoć u borbi a ne glavno sredstv kako mnogi misle otuda i silne one odbrane na filmu gore. Zamahneš gore, a udaraš nogom dole iako imaš nož. Profesionalac nikada ne bi napadao tako nožem kao gore na filmu. Prvo se mora videti reakcija "žrtve" i na osnovu nje izvesti napad. Zasečeš malo tu malo tamo postupno osvajaš teren a ne "jao tebi imam nož"; moš misliti šta.
Na žalost takva je realnost u našem svetu.....