Бугарска зауставила изградњу "Јужног тока"

Tako je, niko nas ni ne krivi, u ovom slucaju smo ispali kolateralna steta.

Tacno niko nas i ne krivi i nije se nadao ovome, ali zato se nacionalne kompanije i ne prodaju za vise od 50% tacnije 49%.

dali smo i DIN i DIV za pare koje su samo od godišnjeg PDV-a uplaćivale u budžet. bitno da se okreće...

To je nesto drugo, NIS je bio gubitas i njih treba prodati, ali kako opisah iznad.

Mora postojati jasan pravni osnov za to. Rusi ce se braniti cinjenicom da nisu krivi za bugarsku opstrukciju. Ako cemo posteno - zaista nisu. Medjutim, i onda sam smatrao da takav sporazum nismo trebali da potpisemo i sad isto mislim.

Тако размишљају и мисле сви ...ПРОЕВРОПСКИ СЛАТКИШИ...:per: :aha2:

То не значи да ту " нема памети "....ИМА...али има... ВИШЕ ЛИЧНОГ ...и " прилагођавања тренду у власти " ...:think: :aha2:

Да актуелна власт " Не хрли у ЕУ "...неби ти пало на памет...:think:

Ako Juznog toka ne bude bilo, NIS treba da se vrati Srbiji. Bez pardona.

Ако " Пропадне Јужни Ток " ...НИС ...ће се вратити ... можда... Немачкој...ЕБРД-у ..или " Некоме "...али...НЕ СРБИЈИ...:per: :aha2:

Та " Опција " је већ ...ЗЕБЕЦОВАНА...:per:

http://www.nspm.rs/hronika/bugarska-zaustavila-gradnju-juznog-toka.html

уторак, 19. август 2014.

СОФИЈА - Министар енергетике Бугарске Васил Штонов наредио је државној компанији „Булгаријан енерџи холдинг“ (БЕХ) да обустави радове на гасоводу Јужни ток све док тај пројекат не буде био у складу с законодавством Европске уније.

tokjuzni.jpg

Изградњу Јужног тока предводила је руска компанија „Гаспром“ и он је намењен да спроведе енергенте из Русије до централне и јужне Европе преко Бугарске, Србије, Мађарске и Словеније. Међутим, услед санкција које је Запад увео званичној Москви, многе руске фирме погођене су казненим мерама, укључујући неке које учествују у изградњи тог пројекта, а то је довело до законских проблема Бугарској као чланици ЕУ.

Током јуна бугарска влада била је замрзла радове на Јужном току док се не буду слагали с европским законима. Међутим, крајем јула смењена министарка за регионални развој Десислава Терзиева одобрила је почетак прелиминарних радова на терминалу код Паша Дере. Садашња влада одлучила је да се пројекат ипак не слаже с легислатуром ЕУ.

Иначе, планирано је да кроз Бугарску пролази 540 километара гасовода. Укупна вредност пројекта Јужни ток процењена је на 16 милијарди евра, а комерцијални рад требало је да отпочне крајем 2015.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Крај још једне руске бајке.

Ne zasluzuju paznju.I oni kao i svi na brdovitom Balkanu igraju kako drugi svira.Toliko sankcija nije uvela ni EU.Sankcije prema Rusiju uvode mivke kao Bugari i svi ostali na balkanu.

Poslednja izmena:
ПРОЕВРОПСКИ СЛАТКИШИ...у Бугарској " oпструишу изградњу Јужног Тока "....НЕ ЖЕЛЕ НАРОДУ БУГАРСКЕ..НИШТА ДОБРО

Од како су у НАТО, а после и :navodnik: ЖЕЛЕ :navodnik: ( као МИ ) у Европску Унију ...САМО СУ НА ШТЕТИ ..и..ТОНУ СВЕ ДУБЉЕ У НЕМАШТИНУ...:aha2:

МИ ...ћемо ...БИТИ БОЉЕ СРЕЋЕ ....јер имамо ...:D:D:D Александра Вучића :D:D:D...:zurka:

ИСТО ЈЕ И У СРБИЈИ...иако до " Пријема у ЕУ "...има....ИХААААХАААААА.....:pljus: :huh:... :pljus: :huh:... :pljus: :huh:...:pljus:...

Већ у неколико наврата Влада Србије је добила " Замерке " од водећих представника Гаспрома и високих званичника Русије ...да поједини министри и званичници у влади Србије " Опструишу радове на гасоводу Јужни Ток " ....:think: :aha2:

Stvarno? Zasto onda Nemcima prodaju gas pod mnogo povoljnijim uslovima nego nama?

Neko je objasnio... Mozda i sam Bajatovic, a to je: postoji znacajna razlika u uslovima (citaj: ceni) ako se ravnomerno kupuje cene godine (povoljno) i ako se kupuje uglavnom radi grejanja (nepovoljno).
Nemci imaju industriju - i stabilno traze gas.
Mi imamo veliku razliku, uzimajuci neki deo za industriju a onda znatno zimi potezuci za grejanje.

Zasto je to tako, nemoj da me pitas. Samo cuh objasnjenje.

Neko je objasnio... Mozda i sam Bajatovic, a to je: postoji znacajna razlika u uslovima (citaj: ceni) ako se ravnomerno kupuje cene godine (povoljno) i ako se kupuje uglavnom radi grejanja (nepovoljno).
Nemci imaju industriju - i stabilno traze gas.
Mi imamo veliku razliku, uzimajuci neki deo za industriju a onda znatno zimi potezuci za grejanje.

Zasto je to tako, nemoj da me pitas. Samo cuh objasnjenje.

normalno… ne mozes da imas iste poslovne uslove sa nekim ko ti kupi gajbu malina i sa nekim ko ti otkupi ceo rod

Back