C0NSIGLIERI
Buduća legenda
- Poruka
- 44.067
Samo se Srbija i dalje uljuljkuje u slatkim snovima bratskog zagrljaja.
Vi ste postali 51 zvezdica pa se nesto k'o qurcite ?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samo se Srbija i dalje uljuljkuje u slatkim snovima bratskog zagrljaja.
Zato sto velikog kupca ne mozes ucenjivati.
Ima zato sto je prodaja NIS-a povezana s tim, odnosno njihov uslov je bio da kupe NIS ako hocemo da jedan krak Juznog toka ide kroz Srbiju.Kakve to veze ima sa njihovom izgradnjom gasovoda u Srbiji.
Stvarno? Zasto onda Nemcima prodaju gas pod mnogo povoljnijim uslovima nego nama?za gas se uvek nadje kupac nisu to jabuke....kako su krenuli ne bi me cudilo da im na jesen zavrnu slavine
Bez njih ni nama Juznog toka nema.
Grejali smo se tolike godine bez toga.Je l da?
A najvećeg prodavca možeš?
Nema ništa od tog zaustavljanja južnog toka koliko god pokušavali.
Šta se mora mora se.
A ovo se mora ili neće biti ni grejanja.
Tako je, niko nas ni ne krivi, u ovom slucaju smo ispali kolateralna steta.Pa sta smo mi tu krivi? Dali smo vecinu (tj. 51%) NIS-a bas zbog toga, sto niko nije.
dali smo i DIN i DIV za pare koje su samo od godišnjeg PDV-a uplaćivale u budžet. bitno da se okreće...Pa sta smo mi tu krivi? Dali smo vecinu (tj. 51%) NIS-a bas zbog toga, sto niko nije.
Tako je, niko nas ni ne krivi, u ovom slucaju smo ispali kolateralna steta.
dali smo i DIN i DIV za pare koje su samo od godišnjeg PDV-a uplaćivale u budžet. bitno da se okreće...
Mora postojati jasan pravni osnov za to. Rusi ce se braniti cinjenicom da nisu krivi za bugarsku opstrukciju. Ako cemo posteno - zaista nisu. Medjutim, i onda sam smatrao da takav sporazum nismo trebali da potpisemo i sad isto mislim.
Ako Juznog toka ne bude bilo, NIS treba da se vrati Srbiji. Bez pardona.
http://www.nspm.rs/hronika/bugarska-zaustavila-gradnju-juznog-toka.html
уторак, 19. август 2014.
СОФИЈА - Министар енергетике Бугарске Васил Штонов наредио је државној компанији „Булгаријан енерџи холдинг“ (БЕХ) да обустави радове на гасоводу Јужни ток све док тај пројекат не буде био у складу с законодавством Европске уније.
![]()
Изградњу Јужног тока предводила је руска компанија „Гаспром“ и он је намењен да спроведе енергенте из Русије до централне и јужне Европе преко Бугарске, Србије, Мађарске и Словеније. Међутим, услед санкција које је Запад увео званичној Москви, многе руске фирме погођене су казненим мерама, укључујући неке које учествују у изградњи тог пројекта, а то је довело до законских проблема Бугарској као чланици ЕУ.
Током јуна бугарска влада била је замрзла радове на Јужном току док се не буду слагали с европским законима. Међутим, крајем јула смењена министарка за регионални развој Десислава Терзиева одобрила је почетак прелиминарних радова на терминалу код Паша Дере. Садашња влада одлучила је да се пројекат ипак не слаже с легислатуром ЕУ.
Иначе, планирано је да кроз Бугарску пролази 540 километара гасовода. Укупна вредност пројекта Јужни ток процењена је на 16 милијарди евра, а комерцијални рад требало је да отпочне крајем 2015.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Крај још једне руске бајке.
ПРОЕВРОПСКИ СЛАТКИШИ...у Бугарској " oпструишу изградњу Јужног Тока "....НЕ ЖЕЛЕ НАРОДУ БУГАРСКЕ..НИШТА ДОБРО
Од како су у НАТО, а после иЖЕЛЕ
( као МИ ) у Европску Унију ...САМО СУ НА ШТЕТИ ..и..ТОНУ СВЕ ДУБЉЕ У НЕМАШТИНУ...
МИ ...ћемо ...БИТИ БОЉЕ СРЕЋЕ ....јер имамо ...Александра Вучића
...
![]()
Stvarno? Zasto onda Nemcima prodaju gas pod mnogo povoljnijim uslovima nego nama?
Neko je objasnio... Mozda i sam Bajatovic, a to je: postoji znacajna razlika u uslovima (citaj: ceni) ako se ravnomerno kupuje cene godine (povoljno) i ako se kupuje uglavnom radi grejanja (nepovoljno).
Nemci imaju industriju - i stabilno traze gas.
Mi imamo veliku razliku, uzimajuci neki deo za industriju a onda znatno zimi potezuci za grejanje.
Zasto je to tako, nemoj da me pitas. Samo cuh objasnjenje.