Bugarska - posledice?

Poruka
4.644
Zanima me, da li je Bugarska kao porazena strana u prvom i drugom sv.ratu snosila ikakve posledice kao gubitnik? Ja kao prosecan poznavalac istorije smatram da nije. Da li je to zbog toga sto je tito bugarske jedinice preveo u partizanske pri kraju rata? Kakve je posledice snosila posle prvog sv.rata?

Posle Prvog je izgubila teritorije u korist Jugoslavije(desna obala Timoka, Bosilegrad, Caribrod i Strumica), Grčke(zapadna Trakija, gube izlaz na Egejsko more) i Rumunije(južna Dobruxa). Tagođe mislim da im je ograničena vojska, ali nisam siguran.
Što se tiče Drugor rata, čini mi se da su pred Rusku invaziju, okrenuli ćurak i objavili rat Nemačkoj...

Posle Prvog je izgubila teritorije u korist Jugoslavije(, Bosilegrad, Caribrod i Strumica),

..што није никакав губитак јер су им те територије, и много веће од овога , поклоњене 1878. на Берлинском конгресу
Бугарска је , као колонија владара немачке крви, била заштићена.

Poslednja izmena:
Mi kad smo napali Bugarsku 1885 godine i posle poraza na Slivnici, Bugari su krenuli u protivudar i stigli do Pirota. Pošto smo mi tada bili kolonija Austro-Ugarske pod Obrenovicima, bili smo zaštićeni i Bugari su se zahvaljujući diplomatiji Austro Ugarske vratili na graničnu liniju i ništa nisu dobili za odštetu, a realno trebali su.
To je bio naš agresorski rat jer smo stigli maltene do Sofije.
Pre ovog rata mi sa Bugarima nismo ratovali u novijoj istoriji (posle oslobodjenja od Turaka).
Ko je prvi počeo?
Srbi.

Poslednja izmena:
san_stefano_bg.gif

Ово зелено је иначе бугарски влажни сан...

A koje su granice Bugarske trebale da budu San Stefanskim ugovorom i to na ustrb srpskih teritorija? I ko je to sprecio da se desi. Nesto sam davno citao o Berlinskom kongresu ali sam zaboravio.

Можда на мојој теми "Времеплов" ?)) , направила сам целу серију постова, и још нисам довршила све

"Земља од старина на којој живимо старих је Срба наших Дедова, Прадедова и Чукун Дедова били су Срби а и ми смо Срби као њихови.!"
Има у нашој прошлости и Срба који се малтене уопште не помињу више, а њихови последњи вапаји за помоћ да остану Србљи још увек су скривени по архивама.
О насилно бугаризованим Србима
"Ми нисмо Бугари ! Наш Србски краљ Милутин сахрањен је у Софији што казује да је ова земља наша Србска !" " Ми смо стари Срби !"

Требало је да граница 1878 . буде бар 200 км источније, макар онолико колико је чистих Срба остало под отоманским царством непотурчено и непобулгарено до крака 19 века..значи отприлике овако

800px-Bgmap_yat.png

А да су се гледале историјске границе,,значи и они делови коју су турчени максимално, требало је много даље да буде граница, као што је Вук Караджић лепо говорио, до Старе Загоре, односно Загорја..
Баш тај део, и мало источније , истражујемо на теми "дуплих топонима Рашке" на овом форуму

grupnosrbubulg.gif

Али на Берлинском конгресу су одлучили да нам то узму, ако што су мало после 1913 исти направили Србију без мора.
Проверите владаре у то доба (Грчке,Бугарске,Румуније)- све из немачких династија.
И Петар Први Ослободилац би се тешко изборио са таквим аждајама здруженим ,а онај наш шарлатан Милан није имао никакве шансе, играли су се са њим као са пинг-понг лоптицом.

To je bio naš agresorski rat jer smo stigli maltene do Sofije.

Леки 1,
штета што је командовала она будала од Милана Обр.
Логично је да је народ хтео, у јеку турко-руских ратова да протера Турке са свих својих територија..а кад су дошле османлиоја, Софија и источнији делови данашање Бугарске (направљене тек после Б конгреса, и доправњене после додавањем Румелије) све је то било чисто српско.
Етнички Блгари су у средњем веку су само око Силистре, у Буџаку..све остало је пропаганда (као Реборнова пљуснута карта овде) и фалсификат историје.
Пошто је стварање такве Бугарске на српским територијама било по налогу Русије (Романов династија у савезу са учесницима Берлинског конгреса), наших "баћушки".. ни после Другог св.рата нико то није смео да помиње...

Poslednja izmena:
Бугари су напали и нас и Грке.
А Македонију су комунисти измислили, мада је она последица глупости зване Краљевина СХС.

Makedonija je posledica onoga sto je rekao Arcibald Rajs:

Srpski politicari poslali su u Juznu Srbiju sve ono najgore medju cinovnicima, bezobraznike i lopove
i hteli su od ljudi dole da naprave pristalice politickih partija. Treba li se onda cuditi sto ljudi iz Juzne
Srbije nisu naucili da vole zemlju koja je bila njihova i koja je ponovo morala da bude njihova. Bili su blizu toga 1918.
posto su iskusili bugarsku vlast. Vasi politicari su medjutim sve pokvarili.

ali slazem se posledica i komunistickog ropstva.

Poslednja izmena:
Леки 1,
штета што је командовала она будала од Милана Обр.
Логично је да је народ хтео, у јеку турко-руских ратова да протера Турке са свих својих територија..а кад су дошле османлиоја, Софија и источнији делови данашање Бугарске (направљене тек после Б конгреса, и доправњене после додавањем Румелије) све је то било чисто српско.
Етнички Блгари су у средњем веку су само око Силистре, у Буџаку..све остало је пропаганда (као Реборнова пљуснута карта овде) и фалсификат историје.
Пошто је стварање такве Бугарске на српским територијама било по налогу Русије (Романов династија у савезу са учесницима Берлинског конгреса), наших "баћушки".. ни после Другог св.рата нико то није смео да помиње...

Srebrna , sta ti pricas... etnicku teritoriju izmedju Srba i Bugara vise nikad nije moguce ustanoviti stvaranjem BJR Makedonije.

Nekad je Bugarska bila ogromna

BG0927-SIMEON.jpg

Aj sad odredi koliko se Bugara doseilo iz Protobugarske u Makedoniju, severnu Grcku, Albaniju, ....
To je sve jedan veliki miks.....

Puno je tu Bugara poreklom

Poslednja izmena:
Srebrna , sta ti pricas... etnicku teritoriju izmedju Srba i Bugara vise nikad nije moguce ustanoviti stvaranjem BJR Makedonije.

Nekad je Bugarska bila ogromna

BG0927-SIMEON.jpg

Aj sad odredi koliko se Bugara doseilo iz Protobugarske u Makedoniju, severnu Grcku, Albaniju, ....
To je sve jedan veliki miks.....

Puno je tu Bugara poreklom

Na ovoj mapi ti je sanstefansko-berlinska Bugarska, klon Rusije.
Bila je mnogo manja u srednjem veku, koliko je veliki Budžak kod Silistrije, sve ostalo je stvar propagande ..pročitaj sve linkove na koje sam uputila u prethodnom postu, da ne pišem sve ponovo.
Nije u pitanju BJR Makedonija uopšte.. pročitaj molim te..
Bas zbog takih pitanja poslednje dve nedelje samo sakupljam gradju i redjam ovde.

Poslednja izmena:
Na ovoj mapi ti je sanstefansko-berlinska Bugarska, klon Rusije.
Bila je mnogo manja u srednjem veku, koliko je veliki Budžak kod Silistrije, sve ostalo je stvar propagande ..pročitaj sve linkove na koje sam uputila u prethodnom postu, da ne pišem sve ponovo.
Nije u pitanju BJR Makedonija uopšte.. pročitaj molim te..
Bas zbog takih pitanja poslednje dve nedelje samo sakupljam gradju i redjam ovde.

E Srebrna sto me to ne cudi.

Prusija je bila ona koji je odbila ruski plan.

Back