bugarska kupuje nove brodove!

dejina811

Aktivan član
Poruka
1.533
Following his meeting with French President Nicolas Sarkozy, Bulgarian Prime Minister Sergei Stanishev has given the go-ahead for an immediate start to talks on the procurement of 4 Gowind corvettes. A French-Bulgarian working group has been set up to finalize the est. EUR 900 million (about $1.25 billion) contract before the end of 2007.

e toliko o nasim susedima... 900 mil. eura za brodove!
e sad vi vidite gde smo mi, ovo mislim uopsteno, ne po pitanju brodova!
ako neko ima nesto pametno da kaze nek` rekne, ako nema bolje da i ne zalazi u ovu temu!

Zaboravio si da kažeš da će od tih 4 korveta tri biti izgradjene u Bugarskoj, u Varni koja će, ukoliko Bugari potpišu taj ugovor (imaju problema sa Vladom i fondovima) postati regionalni brodogradjevni centar za NATO. Bugarski inžinjeri su već na obuci u Francuskoj.

Ugovor sa Francuzima još nije potpisan.... a kad će i dal će.... blg

E sad, NATO "standardizacijom" im je nametnuto da moraju da imaju 2 fregate i 4 korvete za angažovanje u zajedničkim misijama.... tako da će i pored povuci-potegni, ipak potpisati (semako tu ne uskoči neka kombinacija sa crnogorcima i hrvatima oko RToP 401)

Nas RML 341 je 99 usao u operativnu upotrebu,danas Rml 342 povucen sa makisa i stoji u N.Sadi samo oplata od golog AlMg,RTK SU RASPRODATI SVI,NO ONI SU JOS IZ DRUGOG SV.RATA,rml 331 serije iz 70 ih god.,dva ili tri su prodata,patrolni camci iz bivseg GDO su takodje prodati,u planu je sigurno jos da se prod e tu smo mi.

Back