Bugari pametniji od Srba a Hrvati drastično pametniji od oboje - Ko je najpametniji?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.118
Institut za društvena istraživanja u Alsteru je vodeći u ovoj oblasti studija i prikupio je podatke za određivanje prosečnog koeficijenta inteligencije svake zemlje širom sveta. Vredi napomenuti da se IQ od 90 smatra prosečnom inteligencijom.

Srbi su na 59. mestu,IQ: 89.6 (ispod proseka)
Bugari na 54. mestu, IQ: 90.99
Hrvati na 37. mestu, IQ: 95.75

Ako je za utehu, Hrvati su pametniji i od Italijana i od Španaca.

Image1.jpg

Šta mislite u kojoj državi su najpametniji? (bez gledanja po internetu, pliz)

Poslednja izmena:
Institut za društvena istraživanja u Alsteru je vodeći u ovoj oblasti studija i prikupio je podatke za određivanje prosečnog koeficijenta inteligencije svake zemlje širom sveta. Vredi napomenuti da se IQ od 90 smatra prosečnom inteligencijom.

Pogledajte prilog 1473460

Šta mislite koje su tri najpametnije nacije? (bez gledanja po internetu, pliz)
Era.

koliko znam Azijati su najpametniji...Kinezi i Japanci....mislim ne zbog genetike nego zbog slikovnog pisma im mozak bolje obrađuje podatke i uočava obrasce...

Bugari nikada nisu bili pametniji od Srba,niti ce,a Hrvati su se samo pravili pametniji.

Demantovano je cak i na internet sajtovima... Evo jednog demantija

ispravka​

ISPRAVKA: Poređenje „inteligencije nacija“ je neutemeljeno​

Ispravka

Objavljeno: 30.11.2022. 15:12h
13:56h

Portal Espreso je dana 30.11.2022. godine preneo tekst sa naslovom "OVO JE LISTA ZEMALJA SA NAJVIŠIM IQ-om NA SVETU: Pozicija Srbije je za NEVERICU, a evo GDE su DRŽAVE iz REGIONA!", a za koji se ispostavilo da sadrži neutemeljene informacije.

Teks i njegov naslov su izmenjeni u skladu sa analizom fekt-ček portala "Fake News tragač".

Kompletnu analizu pogledajte ovde.

U tekstu sa portala Espreso je prikazana studija istraživača Ričarda Lina i Dejvida Bekera sa Instituta u Alsteru iz 2019, a koja "rangira" države po prosečnom koeficijentu inteligencije.

"Inteligenciju nacija" je nemoguće izmeriti i pomenuta studija na kojoj su ova upoređivanja bazirana je metodološki problematična.

Portal Espreso se ovim putem izvinjava čitaocima zbog prenošenja neutemeljenih informacija.

Demantovano je cak i na internet sajtovima... Evo jednog demantija

ispravka​

ISPRAVKA: Poređenje „inteligencije nacija“ je neutemeljeno​

Ispravka

Objavljeno: 30.11.2022. 15:12h
13:56h

Portal Espreso je dana 30.11.2022. godine preneo tekst sa naslovom "OVO JE LISTA ZEMALJA SA NAJVIŠIM IQ-om NA SVETU: Pozicija Srbije je za NEVERICU, a evo GDE su DRŽAVE iz REGIONA!", a za koji se ispostavilo da sadrži neutemeljene informacije.

Teks i njegov naslov su izmenjeni u skladu sa analizom fekt-ček portala "Fake News tragač".

Kompletnu analizu pogledajte ovde.

U tekstu sa portala Espreso je prikazana studija istraživača Ričarda Lina i Dejvida Bekera sa Instituta u Alsteru iz 2019, a koja "rangira" države po prosečnom koeficijentu inteligencije.

"Inteligenciju nacija" je nemoguće izmeriti i pomenuta studija na kojoj su ova upoređivanja bazirana je metodološki problematična.

Portal Espreso se ovim putem izvinjava čitaocima zbog prenošenja neutemeljenih informacija.
vade se jer nismo ispali pametni

100 Godina si na Krstarici - neverovatno mi je da se ne secas KOLIKO JE VEC PUTA to *istrazivanje* i njegov autor sarlatan Ricard Lin vec pominjano na razl. temama ovde??
Je l hoces da ti citiram neke od tih primera ovde (stare po vise godina)?
Ili, jednostavnije, samo upisi Ricard Lin u pretrazivac Krstarice pa vidi sam koliko ces dobiti nalaza (i sta tamo pise)?

100 Godina si na Krstarici - neverovatno mi je da se ne secas KOLIKO JE VEC PUTA to *istrazivanje* i njegov autor sarlatan Ricard Lin vec pominjano na razl. temama ovde??
Je l hoces da ti citiram neke od tih primera ovde (stare po vise godina)?
Ili, jednostavnije, samo upisi Ricard Lin u pretrazivac Krstarice pa vidi sam koliko ces dobiti nalaza (i sta tamo pise)?
A zna li se zašto je on to tako uradio? Namerno ili je šarlatan?

zna li se zašto je on to tako uradio? Namerno ili je šarlatan?
Uradio je namerno jer je sarlatan
Institut za društvena istraživanja u Alsteru je vodeći u ovoj oblasti studija i prikupio je podatke za određivanje prosečnog koeficijenta inteligencije svake zemlje širom sveta
*Vodeci*, ha ha ha - naravno da je *vodeci* kad se niko iz akademske zajednice psihologa nikad ne bi bavio takvim besmislenim *istrazivanjima*. Ne postoji takva *oblast studija* u psihologiji.
Nije prikupio nikakve metodoloski ispravne podatke (a posebno ne *sirom sveta*) - da li je neko cuo/procitao da su se Ricard Lin (ili njegovi saradnici) u Srbiji (ili u Bugarskoj ili Hrvatskoj...) bilo kada bavili psiholoskim testiranjem populacije? Ako neko jeste cuo neka da neki link za tu informaciju - na kolikom uzorku je vrseno merenje IQ, kojom baterijom testova, kada se to dogadjalo i sl. pitanja... Naravno da niko nece moci da odgovori iz jednostavnog razloga - NIJE SE DESILO

Ajd dobro. Da vidimo ko ima koliko MENSA članova (onih sa IQ preko 132).

Srbija 1100
Hrvatska 1300
Crna Gora 200
Slovenija 250

Srbija ima najviše stanovnika od gore navedenih, 6,8 miliona.
Ako bi ujednačili da svako ima isti broj stanovnika, onda je to kao da

Srbija ima 1100 (bazičan broj)
Hrvatska ima 2270
Crna Gora 2200
Slovenija 810

Dakle, Slovenci su najgluplji u regiji a Hrvati najpametniji?

Ajd dobro. Da vidimo ko ima koliko MENSA članova (onih sa IQ preko 132).

Srbija 1100
Hrvatska 1300
Crna Gora 200
Slovenija 250

Srbija ima najviše stanovnika od gore navedenih, 6,8 miliona.
Ako bi ujednačili da svako ima isti broj stanovnika, onda je to kao da

Srbija ima 1100 (bazičan broj)
Hrvatska ima 2270
Crna Gora 2200
Slovenija 810

Dakle, Slovenci su najgluplji u regiji a Hrvati najpametniji?
Pa sta i ja sam preko 132 pa me ne broje

Back