savasavanovic
Buduća legenda
- Poruka
- 26.504
Почели и завршили мобилизацију, објавили нам рат, узели Велбужд, а ми нисмо ни приметили.Да ли су Бугари почели са мобилизацијом или је у питању још једна, од многих, куртон тема?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Почели и завршили мобилизацију, објавили нам рат, узели Велбужд, а ми нисмо ни приметили.Да ли су Бугари почели са мобилизацијом или је у питању још једна, од многих, куртон тема?
Шешељ је био светосавски стаљиниста, док није одустао од политике и посветио се служењу Вучићу.Tako je, on je pacifista, čovjekoljubac i liberal..fuj
Уствари су Руси у Сан Стефану имали намеру да нам помогну. Да је прошла санстефанска Бугарска између Србије и Бугарске не би било територијалних проблема и сукоба, а ми бисмо имали одрешене руке према Арнаутима.Traziti nepijatelja u Rusiji je vrlo nezahvalno sa srpske strane, moram da primetim.
Mi smo takav narod- neko nam pomogne toliko puta i nekad napravi ne narocito povoljnu politicku odluku za nas , mi smo spremni da se popi*amo na sve sto su uradili za nas - ikad.
Opet mi imamo srecu sto nismo na samoj granici sa njima jer verujem da bi nas odnos bio daleko gori. Ovako smo na dobroj udaljenosti.
A Bugari nisu propustili priliku nijednom da nas napadnu. Nikad nismo ni imali bog zna kakve odnose.
Prema Bugarskoj mozda najbolje da podignemo zid.
Можеш једном, два пута, али трећи пут кад будеш у говнима ето њих да те докусуре.Ваљда увек можемо да намлатимо Бугаре.
Ваљда увек можемо да намлатимо Бугаре.
Била је једна велика, Македонија, и волео бих да ми неко објасни зашто смо радили у Македонији онако како смо радили.Више сам ироничан, те спорне територије између Србије и Бугарске су толико мале, безвредне и сиромашне да на то не треба трошити време.
Posle Cara Dusana nikad ih nismo "namlatili" iako smo uvek bili na suprotnim stranama.Ваљда увек можемо да намлатимо Бугаре.
A u balkanskim ratovima? Pa u prvom?Posle Cara Dusana nikad ih nismo "namlatili" iako smo uvek bili na suprotnim stranama.
Odbranili smo se kao deo saveza, pogledajte ko su nam bili saveznici u oba ta rata, u Balkanskom i Prvom svetskom ratu Bugari su imali manje gubitaka nego saveznici, od teritorija izgubili samo Strumicu i Severnu Dobrudzu u 2. balkanskom ratu. Vardarsku Makedoniju nisu uspeli da osvoje iako je to bilo dogovoreno da pripada njima pre sklapanja saveza za balkanski rat.A u balkanskim ratovima? Pa u prvom?
Aco ne maštaj puste snove.Imaš tursku manjinu na istoku. Turska nikad jača, a Erdogan pokazuje neoosmanske težnje. Rasvesti se čoveče. Ne daj Bože da krene da se vrti točak, nikad ne znaš koga će da pregazi. Ostaćete i bez Crnog mora na kraju.Od Ohrida do Crnog mora zivi jedan narod,bugarski.
Не знате најосновније ствари - до краја 1943. "македонски партизани" бројали су један аутобус са људима - Методи Шаторов је у то време вођа антифашистичке борбе, подржавао Бугарску радничку партију - бугарске комунисте у Софији! У августу 1944. године, на иницијативу Комунистичка партија Југославије у Вардарској Македонији, догодила се нова реорганизација партизанских одреда, такозвани „дивизије“, „корпус“ и „бригаде“ да убеде јавност и савезнике да је партизански покрет главна војна сила.Која глупост и извртање историске чињенице !
Заиста ми није је како објашњавате да су Макеоднски партизани били пробугарски орјентисани када су ПРВИ напали бугарске ОКУПАТОРЕ .
A u balkanskim ratovima
За Други балкански рат готово је сигурно, да би није било турске офанзиве у Тракији и нарочито румунског напада са севера - рат највероватније завршио без победника. Грци су готово окружени око Кресне. Књажевац је заузет без борбе - предстојао је напад на Пирот. После њиховог успеха у Брегалници, Срби су заустављени испред Калиманци средином јула. Трупе копају - очекује се рововски ратовање.да намлатимо Бугаре
Срби и Грци су "намлатили" Бугаре тако да је дринска дивизија код Калиманци била готово потпуно уништена и да су хитно тражили од Румуна да наставе до западне границе и блокирају 3. бугарску армију која је зауставила српску офанзиву, и ово је спречило уједињење са грчком војском на. Грчки врховни командант у Кресни почео је да тражи примирје већ 10. јула, много пре румунске офанзиве.Румуни и Турци су тако жестоко ратовали са Бугарима да им ниједан војник није погинуо.Ми намлатили Бугаре па навратили Румуни да мало капитализују српску победу.