Budzet za skolu

Juce smo morali da nabavimo posebno i opremu za fizicko - znaci belu majicu, crni sorts i patike samo za salu
Sveukupno smo prosli s 2.000 sto je super
A danas nadjemo prazne nove novcate sveske dok smo sredjivale njenu sobu
eto ustede
onda sam videla da neke stvari, kao npr. vodene boje uopste nisam morala da joj kupujem, jer je imala dvoje od kojih jedne mozda jednom koriscene

iako su knjige besplatne za 5. razred, moramo da platimo 1050 dinara za knjige iz engleskog (one se valjda ne racunaju, sta li)
tako da, kako god okrenes, malo malo pa novi izdaci
imam sad temu gde mogu leo samo da dodajem sta sve novo im traze u skoli da kupe, plate ili imaju....

Juce smo morali da nabavimo posebno i opremu za fizicko - znaci belu majicu, crni sorts i patike samo za salu
Sveukupno smo prosli s 2.000 sto je super
A danas nadjemo prazne nove novcate sveske dok smo sredjivale njenu sobu
eto ustede
onda sam videla da neke stvari, kao npr. vodene boje uopste nisam morala da joj kupujem, jer je imala dvoje od kojih jedne mozda jednom koriscene

iako su knjige besplatne za 5. razred, moramo da platimo 1050 dinara za knjige iz engleskog (one se valjda ne racunaju, sta li)
tako da, kako god okrenes, malo malo pa novi izdaci
imam sad temu gde mogu leo samo da dodajem sta sve novo im traze u skoli da kupe, plate ili imaju....

Draga moja.---ja sam za sada mojim kupila ono neophodno---ostalo ćemo po potrebi---
Možeš misliti tražili oboje i nove pernice ( na sav trošak što smo juče napravili?!) , a i ove stare im odlične...ali ajde...da ne bude mama škrtica...kupimo...a oni će da uče, tako bar kažu:)

Uh, meni se uvek kosa diže na glavi od tog što dolazi posle pribora. Osiguranje, učenički dinar, potrošni materijal.... Samo čekam kada će da počne.:evil:

Kod nas vec pocelo...dosao na red skolski dinar,a za osiguranje i obezbedjenje jos nemaju cenu :aha: to cemo biti obavesteni naknadno.
Ove nedelje ce biti -daj toliko i toliko za tehnicko i dokupi jos te i te olovke...nikad kraja.

dakleM :kafa:
sad kad sam kupila sve što treba, da se presaberem
ranac 1 000 din
oprema za fizičko 600 din (s tim da smo platnene patike imali)
školski pribor 1 500 din
knjiga iz engleskog 950din
radne sveske 1050 din
osiguranje 250 din

ukupno 5350 din
ne računam novu garderobu, koju bih mu svakako kupila i užinu koju bih pravila, kupila opet isto potrošila.....
a biće toga još jer olovke, sveske, bojce, flomasteri su potrošan materijal, oprema za fizičko može da se pocepa...

dakleM :kafa:
sad kad sam kupila sve što treba, da se presaberem
ranac 1 000 din
oprema za fizičko 600 din (s tim da smo platnene patike imali)
školski pribor 1 500 din
knjiga iz engleskog 950din
radne sveske 1050 din
osiguranje 250 din

ukupno 5350 din
ne računam novu garderobu, koju bih mu svakako kupila i užinu koju bih pravila, kupila opet isto potrošila.....
a biće toga još jer olovke, sveske, bojce, flomasteri su potrošan materijal, oprema za fizičko može da se pocepa...
Neces verovayi koliko olovaka,gumica,rezaca i ostalog mogu da potrose a Boga mi i izgube...:)

Daklem ovako i ja
Osim sto smo sve poplacali, stigli su novi troskovi

Knjige za V razred su besplatne, OSIM pomenutog engleskog, zatim ruskog i vezbanke iz srpskog
Da ne pominjem da svaki dan treba dodati parama za uzinu pare i za lepak, tus i statijaznamjoskojesta....
besplatno skolovanje, sio mi ga Djura....

Каква су вам искуства са свескама од рециклираног папира?

Jako loša. Papir je slabog kvaliteta pa se lako cepa u čudnim pravcima, suviše je tamne boje pa se slabo vidi šta je napisano, a pošto je tekstura neravna, olovka lako sklizne i ostaju žvrlj-linije ili se rupice u papiru napune mastilom pa ostanu mastiljave mrlje (koje se posle lako razmažu i po ostatku papira i po odeći). Da ne pričam što izgleda kao da mu je rok trajanja par meseci, a ja želim da moje sveske ostanu godinama (generacijama?) kao materijalni dokaz toga što sam u njima napisao

Back