BUDZENJE MOTORA?

Stefi Nis

Zainteresovan član
Poruka
427
Jel zna neko kako da nabudzim motor SKODE 105L i koliku bi snagu posle budzenja imao?:dontunderstand:
3102_600_p1080541.jpg
4145_600_skoda105.jpg
3099_600_p1080531.jpg
3101_600_p1080538.jpg
5539_600_7.jpg

A tek plin!!! U NS ja jos neki dan video na pumpi "Vestica" da je 55,9 din i nisam verovao.
Ajd bas da ne spamujemo skroz-od te skode nema nista i opet otvaras novu temu za isti auto.Pa zar ti nije jednostavnije ,kao i nama ,da u prvobitnoj temi o Skodi pitas sve sto imas za nju? Vidis da ti teme otpadaju non stop jer pricas o autu koji je davno ispricao svoju pricu a nije oldtajmer.Shvatam ja da si ti mlad i da bi voleo da imas nesto bolje ali tvoje vreme tek dolazi -samo da skinemo zutu bagru!:per:

oldtajmerima drzava smatra automobile mislim proizvedene pre 70-te nek me neko ispravi ako grešim

ako ti je motor onaj ŠKODIN od 1.4 ccm imam ja kombinaciju da izvučeš 137 ks al to košta 600 jura
+ ako želiš mogu da ti povoljno nadjem majn gurtnu za tvoju škodu (atestiranu na mašincu u beogradu )

Brate, ne slusaj tatine sinove sto voze nove ili tudje automobile. Oni ne smeju ni ulje zameniti bez pitanja a kamo li se upustiti u neku budzevinu.
Bilo bi skupo da imas nekog oldtajmera, zbog delova i muzejske vrednosti. Bilo bi jos skuplje da diras neki novi auto. Imas upravo, pravi auto za igranje.
Nazalost, ovde ti niko nece pomoci jer su im jagode vaznije. Moras sam potraziti tutorijale na Y.Tubu i radi. Kad dodjes do el instalacije javi mi se na PP za nesto trikova oko ozicavanja, muzike rasvete i sl.
U medjuvremenu prvo proucavaj gradivo. Inace trebalo bi da znas, auto, koji ako uspes sastaviti, nece biti dugog veka zbog budzanja i neces ga moci bas registrovati zbog atesta. Ostace ti samo znanje i iskustvo a to je fantastican polazni kapital !
Aleluja !
Pa onda ovako...

Poslednja izmena:
Brate, ne slusaj tatine sinove sto voze nove ili tudje automobile. Oni ne smeju ni ulje zameniti bez pitanja a kamo li se upustiti u neku budzevinu.
Bilo bi skupo da imas nekog oldtajmera, zbog delova i muzejske vrednosti. Bilo bi jos skuplje da diras neki novi auto. Imas upravo, pravi auto za igranje.
Nazalost, ovde ti niko nece pomoci jer su im jagode vaznije. Moras sam potraziti tutorijale na Y.Tubu i radi. Kad dodjes do el instalacije javi mi se na PP za nesto trikova oko ozicavanja, muzike rasvete i sl.
U medjuvremenu prvo proucavaj gradivo. Inace trebalo bi da znas, auto, koji ako uspes sastaviti, nece biti dugog veka zbog budzanja i neces ga moci bas registrovati zbog atesta. Ostace ti samo znanje i iskustvo a to je fantastican polazni kapital !
Aleluja !
Primer samo...

jagode se spominju jer otvara nove teme za svako pitanje o istom automobilu...

Ma niste coveka uopste dobro razumeli!
Hoce da kaze da sad moze da izvuce 130 km/h a da hoce da postigne 150!:hahaha:
@A-man
Nisu svi na forumu tatini sinovi i mozda ipak nesto znaju jer su oni tate a samim tim imaju i godina i najeli su se dovoljno pasulja pa da kazu poneku na pravom mestu.:per:

Sad pored jagoda imamo i pasulja na forumu. Vise se bavite svojom sujetom nego sto pomazete coveku.
Ajde sad kraj, stop, primirje. Akcija, dao sam dva-tri linka i bar nesto ponudio. Sad ste Vi na redu. Idemo...

jos malo...:)

Poslednja izmena:
Od cega si ubacio turbinu s obzirom da ti je karburatorski motor?
Da li si snagu merio na Dinu ili si ofrlje rekao 130 ks?
Dici sa 60 na 130ks nije nimalo lako cak ni uz pomoc turba pogotovo sto je to star motor? Dali si merio ubrzanja ?
Ako opet odgovoris mrsavo smatracu da onda i nisi to uradio a verovatno i ostali!

Back