Buđenje

Zelena milja

Poznat
Poruka
8.308
Od samog kvaliteta spavanja ( često )
zavisi kakvo će nam biti buđenje.
Mislim na ono kratko vreme, kada su nam u glavi još tragovi prekinutog sna, kroz koji se probijaju svest i budnost.
Koliko lako se budite?
Da li žalite za imaginarnim svetom snova ili ustajete odmorni i sveži ( možda i sa jutarnjim osmehom )?
Kako doživljavate taj prelaz?

tema_odinochestva_2.jpg

Uglavnom se lako i svez budim ujutru, nebitno u koje doba legnem. Sto se tice snova, cesce mi se desava da uspem da se probudim i da se jasno i citko secam svakog dela sna, onda tu nastupa parsatovno razmisljanje o istom iako znam da je to bio samo san...

Mislim na ono kratko vreme, kada su nam u glavi još tragovi prekinutog sna, kroz koji se probijaju svest i budnost.
Koliko lako se budite?
Da li žalite za imaginarnim svetom snova ili ustajete odmorni i sveži ( možda i sa jutarnjim osmehom )?
Nemam vise kvalitetan san kao nekad, pa mi citav proces budjenja mnogo duze traje, i kad se ustanem oteturam do sofe i gledam nesto na youtube-u dok ne dodjem sebi, zatim idem na tusiranje i tek posle toga sam zvanicno budan.

Zavisno od snova, nekad mi se desava da se probudim u pola noci oznojen i isprepadan, a nekad budem ljut sto mi je nesto prekinulo san.
Volim da analiziram snove, nekad tacno mogu povezati dogadjaje iz prethodnih dana s snovima, a nekad ih ne mogu povezati s nicim.

jer su mi snovi uvek lepi, vezani za ljude koje samo tamo još mogu sresti. Čak i kada nisu toliko lepi, vrate mi neko zaboravljeno sećanje ili osećaj.
Interesantno, vecinu snova brzo zaboravim posto ne ostavljaju neke jake emocije, no ponekad znaju biti i jako lepi, ali znam imati i nocne more.
Imam mnogo razlicitih vrsta snova, negde sam u prvom licu, nekad se prebacujem iz jednog lika u drugi i menjam razlicite perspektive, nekad su mi snovi kao film gde posmatram radnju, a nekad sam i ucesnik u tom filmu, kao u nekoj filmskoj noveli.
Ponekad imam osecaj kao da imam dupli zivot.

kako objasnjavas da su ti snovi uglavnom lepi?

kako objasnjavas da su ti snovi uglavnom lepi?
Nemam noćne more.
Snovi mi nisu čak ni dinamični, uglavnom srećem ljude iz prošlosti ( i one koji više nisu sa mnom ), obilazim stara mesta, pronalazim uspomene iz detinjstva...
I sanjam vodu. U svim oblicima. To su posebni, umirujući snovi, oslobođeni tuge.

Dupli život u snu?
Ili jedan kroz snove a drugi na javi?
Jedan kroz snove, a drugi na javi. mada u snu znam imati visestruke uloge, kad jedan lik strada pocne drugi san ili se prebacim u neki drugi lik, ponekad se i probudim. U snovima sam cesto kao neki duh koji se uvukao u neki lik i oseca i misli isto taj lik, ali je ujedno i posmatrac koji to sve vidi iz trece perspektive.
Cesto me muce snovi gde kasnim negde (verovatno zato sto sam hronicni prokrastinator i zaista cesto moram da jurim negde), i najgore je kad kasnim na let ili nekad svatim da je putovanje i let zapravo bio jucer, ili pak trcim po aerodromu pokusavajuci da stignem na vreme ali nekako trcim u krug.
Neretko se probudim obliven znojem, zapravo je gore nego u stvarnosti.

Svestan si da sanjaš?
Na neki način upravljaš svojim snovima?
Nisam svestan da sanjam, nekad mi se desava da se probudim i treba mi par momenata da svatim da je to bio san.
Definitivno ne upravljam snovima, posto nikad ne znam scenario, a desava se da u snu ne znam ni sve podatke o sebi, vec kako tece san otkrivam o sebi.
Ponekad rasplet bude dramatican da kad se probudim budem u cudu.

Od samog kvaliteta spavanja ( često )
zavisi kakvo će nam biti buđenje.
Koliko lako se budite?
Лако се будим.
Не жалим, углавном се не сјећам снова.
Лако устајем, и углавном одморна и свјежа.
Нарочито како недавно открих неку своју јутарњу рутину која ме је увесељавала.

Спавам као беба.
Будим се лако...снове обично не памтим, какви год били.
Ту и тамо сетим се понеког детаља...
Не настављам никад снове следеће ноћи тамо где сам стао...
А тај свет ми не пружа никаву утеху...знам да је то илузија...
Тражим је сам, где год могу.

Kod mene dan ne zavisi od kvaliteta sna, uvek imam energije, ali taj trenutak buđenja, ta jutarnja noćna mora...

To podsvesno saznsnje da moram da ustanem i posle imam posla s ljudima s kojima ne želim je kao ubod šilom u mozak, u dušu.

Kod mene dan ne zavisi od kvaliteta sna, uvek imam energije, ali taj trenutak buđenja, ta jutarnja noćna mora...

To podsvesno saznsnje da moram da ustanem i posle imam posla s ljudima s kojima ne želim je kao ubod šilom u mozak, u dušu.
Ovo je onda nevezano za san, pretpostavljam da nisi zadovoljan s poslom i kolegama, sto zaista jeste jako gadno, pogotovo ako ne mozes promeniti posao iz nekog razloga.

Back