Buđenje

Frederick_

Elita
Poruka
17.804
Inspirisan lepim buđenjem posle kvalitetnog sna, uz svež vazduh i zvuke kiše, ustajem, pijem kafu, posmatram park preko puta stana, uzivam...
Dok ukućani mirno spavaju, i apsolutno se ništa ne čuje osim kapi kiše kako udaraju u lišće.
Kako vi volite da se probudite? Da provedete prvih 30-tak minuta nakon ustajanja.
Jeste li jutarnji tip?

Ja bas jesam, obozavam jutra, to mi je jedan od najlepsih delova dana...ko zna, mozda zato sto sam rodjen u zoru, mozda to ima neke veze.... 🤔😊

trenutna:
1000003925.jpg

Mrzim jutra i rano ustajanje.
Noćna ptica sam otkad znam za sebe.
Uopšte ne funkcionišem preko dana i nikad ništa pametno nisam smislila ujutru.🙄

Ima ljudi koji najbolje rade nocu. Jedan poznanik, vrhunski hirurg, komplikovane operacije zakazuje uvek za kasno popodne ili uvece, jer tad mu je najbolji fokus.
Dok ja ustajem u 6, i do 12h zavrsim sve sto imam za taj dan od obaveza, i posle sam, manje/vise free ostatak dana.

Nisam ni jutarnji ni vecernji tip.
ustajem rano uvek
volim da prosetam kraj reke dok je svezze
posle obaveze pa na posao od15 do 24.
Nauccio sam da jednako funkcionisem celog dana.
Idealno budjenje vec imam
svako jutro me bude male zebe, sestrine ljubimice
:cool::cool::cool:

Moje budjenje kad sam u Srbiji:

Mamurnog od sinoć budi me komšija koji naravno nepozvan ulazi kod mene u kuću koja naravno nije zaključana. Posle pola sata budjenja, i pored toga što pretim da ću da ga istučem, ne odustaje. Zna da neću. Kaže, zapelo mi pukla ruda na prikolici od traktora ne mogu da berem voće, istruleće mi. Psujući ustajem. Uzimam inverter aparat koji zavaruje bazičnom elektrodom (on to zna) i idem kod njega. Ispostavi se da moram još i da brusim, dodajem zakrpe na rudi jer mu je to neko izfušerisao. Kaplje znoj sa mene, psujem dan kad sam došao u Srbiju na odmor. Nudi me pivom, ja neću na početku jer sam mamuran ali posle se prihvatan jedno, sa mukom. Drugo ide već lakše. Treće još lakše... Završavam posao posle tri sata, mamurluk mi je posle dodatih četiri piva prešao u lagano pijanstvo. Hoće da mi plati, ja ga oteram u k****. Kaže, E kad nećeš pare onda imaš uplaćeno pivo u kafani, kolko hoćeš, veliki posao si mi završio. U tom me zove neki drugar da popijemo kafu u kafani. Sledeće jutro se ponovo budim...

I da baciš na papir 200-300 eura posle bi me više izneli advokati nego pozajmica
Pa toliko mi niko ne trazi, svi traze 1000+.
A sada, po novom zakonu u Srbiji, ko izgubi placa i sudske troskove, ali i tvog advokata :)
Znaju to, pa cim im pomenes da bacis na papir, nece ni da se upustaju ako nemaju ozbiljnu nameru da ispostuju dogovor :D

Back