Budi žena ili nemoj

Aleksandra Kardan

Zainteresovan član
Poruka
322
Gledala sam danas jednu emisiju gde govore o deci i nerotkinjama.U emisiji se javila jedna žena i govori kako se nikad ne bi družila sa ljudima koji nemaju decu,tj.mogu da ih imaju ali neće.Dok druga kaže''Ja sam se pokajala, iako ne smem nikom to da kažem. Volim svoju ćerku, ali fali mi sloboda. Od briga, od obaveza, od moranja, od problema. Još rode i drugo dete zbog muža. Ne znam kako misle da takvim postupanjem mogu da budu srećne, ali eto. Teška je ovo sredina, a ovakve stvari se ne priznaju i ljudi pate u tišini. U nekim trenucima sam se osećala nedovoljno zrelo da budem odgovorna za nekoga. Delovalo je kao neprekidno dojenje i hranjenje. Osećala sam se kao da bih vrištala. Ako ste zaista majčinski tip onda je to sve što se oduvek hteli, ako niste, osećate se kao zauvke zarobljene''.
Htela bih da vas pitam da li biste se družile sa ljudima koji ne žele da imaju decu? :bye:

Gledala sam danas jednu emisiju gde govore o deci i nerotkinjama.U emisiji se javila jedna žena i govori kako se nikad ne bi družila sa ljudima koji nemaju decu,tj.mogu da ih imaju ali neće.Dok druga kaže''Ja sam se pokajala, iako ne smem nikom to da kažem. Volim svoju ćerku, ali fali mi sloboda. Od briga, od obaveza, od moranja, od problema. Još rode i drugo dete zbog muža. Ne znam kako misle da takvim postupanjem mogu da budu srećne, ali eto. Teška je ovo sredina, a ovakve stvari se ne priznaju i ljudi pate u tišini. U nekim trenucima sam se osećala nedovoljno zrelo da budem odgovorna za nekoga. Delovalo je kao neprekidno dojenje i hranjenje. Osećala sam se kao da bih vrištala. Ako ste zaista majčinski tip onda je to sve što se oduvek hteli, ako niste, osećate se kao zauvke zarobljene''.
Htela bih da vas pitam da li biste se družile sa ljudima koji ne žele da imaju decu? :bye:

Ne mogu da shvatim da neko izbegava druzenje sa ljudima, koji nemaju decu. :eek:
Jesu to ponekad dva razlicita sveta, ali to valjda nije osnova zbog cega bi se sa nekim druzio ili ne.

Ne mogu da shvatim da neko izbegava druzenje sa ljudima, koji nemaju decu. :eek:
Jesu to ponekad dva razlicita sveta, ali to valjda nije osnova zbog cega bi se sa nekim druzio ili ne.

Pa pazi, ne bi trebalo da je tako ali u praksi, nije da nije osnova...ljudi koji ne zele decu sasvim opravdano i ne zele da pricaju o njima a ljudi koji imaju decu mogu
biti jako dosadni kad krenu sa pricama o cuclama, pelenama, kasnije skolskim pa pubertetskim problemima svoje dece itd...

verovatno ne bih
ne zato sto ih osudjujem, nego zato sto imamo razlicite poglede na zivot pa ne bi bilo spone koja nas povezuje za neko druzenje

retko ko ne želi da ima decu. uglavnom se nemanje dece svodi na problem nemogućnosti. maštovito ljudi onda jednostavno kažu da ne žele da ih imaju.

inače ne shvatam paralelu između naslova i uvoda jer žena je svejedno žena čak iako ne može da rađa

moja bivsa kuma i kum pre nego sto su dobili decu su nam kad smo odlazili iz njihovog stana gde smo ih sa detetom posetili prvi put rekli - sledeci put dodjite kad vam dete napuni 18godina
sledeci put cemo da vam dodjemo nikad

moja bivsa kuma i kum pre nego sto su dobili decu su nam kad smo odlazili iz njihovog stana gde smo ih sa detetom posetili prvi put rekli - sledeci put dodjite kad vam dete napuni 18godina
sledeci put cemo da vam dodjemo nikad

:eek:
Ne bih joj ni ja vise nikada dosla.
Ima ljudi, koji imaju 0% razumevanja za decu. Ali su zato cesto veliki zagovornici prava zivotinja. Vec nekoliko puta sam nailazila na osobe sa takvom cudnom kombinacijom.
A razlozi zasto se neko odluci na zivot bez dece mogu biti razni. Od posvecenosti karijeti, pa do strahova da ce kao roditelj podbaciti.

Pa vidiš da su bivši qm i qma, umrli su......

Družim se, vrlo rado...a oni koji imaju decu, reč je o odrasloj već deci, pubertetlijama, ima i jedan student i jedan diplomac.....inače me sitna deca nerviraju i odvratno je boraviti u njihovom prisustvu...nepodnošljivo ukoliko ih je više i to deljenje istog prostora sa njima traje duže od 15 min......to samo majka i otac mogu da vole i deda.. i baba, ako je živa....ja nisam dužan...

Ja bih se družio sa ovom drugom ženom.

Poznajem 2 para koji nisu za djecu, druzimo se kao i sa drugima koji imaju. Biti roditelj je teska rabota i sama ljubav nije dovoljna.
Njihova odluka mi je razumljiva i ispravna, znaju sta ne zele i to je za postovanje. Oduprijeti se navalama predrasuda od strane porodice i prijatelja niije lako.

Pa vidiš da su bivši qm i qma, umrli su......

Družim se, vrlo rado...a oni koji imaju decu, reč je o odrasloj već deci, pubertetlijama, ima i jedan student i jedan diplomac.....inače me sitna deca nerviraju i odvratno je boraviti u njihovom prisustvu...nepodnošljivo ukoliko ih je više i to deljenje istog prostora sa njima traje duže od 15 min......to samo majka i otac mogu da vole i deda.. i baba, ako je živa....ja nisam dužan...

postujem tvoj stav
mi smo dete, skoro pa tek dobili
cerka je imala godinu dana
ja nisam od roditelja koji kad odu u goste sednu i dete prepuste nekom drugom
nasa cerka je bila aktivna onoliko koliko to dete u prvoj godini moze da bude
postujem i njihov stav, nemoj da mi dolazis sa detetom
u redu je, necu
ali ti vise necu ni dolaziti, jer se moja porodicna situacija promenila - vise nismo sami, sad imamo dete
a bivsi nisu postali zbog toga, vec zbog onog loseg sto su imali u sebi
kad prema nekome imas odnos postovanja i kad si za nekog uvek tu kad ima problem, i kad ga nema, a on prvom prilikom kad se razvdedes krene da iznosi lazi i da siri prljav ves koji uopste nije tvoj, onda kako drugacije nego bivsi
kad sam im to rekla u lice, njen komentar je bio - od kumova ne mozes da razvedes
ne mogu, al necu vise ni da vas vidjam, za razliku od bivseg muza sa kojim sam i posle razvoda ostala u dobrim odnosima i sto se mene tice porodica, jer imamo dete

postujem tvoj stav
mi smo dete, skoro pa tek dobili
cerka je imala godinu dana
ja nisam od roditelja koji kad odu u goste sednu i dete prepuste nekom drugom
nasa cerka je bila aktivna onoliko koliko to dete u prvoj godini moze da bude
postujem i njihov stav, nemoj da mi dolazis sa detetom
u redu je, necu
ali ti vise necu ni dolaziti, jer se moja porodicna situacija promenila - vise nismo sami, sad imamo dete
a bivsi nisu postali zbog toga, vec zbog onog loseg sto su imali u sebi
kad prema nekome imas odnos postovanja i kad si za nekog uvek tu kad ima problem, i kad ga nema, a on prvom prilikom kad se razvdedes krene da iznosi lazi i da siri prljav ves koji uopste nije tvoj, onda kako drugacije nego bivsi
kad sam im to rekla u lice, njen komentar je bio - od kumova ne mozes da razvedes
ne mogu, al necu vise ni da vas vidjam, za razliku od bivseg muza sa kojim sam i posle razvoda ostala u dobrim odnosima i sto se mene tice porodica, jer imamo dete

OK sve razumem

Ne bih nikad ni pomislio da izgovorim ljudima sa malom decom da mi ne dolaze...zaboravih i da imamo jedno malo u društvu od 2,5 god. i jednog dečka od 4. U familiji dvoje malih, ali ih (srećom :mrgreen: ne viđamo često)..

Nikad ne bih rekao da mi neko smeta, niti bih korigovao i izigravao tutora roditeljima kako su im deca nemirna ili da nešto ne diraju i tako te priče...sve je to u rok službe...drugi su, narafski, uvek bili oduševljeni mojim detetom......nekad roditelji u umoru i trci zaborave na neke stvari i sve ja to kapiram..

Liči na emisiju sa nameštenim pozivima. Osetljive teme koje izazivaju reakcije, dobra reklama za emisiju.

Bila je i neka fb grupa koja je čini mi se okupljala ljude koji ne žele decu, bar u tom trenutku. Nešto kao reakcija na sve roditeljsko prenemaganje, dosađivanje i zaluđivanje svojom decom. Donekle razumem. Imali smo prijatelje koji kad odu kući sa svojom decom, satima se posle žmu i ja oporavljamo i preslišavamo želimo li stvatrno decu. Iscede te kao limun.

Sad hormoni rade svoje, a i ne pružam otpor i ne trudim se da bistrim sa roditeljima neke teme i sad sam zaljubljenik u decu, super mi je da se igram sa njima i da ih slušam kako mozgaju nešto, gledaju onim okicama i uživaju u pažnji koja im se daje. Što kaže Duško: "Topla su kao život, mirišu na život, teraju da se živi." Nešto kao mačići. :lol:

Ali snašla bih se i sa ljudima koji ne žele decu. Oni sa mnom... sa daleko manjim oduševljenjem. :lol:

Poslednja izmena:
U zadnje vreme sam u fazi psihopate, što bi Bogi rekla, kao poslednjem kretenu mi se oči napune suzama, knedla mi stane u grlu a ja samo želim da ga zagrlim i vratim na sigurno :sad2:
Onda udarim sama sebi par šamara, dođem sebi, pomazim ga po glavici i pustim ga da se igra sam, sav značajan i važan :))))

- - - - - - - - - -

Inače, ja sam bila od tih koja je na decu gledala kao na kugu, u najmanju ruku :lol:

Back