Budi razuman :))

poetessa

Legenda
Poruka
56.288
Koliko je teško biti razuman?
Evo ovde na forumu recimo :lol:

Čitam neke izreke i naletim na jednu (piše da je Klint Istvudova, ali ko će ga znati) :lol:
"Pokušao sam da budem razuman - i nije mi se svidelo"
...
Koliko u životu puta pokušavate sa nekim smireno i razumno ili uzvraćate odmah istom merom, makar izgubili neki svoj duševni mir.
...
'ajte sad vi

Čitam neke izreke i naletim na jednu (piše da je Klint Istvudova, ali ko će ga znati) :lol:
...
Koliko u životu puta pokušavate sa nekim smireno i razumno ili uzvraćate odmah istom merom, makar izgubili neki svoj duševni mir.
...
'ajte sad vi

Uvek pokušavam polako i smisleno.
Mada je to uvek borba sa vetrenjačama.

A kada ne uspem, što je gotovo svaki put, odem u drugu dimenziju. Kao npr. ovde. Posećujem pdf erotske slike i tu postavljam odgovore.

Slika je jača od reči, makar nemao ko da odgovori na nju.

ne pocinjem prvi cak i pod gasom:cool:

auuuu :worth:koja samokontrola :lol:
..
ovo žene sigurno izluđuje :lol:

- - - - - - - - - -

Sa svakim kako zavredjuje.

Sa svakim prema zasluziii:zloca:

ej, vas dvoje ste se udružili izgleda :p
..
neko od nekog prepisuje, a ja ne mogu da ustanovim ko od koga :lol:
...
znači jednakom merom vraćate :lol:
..
hajd' za oboje onda pitanje..koliko vas je lako iznervirati? :ceka:

- - - - - - - - - -

Uvek pokušavam polako i smisleno.
Mada je to uvek borba sa vetrenjačama.

A kada ne uspem, što je gotovo svaki put, odem u drugu dimenziju. Kao npr. ovde. Posećujem pdf erotske slike i tu postavljam odgovore.

Slika je jača od reči, makar nemao ko da odgovori na nju.

Rade, znači ako se sa tobom posvađam, završićemo na erotici :rotf:
..
šta kaže lepša polovina, jel' lako sa tobom? :lol:

Razum ili latinski naziv,Racio,to je najveci dar,koji je majka Priroda,od svih zivih bica,podarila jedino - COVEKU.Kada smo vec obdareni,tim razumom,zasto

se sa njim kockati.U svim nasim kontaktima,bilo ljubavne prirode,bilo u poslovnim odnosima,kao i rodbinskim odnosima,razum mora da se drzi pod kontrolom.

Koliko je svadja,koliko razorenih brakova.Koliko napustene dece,zbog toga,sto dvoje ljudi,nije moglo da kontrolise svoje postupke.A sta je uzrok svemu tome.?

Pa upravo to,sto mnogi ljudi,muskarci i zene,kazu da ne mogu da vladaju u otsudnim momentima,koje zivot namece,smireno i promisljeno,ovladaju svojim

razumom.Svako,apsolutno svako,moze da kontrolise svoj razum,svoje drugim recima,ponasanje.

Mislim da su takvi odgovori,veoma diskutabilni.Da bi covek razmisljao razumno,mora da se skoncentrise,da se smiri. Tek nakon toga,treba da proceni razumno

novo nastalu situaciju,i da smireno i bez zestokih strasti,izabere najbolje resenje,koje najvise odgovara smirivanju nastalog problema.Moram potpuno nepristrasno,

da konstatujem,da su zene,u najvecoj meri,te, koje cesto u komplikovanim zivotnim situacijama,ne koriste dovoljno,racio/:dash:

...
...
'ajte sad vi

Sta znači razuman... ?

Ja sam slobodan i jednostavan čovjek ...
Družim se samo sa sobom ...
Ostali su tu da iz njih izvučem neku korist , ukoliko imaju neke kvalitete !

Pa dobro sad, pošto si boldovao sve...vidim da racio preovlađuje naročito iz zadnje rečenice :lol:
..
odoh dalje :lol:

- - - - - - - - - -

Sta ja znam, ne kucka mi se, vikend je...

okej...tačno..prijatan vikend želim :lol:

- - - - - - - - - -

Razum ili latinski naziv,Racio,to je najveci dar,koji je majka Priroda,od svih zivih bica,podarila jedino - COVEKU.Kada smo vec obdareni,tim razumom,zasto

se sa njim kockati.U svim nasim kontaktima,bilo ljubavne prirode,bilo u poslovnim odnosima,kao i rodbinskim odnosima,razum mora da se drzi pod kontrolom.

Koliko je svadja,koliko razorenih brakova.Koliko napustene dece,zbog toga,sto dvoje ljudi,nije moglo da kontrolise svoje postupke.A sta je uzrok svemu tome.?

Pa upravo to,sto mnogi ljudi,muskarci i zene,kazu da ne mogu da vladaju u otsudnim momentima,koje zivot namece,smireno i promisljeno,ovladaju svojim

razumom.Svako,apsolutno svako,moze da kontrolise svoj razum,svoje drugim recima,ponasanje.

Mislim da su takvi odgovori,veoma diskutabilni.Da bi covek razmisljao razumno,mora da se skoncentrise,da se smiri. Tek nakon toga,treba da proceni razumno

novo nastalu situaciju,i da smireno i bez zestokih strasti,izabere najbolje resenje,koje najvise odgovara smirivanju nastalog problema.Moram potpuno nepristrasno,

da konstatujem,da su zene,u najvecoj meri,te, koje cesto u komplikovanim zivotnim situacijama,ne koriste dovoljno,racio/:dash:

ja se Lorde kao i uvek na neki čudan način slažem sa tobom :lol:

Rade, znači ako se sa tobom posvađam, završićemo na erotici :rotf:
..
šta kaže lepša polovina, jel' lako sa tobom? :lol:

Teško da ćemo se posvađati, ali i ako se posvađamo erotika je mali deo oblasti onoga što bih ti radio...

Lepša polovina kaže: S tobom ću lako, ako znam kako.

Nego, Poetessa, nešto si danas raspoložena. Jel si to spremna za nešto više od dobrog raspoloženja ili si to više ostavila iza sebe?:D

Teško da ćemo se posvađati, ali i ako se posvađamo erotika je mali deo oblasti onoga što bih ti radio...

Lepša polovina kaže: S tobom ću lako, ako znam kako.

Nego, Poetessa, nešto si danas raspoložena. Jel si to spremna za nešto više od dobrog raspoloženja ili si to više ostavila iza sebe?:D

Danas sam baš dobro raspoložena...a ovo me je zaintersovalo :lol: mada pozdravljam ti dragu u slučaju da čita ovo :lol:
..
a sad šta sam ostavila iza sebe...ostavila sam...međutim gledam napred svakako :lol:

Planove pravis po svom znanju i mogucnostima, a zivot se odvija na svoj nacin.:)

Uvek sam zadovoljan onim sto uradim po ovim principima, makar posledice ne bile zadovoljavajuce.

Razum ima svoju svrhu, a iracionalno svoju, ne mozes da pogresis, ako je i jedno i drugo tvoje.

e pa ne volim kad nemam šta da dodam...ali za sada nemam...ali smisliću :zloca:

Back