"budi mushko"

• Začetnik teme Začetnik teme Derer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koliko cesto I u kojim situacijama kad vas nesto mrzi ( a pokusavate da prikazete da je muski posao) koristite ovu krilaticu?
Budi musko istresi tepih, budi musko kazi joj to I to, budi musko pocesi mi....itd.
?

...ma kakvo bre musko...ja sam jednom napisao da kao sportista na neobican nacin podnosim poraze i isto tako sebi ne mogu reci DA NESTO NE MOGU ili ne znam :mrgreen:...
Zna se bre ko kuha kad gosti dolaze, ko pere kad treba da je OPRANO, al ono pravo, ko popravlja i kupuje kad je rijec o SKAKLJIVIM stvarima...:cool:...

"Budi musko" je jeftin trik.
Muskarac koji kaze zeni "Kakva si ti zena, pospremi mi kucu, pocisti, spremi mi rucak (ne znas nista da spremis, ni da ocistis)" zar na taj nacin ne vredja zenu kao osobu?
Zamislimo da zena recimo ne moze da zatrudni, i da njen suprug, muskarac koji je navodno voli, krene sa pricom "kakva si ti to zena, ne mozes ni decu da mi rodis"?
Rekli bi smo da je ludak, zaostao itd, itd.

Kapiram onu situaciju, kada zena nesto zbog manjka fizicke snage ne moze da uradi, lupam sada, da odgura kolica puna betona na 15 sprat, pa kaze muzu " 'ajde, sta sedis, jaci si, odguraj kolica", ali izjave tipa "cko jedna, pa jesi ti musko ili nisi" su ravne onom o spremanju kuce.
Sa tom osobom si u vezi/braku, valjda je donekle postujes i suzdrzavas se upotrebe takvih izraza.

Back