Budba

Djika junior

Domaćin
Poruka
3.733
Da li je neko letovao u Budvi ove godine, i kakvi su mu utisci.

Kakve su cene nocnog provoda, lezaljki sa suncobranom, itd...

Da li je neko letovao u aparthotelu vile Park i EDB? Konkretno zanima me koliko su udaljene od plaze i centra, posto mi deluje bas daleko.

Hvala unapred na svinm informacijama!

Poslednji put kada sam tamo bio mrzeli su me jer "od ovi Beogradjana i Novosadjana ne moze da se dise".
Nijesmo mi fina klijentela, oni zasluzuju inostrane goste, galantne i nezahtijevne, svjetsku i njemacku elitu.
Njima ne smeta sto se kanalizacija izljeva direkt na plazu i sto vode u vodovod nema od 19 do 02h.
U budvu u market trazim prezervative, kasir mojih godina kaze: vala uzmi ih sam, ja TO necu u zivot nikada dodirnuti!
Mjesto sitnijeh para, ispod pedese centa, dobijas zvaku ili sleganje ramenima.
Peska i sljunka ima na trotoarima ispred kuca kojima nadzidavaju sprat; na plazi neces naci ni jedno zrnce, prekriven je ljezaljkama od dva ipo eura nadan.
Suncobran ti uopste ne treba, jer zbog nedostatka prostora i pomeranja senke niko ne sedi u hladu svog suncobrana. Ako ne zelis hlad - ti nijesi dobro.
Cecin novi album komplet naucis do treceg dana na plazi, a svih ostalih dana pevusis jer od razglasa ne cujes ni sebe kako razmisljas.
Niksicko toceno je 2.20, a ako se bunis sto nije nulapet naplate ti duplo. Niksicko flasirano je proizvedeno u Madjarskoj, od vode iz ravnice, a mutno je jer je istekao rok.
Djeca kupuju zastave i majice liverpula, mancestera, bajerna, f.k. Buducnost, zastave Crne Gore, zatim Kraljevine Crne Gore, Hrvatske, engleske... srpskih nema, kazu prodali su je jos u junu.
Na ulicama su pice, pljeske i mekdonakds. Ide ko alva jer restorani izuvaju od cena. Ali kada resis da udjes u restoran, neces dobiti ni malo bolju hranu nego na ulici. Sokove su smanjili na 0,25 i od sramote sluze ih mlake sa puno leda. Najskuplji specijaliteti su im ribe koje smrznute stizu iz Japana, i koje ne umeju da spreme. Marinadu nemaju i ne znaju sta je. Varivo je nedovoljno barena blitva.
A ima i cevapa, to rado nude, nesto su manji nego domaci pa ih moras naruciti duplo. Luk se uz cevape naplacuje dva eura.
Ako ne jedes meso, prso si. Skinuces deset kilograma za deset dana. Povrce u marketu kosta sitno, sve se malo placa, nekim metalnim novcem, evro, pet, osam... sitno.
Kukuruz na ulici ima samo uvece, evroipo izgoreli i ohladjeli, dva eura lijep i zut. Zut kukuruz se u Srbiji koristi za stocnu ishranu, beli kukuruz jedu ljudi.
Jel ti Grcka bas toliko daleko?

:))) ako ipak posle ovog obimnog komentara odlucis da dodjes u CG na ljetovanje jedino cu da ti preporucim, ukoliko planiras doci bez svog auta, motora, kombija... da za sve ekskurzije koje bi napravio npr do manastira Ostrog, rafting ili zip line na Tari... kontaktiras ili bar provjeris i uporedis cijene lokalnih taksista i agencija sa cijenama organizacije Mont Travelers. MontTravelers mozes da nadjes na fb a o njihovim uslugama mozes da citas i na tripadvidor i cruise critic forumima koji su poznati kao veoma rigorozni forumi... u svakom slucaju lijep odmor dje god da odes :)

Možda sam malo zakasnio sa odgovorom. Proveo sam u Budvi prvu polovinu avgusta.

Prethodno sam tamo boravio još 2001. godine (a nakratko i 2011. u vansezoni), i mogu reći da sam bio izuzetno pozitivno iznenađen koliko se sve poboljšalo i promenilo u međuvremenu. Mnogo je lepše, upeglanije, sređenije, prijateljskije, uslužnije, blještavije (pogotovo noću), bogatije. To su utisci svih iz mog društva, a i ljudi sa kojima smo kontaktirali. Naravno, ima (bitnih) zamerki, koje ću navesti na kraju.

Najpre najbitnije: Budva je grad za provod, za slobodne osobe. Ne bih tamo išao s devojkom ili porodično. Ovo važi za špic sezone: broj kvalitetnih devojaka je ogroman! Muškarci, stalno ćete se okretati i ostajati bez daha! Zadnjih desetak godina sam provodio širom Grčke (Paralija, Pefkohori, Hanioti, Kalitea, Krf, Zakintos, Skiatos), i mogu reći da u Budvi za 10 minuta vidim više odličnih devojaka nego što sam u Grčkoj za 10 godina!

Idemo na dnevne aktivnosti. Zapažanje: nigde u gradu nismo videli da se prodaju suncobrani! :) U Grčkoj ih ima svaka prodavnica, ali je ovde to izgleda zabranjeno. :)
I tu dolazimo do iznajmljivanja suncobrana: na Ričardovoj glavi možete uzeti mali suncobran za 2 evra, a pobodete ga na slobodnom delu plaže (onaj bez ležaljki). Par ležaljki i suncobrana (na delu ispred kafića) je 15 evra, na plaži hotela Avala 25 evra, baldahin na istom mestu 50 evra. Mogren 15 evra, ostrvo Havaji 5 evra na počeku ostrva, a 10 evra na ostatku.

Cene po marketima su slične kao u Srbiji.

Pića u starom gradu od 2 do 5 evra. Konkretno, Vranac u flašici u Džefu (stari grad) je 5 evra, a u Fortalezi (ogroman kafić ispred starog grada) je 4 evra.

Ulaz u Top Hill diskoteku: početna cena 10 evra ako kupite kartu ranije, a 15 evra ako kupite pred ulazak. Pošetna cena važi za večeri kad je samo njihov DJ, a koliko je gost bitniji toliko cena raste. Npr. za Cecu je bilo 25 evra.

Ekskurzije: prošetajte jedan krug ulicom i steći ćete predstavu koliko cene pojedinih izleta treba da budu.
Npr. Albanija je 25 evra, ali neke agencije posećuju samo Skadar (ali detaljnije), neke Skadar i Tiranu, a mi smo išli na izlet i u Skadar i u Tiranu i u Drač. Dubrovnik je isto 25 evra.

E sad, zamerke zbog kojih smo stvarno povremeno bili veoma ljuti, a upućene su zakupcima plaža. Osnovna civilizacijska tekovina je higijena.
Dakle: WC, tuš i presvačionica moraju biti prisutni, svima dostupni, dobro sređeni i redovno održavani, da čovek poželi uvek tu da svrati.
A u praksi: ili ima samo nečega od toga, ili nije svima dozvoljeno da koriste, ili je samo reda radi postavljeno i ne održava se, tako da je ljudima odvratno da koriste. Ako ljudima ne date WC, oni će koristiti more za tu potrebu, i zaprljati vaš deo plaže. Čak smo videli da su i svlačionicu za to koristili (srećom, samo za malu nuždu :) ).

Sem ovoga, stvarno nisam doživeo ništa od stavki koje su ljudi navodili u svojim negativnim komentarima.

Back