Budalasta žena...

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
vidi, lexo... nek je on ziv i zdrav! a ond kad vec toliko visi na pijaci mogla je do sad da se raspita i za neke.... ovaj... bolje metode....
elem, ima jedan caj koji sada necu imenovati, a moze se kupiti (cini mi se) i na pijaci.... da ona lepo svom muzu skuva svako jutro taj caj... ali uredno, mora da popije po jednu solju caja svakog jutra... posle mesec dana, jedan od vitalnih organa ce otkazati, i ona i deca i kuca je ziveti happily ever after! :-D

Yebo te sinke.

Gde podiže ovu temu :?

Kad već jesi, da dodam na razvoj situacije, nazovite to "kosmičkom pravdom", "surovim životom" ili "bljutavom realnošću" tek, on se žestoko razboleo i sada prilično zavisi od nje..... :|

Šta kažeš na ovu sapunjaru, a Manibalito?

pa nije ti ovo chat
mozes da podignes iz mrtvih ...samo,samo ako si woodo vrach or something similar

kazem : Mars na spavanje :D:D marshmarsh!! :D

ma sta da kazem..ma svako ko je sklon poroku snace ga kad tad (sa time ja se nadam da cu izdrzati i jednu prepreku boodalu zaobicji dok sebi ne nadjem pravi space)
A ja se i dan danas pitam ...sta se desava sa ljudima koji su radili pa odjednom tropnu :shock:
beside koliko je star tip ??

Mozemo mi osudjivati koga hocemo i koliko hocemo ali ako se covjek zaljubio sve je uzalud...Dok ga ne prodje(ako ga uopste i prodje) ona moze samo ici na po 2-3 runde dnevno kod te cice-mace ili se moze okrenuti sebi i svojoj djeci.Hellen je u pravu,nije zena stara sa 46 godina ali nije vise ni mlada a djeca su mala.Ja ne bih otezala da ih zbrinem kako-tako pa makar se vratila u to "malo selo" odakle je dosla.Na selu uglavnom svi imaju rodbinu i podrsku pa nek se vrati u grad kad rijesi probleme.

Strasna situacija nema sta,jao a tek klinci,jadnichci.Ona u takvom rastrojstvu ne moze biti ni dobra majka...uvijek prisutna tuga,srdljivost,nervoza,djeca sve cuju,vide...nadam se da sa njima ne prica direktno o problemu,ili o ocu kao cudovistu.On to jeste ali djeca to strasno tesko prezivljavaju.
Potpunao se slazem da treba strucno misljenje,u par slucajeva bili su vrlo pozitivni rezultati.Opet je najveca odgovornost na njoj,treba pazljivo prostudirati svaki potez,jer djeca su tu koja najvise ispastaju...koliko sam razumjela,jos su mali...tesko je to,ostaju psihicke posledice.Na njenom mjestu pokusala bih da se snadjem,i prvo bi unajmila privatnog detektiva.On je tu da dokaze sve njene price i sumnje,i mislim da na sudu ne gine "pobjeda".Ne znam,ne razumijem se puno u pravni sistem,ali se nadam da bi tako dobila neku paru da zapocne novi zivot.Sigurno joj je jako tesko,i takodje treba se donekle diviti takvim zenama,ali dokle.Cinjenica je sigurno,da su mnogi ljudi,prijatelji okrenuli ledja,jer ne zele biti umjesani u tu pricu.Najvise ce se sve to vidjeti ako dodje do suda.Znam x primjera.Takodje znam zenu koja je sa svoja 2 sina napustila muza i otisla u daleku zemlju,kako?To samo ona zna...bez igdje icega,i ikoga,ali uspjela je i sinovi su danas uspjesni ljudi.Znam zenu koja je ostavila muza,i djecu sa njim,pobjegla daleko,ali poslije par godina,pruzila im mnogo toga.Neke se stvari ne mogu izbrisati,ne postoji idealna,i najispravnija odluka,zrtve uvijek ima.
Lexa kazes ona je vrlo jaka i snalazljiva zena,problem je samo u njoj,da nastavi dalje.Prosli zivot i sve izgubljeno nikad nece vratiti,ali jedan je zivot ne smije da ga traci.U njoj se vodi borba dve struje...ponos i nagon za prezivljavanjem,kojim gazi sve svoje principe.Svjesna je ona svega,i iz zelje da ucini najbolje,samo se jos vise zatrpava,od boli,STIDA,pravi greske sto je tjera da i sebe osudjuje.Njoj stvarno treba pomoc,samo je pitanje da li ce da prihvati.
Najgora kletva...dabogda im'o pa nem'o...od jedne uspjesne zene spala na niske grane...ufff to je strasnoooo.Ubjedjena sam da prilicno krivi sebe,ali nazad u proslost nema,to je samo jos vece poniranje.Njoj treba smo jedna svijetla tacka,da krene,ali mora da shvati da su to svijetlo upravo njena djeca.Ako je svoj zivot upropastila,ne smije njihov,kada djecu izvuce iz tog uzasa,i ona ce naci svoj mir.

Šta biste vi uradili na njenom mestu? Gde da ode, šta da radi sa decom? Kako da ga urazumi, ili da ga ostavi, kada nema gde?
Ona je jedan "zmaj", sve može i sve ume, ali je u takvoj situaciji, da nema izbora.
Dalje, šta bi dobila/izgubila razvodom?
Hvala vam na mišljenju... :)

Tvojoj kumi je najbolje da vodi racuna o sebi i svojoj deci, sto ce reci, zivi u toj kuci, pusti ga nek ima on ljubavnicu, neka sam zaradi za hranu, nek mu ne kuva, nek mu ne pegla, nek mu ne pere, i samo neka mu se smeska i bude fina u komunikaciji. Od njene plate bice vise ako njega iskljuci. Deluje tesko, ali je moguce. Znam zenu koja mi je vrlo bliska i koja je u goroj situaciji. Deluje

I ja mislim da treba da bezi koliko je noge nose i da dok je jos zdrava i sposobna pocne od nule.Ja bih se lepo spakovala,i decu naravno,objasnila tim fer igracima iz kuce da je to sve lepo sto su oni na mojoj strani,i da cemo ako bude moguce ostati u dobrim odnosima zbog dece(krv nije voda!0ali da zarad svog i decijeg zivota moram da nadjam mir.
Imam prijateljicu koja je takodje sa dvoje dece ostavila bogatog muza,izasla iz pune kuce u kojoj je i ona sticala 8 godina samo sa licnim stvarima i krenula zivot iz pocetka..Kako!?Pa ovako....
Kako nema roditelje,a svoju imovinu je u medjuvremenu prodala jer im je starije dete dugo leceno i vise puta operisano u inostranstvu(znaci,jos jedna otezavajuca okolnost je bolesno dete!)ona je u oglasima nasla baku koja je nudila smestaj za brigu o njoj....baka 70 godina,gajba u centru,neokrecena 30 godina,plafoni tri metra,sve cesme cure,opsti raspad sistema...strava i uzas.Doseli se ona sa dvoje dece u jednu sobu od 16 kvadrata,baka doduse nije bila odusevljena decom jelte,ali kako joj se zenica dopala jer joj se u ocima zaista vidi da je postena i normalna nekako prihvati i decu.
I tako...Dobili su krov nad glavom,ona svoj dusevni mir,deca uslove za neki zivot bez svadja ,tuce i razbijanja po kuci.
malo po malo dovela je taj stan u normalu,sredila je sebe i svoje zdravlje,misli,radi dva posla,brine o baki,a kada je na ulici vidite pomislili bi ste da je sisla sa naslovne strane Voga..Prodla je sav nakiti koji je od muza dobijala(da je ne tera maler kaze!) i kupila decacima kompjuter,bicikle i nove krevete...
Ona kaze da je srecna,ja mislim da je hrabra,a ne znam sta vi mislite..ali vredi pokusati sve...

I ja mislim da treba da bezi koliko je noge nose i da dok je jos zdrava i sposobna pocne od nule.Ja bih se lepo spakovala,i decu naravno,objasnila tim fer igracima iz kuce da je to sve lepo sto su oni na mojoj strani,i da cemo ako bude moguce ostati u dobrim odnosima zbog dece(krv nije voda!0ali da zarad svog i decijeg zivota moram da nadjam mir.
Imam prijateljicu koja je takodje sa dvoje dece ostavila bogatog muza,izasla iz pune kuce u kojoj je i ona sticala 8 godina samo sa licnim stvarima i krenula zivot iz pocetka..Kako!?Pa ovako....
Kako nema roditelje,a svoju imovinu je u medjuvremenu prodala jer im je starije dete dugo leceno i vise puta operisano u inostranstvu(znaci,jos jedna otezavajuca okolnost je bolesno dete!)ona je u oglasima nasla baku koja je nudila smestaj za brigu o njoj....baka 70 godina,gajba u centru,neokrecena 30 godina,plafoni tri metra,sve cesme cure,opsti raspad sistema...strava i uzas.Doseli se ona sa dvoje dece u jednu sobu od 16 kvadrata,baka doduse nije bila odusevljena decom jelte,ali kako joj se zenica dopala jer joj se u ocima zaista vidi da je postena i normalna nekako prihvati i decu.
I tako...Dobili su krov nad glavom,ona svoj dusevni mir,deca uslove za neki zivot bez svadja ,tuce i razbijanja po kuci.
malo po malo dovela je taj stan u normalu,sredila je sebe i svoje zdravlje,misli,radi dva posla,brine o baki,a kada je na ulici vidite pomislili bi ste da je sisla sa naslovne strane Voga..Prodla je sav nakiti koji je od muza dobijala(da je ne tera maler kaze!) i kupila decacima kompjuter,bicikle i nove krevete...
Ona kaze da je srecna,ja mislim da je hrabra,a ne znam sta vi mislite..ali vredi pokusati sve...

Hajde da pogledamo realno. Ova zena ima platu 20, 30 mozda cak i 40000 din. Sa tim parama da iznajmi stan, plati dazbine i gaji jedno, dvoje dece nema sansi. Drugo ko garantuje da ce sa muzem ostati u dobrim odnosima. Verovatnije bi bilo da ce muz poceti da se sveti, sudski da je goni, da joj pravi probleme, ako je vec takav. Sta ce joj toliki problemi u zivotu. Zar nije bolje da se ona odvoji od njega, a da on to uopste ne primeti? Jos da ga koristi, da zivi u tom stanu u kom zivi i da ne placa zakup i da deca imaju kakvog takvog oca, bar sami biraju kada ce da ga vide. Onda malo po malo da pocnu da dele troskove, tebi struja, meni gas itd. Pa polako preuzme starateljstvo, to zeni bar nije tesko, pa polako nadje dodatni posao, saceka jos 5 godina pa ima pravo na deo kuce ili makar na nuzni smestaj, pa na sudu trazi i to. Onda on ne plati gas ili struju, a ona mu kaze, "Ljubavi moja, ako nam iskljuce struju odo ja sa decom". Onda je i deci lako objasniti - Idemo mi malo u drugi stan dok tata ne popravi grejanje i sl. Zasto odmah u glavu kad tako dobro moze da mu utera.

Bravo za Danijela,
ja inače nisam za polovična resenja i smatram da stvari uvek treba saseci u korenu i ne trpeti ....
ali ona nije sama (2 dece)i nije u situaciji da prelama preko kolena zato treba da sebi polako ali sigurno priprema odstupnicu na nacin najbezbolniji za decu,nek ostane u toj kuci jos neko vreme ,nek malo svekrva i muz smrad snose troskove hrane ,racuna i sl a ona ono sto zaradi nek odvaja na stranu pa da moze time da obezbedi neko trajnije resenje.To da ode kod nekih prijatelja ili familije opet je privremeno i samo odlaganje neizbeznog i time u stvari nista ne resava,nego treba u toj kuci da iskoristi sve sto moze ili cak eventualno da trazi deo kuce,ali bi to bilo bollje sto.Dosta su oni iskoriscavali nju,sad nek malo ona iskoristi njih(muza smrada, svekrvu...)

vidi, lexo... nek je on ziv i zdrav! a ond kad vec toliko visi na pijaci mogla je do sad da se raspita i za neke.... ovaj... bolje metode....
elem, ima jedan caj koji sada necu imenovati, a moze se kupiti (cini mi se) i na pijaci.... da ona lepo svom muzu skuva svako jutro taj caj... ali uredno, mora da popije po jednu solju caja svakog jutra... posle mesec dana, jedan od vitalnih organa ce otkazati, i ona i deca i kuca je ziveti happily ever after! :-D

Evo resenja!!!:lol:

Hajde da pogledamo realno. Ova zena ima platu 20, 30 mozda cak i 40000 din. Sa tim parama da iznajmi stan, plati dazbine i gaji jedno, dvoje dece nema sansi. Drugo ko garantuje da ce sa muzem ostati u dobrim odnosima. Verovatnije bi bilo da ce muz poceti da se sveti, sudski da je goni, da joj pravi probleme, ako je vec takav. Sta ce joj toliki problemi u zivotu. Zar nije bolje da se ona odvoji od njega, a da on to uopste ne primeti? Jos da ga koristi, da zivi u tom stanu u kom zivi i da ne placa zakup i da deca imaju kakvog takvog oca, bar sami biraju kada ce da ga vide. Onda malo po malo da pocnu da dele troskove, tebi struja, meni gas itd. Pa polako preuzme starateljstvo, to zeni bar nije tesko, pa polako nadje dodatni posao, saceka jos 5 godina pa ima pravo na deo kuce ili makar na nuzni smestaj, pa na sudu trazi i to. Onda on ne plati gas ili struju, a ona mu kaze, "Ljubavi moja, ako nam iskljuce struju odo ja sa decom". Onda je i deci lako objasniti - Idemo mi malo u drugi stan dok tata ne popravi grejanje i sl. Zasto odmah u glavu kad tako dobro moze da mu utera.

Po meni zivot ne moze da ceka..:)
Od taktiziranja i nadmudrivanja stradaju nervi i zdravlje a i ne mora da znaci da ce dati rezultate.Opisani gospodin meni ne odaje utisak nekoga sa kim se dogovor moze napraviti...Osim toga sta znaci da deca imaju kakvog takvog oca!?
Kakavog takvog ga svakako imaju,samo bi ovako sa distance mozda lakse disali jer ne bi gledali ojadjenu povredjenu i ponizenu majku....Meni ne pije vodu prica da se u braku ostaje radi dece...jer isto tako mislim da se zbog dece nisu ni uzimali,nego sto su se voleli i hteli da zive skupa u ljubavi i slozi..Deca su dosla kao slag na tortu da ulepsaju pricu...
Ne znam, mozda neko ima vremena za cekanje i ulaganje u bespovrat ali ja ne...To sto bih ja otisla ne znaci da bih napravila posao ili da sam u pravu ali ako pazljivo procitam prvi post i ostale zatim ne vidim za sta bi se ta zena mogla uhvatiti...
Ali svi smo razliciti...

Po meni zivot ne moze da ceka..:)
Od taktiziranja i nadmudrivanja stradaju nervi i zdravlje a i ne mora da znaci da ce dati rezultate.Opisani gospodin meni ne odaje utisak nekoga sa kim se dogovor moze napraviti...Osim toga sta znaci da deca imaju kakvog takvog oca!?
Kakavog takvog ga svakako imaju,samo bi ovako sa distance mozda lakse disali jer ne bi gledali ojadjenu povredjenu i ponizenu majku....Meni ne pije vodu prica da se u braku ostaje radi dece...jer isto tako mislim da se zbog dece nisu ni uzimali,nego sto su se voleli i hteli da zive skupa u ljubavi i slozi..Deca su dosla kao slag na tortu da ulepsaju pricu...
Ne znam, mozda neko ima vremena za cekanje i ulaganje u bespovrat ali ja ne...To sto bih ja otisla ne znaci da bih napravila posao ili da sam u pravu ali ako pazljivo procitam prvi post i ostale zatim ne vidim za sta bi se ta zena mogla uhvatiti...
Ali svi smo razliciti...

Ne znam da li imas dece ili ne. Ja imam. Pre, u toku i posle razvoda treba misliti samo, i iskljucivo samo o deci. Mi smo se birali i ima da se trpimo, ako ima dece onda i posle razvoda. Ostajem pri tome da bi ta zena ne napravivsi sebi odstupnicu ozbiljno naudila svojoj deci a Boga mi i sebi. Najverovatnije bi jos pokunjenija morala da se vrati. Ne zivi se od vazduha, mila.

Ja sam dijete razvedenih roditelja,dugo sam bila "svjedok" njihovog loseg braka.Oboje znaju reci da su trpeli zbog nas djece.Ma nemoj...da su mislili na nas malo ranije bi sve to sredili...moje sjecanje na sav taj period zivota je straaaasno tuzno...i ne daj boze,da kucnem,da imam tako los brak...trudila bih se da sto pametnije rijesim,tako da moja djeca ne pate gledajuci kako im se roditelji mrze...a najmanje im u zivotu treba da rjesavaju njihove probleme,da im budu advokat,porota i sudija.

E tako, pošto vidim da na ovom podforumu ima baš onih spremnih da dele savete, možda biste mogli da pomognete mojoj kumi...
Žena se udala relativno kasno, i oko 36-e doblia prvo dete, posle dve godine i drugo...
Dotle je živela sama u stanu, koji je nasledila...
Kako se udala stan je prodala (razlozi su klasični, ali mislim da je "preporuka muža" dovoljna da vidite u kom grmu leži zeka), i par godina je živela vrlo lepo... Muž je njenih godina, tako nešto, oni sada imaju oko 46...
Deca su, dakle, još mala. Međutim, od pre neku godinu, muž se načisto promenio, pod izgovorom da mu se ona "ogadila" :shock: , žive u kući koja, ako se ne varam, pripada njegovom bratu, ili majci...
Bavili su se dugo privatnim poslom, njegovim, koji je sada propao, jer ga je on potpuno zapostavio, i našao ljubavnicu, (pih, u tim godinama, kakav izraz :mrgreen: ) u pitanju je Romkinja :roll: , lepa, njegovih godina... To su, mislim, tračevi, a i kuma je išla i pričala svima, pod parolom: "nemam čega da se stidim", tako da ne mislim da tračam :)
Uzgred, on ima izvor prihoda i sa druge strane, ali iz razloga očuvanja privatnosti, neću reći kojih, već ću samo reći da je legalan. Međutim, taj novac on troši na svoju ljubavnicu.
Kuma je vrlo snalažljiva žena, ali i lakoverna, tako da je, dok je još imala nade u supruga, pristala da mu bude žirant za izuzetnu sumu novca u nekoj banketini, koju on, naravno, nije vratio... A posao je propao. Sada je u dugovima, i to velikim.
Seku im struju, tako da ne mogu da rade i da imaju mašine, koje su prodali...
Ona sada pokušava da se izvuče praveći neke torbice i prodajući ih na pijaci i ne znam još gde... A on doslovno svojoj deci ne daje džeparac, već dođe kući i pojede ono malo što imaju, što je ona nekako nabavila...
Ne može ga, svakako, izbaciti iz kuće, a nije joj ništa drugo do - teret.
On joj vrlo jasno stavlja do znanja da je sa tom ženom i da ga ona i porodica više ne zanimaju, a ona je, budala, imala periode da ga prati, odlazi kod te žene i bije se sa njom :shock:
Nije, valjda, više znala šta će...
Šta biste vi uradili na njenom mestu? Gde da ode, šta da radi sa decom? Kako da ga urazumi, ili da ga ostavi, kada nema gde?
Ona je jedan "zmaj", sve može i sve ume, ali je u takvoj situaciji, da nema izbora.
Dalje, šta bi dobila/izgubila razvodom?
Hvala vam na mišljenju... :)

Neverovatno da sposobna zena koja moze da se snadje u bilo kakvoj situaciji ne moze da se otarasi tenkrea, mota se tu i ponizava do nivoa absurda.
Na kraju ce puci i ostaviti sve, pitanje je samo vreme.

Neverovatno da sposobna zena koja moze da se snadje u bilo kakvoj situaciji ne moze da se otarasi tenkrea, mota se tu i ponizava do nivoa absurda.
Na kraju ce puci i ostaviti sve, pitanje je samo vreme.

Draga allice. Nema pucanja. Ko po malo puca na kraju mnogo pukne. Zasto pucanje, zasto revolucija? Slazem se sa svima vama da ta zena treba da ode, ali to MORA da uradi na pametan nacin a ne da puca, dize bune. Nece niti sebi pomoci, niti ce on patiti ako ona ODE!!! i SAD MI JE DOSTA!!! AAAAAAAAAAAAAAA ISSSSA ZUUUUM!!!!!!!!! Tako se stvari ne resavaju. Treba polako, pametno, da kad ode ima ono sta joj je potrebno - njoj i deci.

Zasto zene misle da ce muskarac strasno patiti ukoliko ona ode?

Draga allice. Nema pucanja. Ko po malo puca na kraju mnogo pukne. Zasto pucanje, zasto revolucija? Slazem se sa svima vama da ta zena treba da ode, ali to MORA da uradi na pametan nacin a ne da puca, dize bune. Nece niti sebi pomoci, niti ce on patiti ako ona ODE!!! i SAD MI JE DOSTA!!! AAAAAAAAAAAAAAA ISSSSA ZUUUUM!!!!!!!!! Tako se stvari ne resavaju. Treba polako, pametno, da kad ode ima ono sta joj je potrebno - njoj i deci.

Zasto zene misle da ce muskarac strasno patiti ukoliko ona ode?

Ne govorim uopshte o revolucijama, pobunama, histerijama, teatralnim i srceparajucim ispadima :). Govorim o tome da postoje ljudi koji trpe svashta zarad nekog tamo "braka":confused: iz potpuno neosnovanih razloga. Trpe do te mere da gube i osnovno samoposhtovanje i da to dolazi do stanja apsurda. Niko ne moze krajnosti da istrpi sem mazohista( i josh po neke kategorije lichnosti) koji uzivaju u tim igricama. Moj stav je jednostavan: planirati selidbu,spakovati se i otici bez ikakvih pregovora i diskusija.

Na drugo pitanje: nema to veze sa polom mada postoji publika koja je jako sklona da pridaje osobine, modele ponashanja i nivo ochekivanja samo na osnovu pola :!:
Radi se o tome da nema potrebe patiti a josh gore zrtvovati se za nekog s kim ti je zajednica muchenje i teret.

Ne govorim uopshte o revolucijama, pobunama, histerijama, teatralnim i srceparajucim ispadima :). Govorim o tome da postoje ljudi koji trpe svashta zarad nekog tamo "braka":confused: iz potpuno neosnovanih razloga. Trpe do te mere da gube i osnovno samoposhtovanje i da to dolazi do stanja apsurda. Niko ne moze krajnosti da istrpi sem mazohista( i josh po neke kategorije lichnosti) koji uzivaju u tim igricama. Moj stav je jednostavan: planirati selidbu,spakovati se i otici bez ikakvih pregovora i diskusija.

Na drugo pitanje: nema to veze sa polom mada postoji publika koja je jako sklona da pridaje osobine, modele ponashanja i nivo ochekivanja samo na osnovu pola :!:
Radi se o tome da nema potrebe patiti a josh gore zrtvovati se za nekog s kim ti je zajednica muchenje i teret.

Naravno da postoje ljudi o kojima ti pricas, ali slucaj ove gospodje nije tako jednostavan.

Moze ona lako da se spakuje i da ode, a sta onda?

Back