Bubuljice

Ifrev123

Početnik
Poruka
4
Okej..

Znam da ima dosta tema itd.. Ali bih eto zamolio sve vas koji ste se susretali sa ovim da podelite neko iskustvo. Već duže vreme se borim sa aknama, ali jednostavno nikako da odu. Znam da su to sve hormonske reakcije i da će to sako proći, valjda. Ali me zanima ako neko ima da predloži nešto što će bar ublažiti to crvenilo i bubuljice. Imam 17 godina ako je to bitno.

Hvala unapred svima :D

Okej..

Znam da ima dosta tema itd.. Ali bih eto zamolio sve vas koji ste se susretali sa ovim da podelite neko iskustvo. Već duže vreme se borim sa aknama, ali jednostavno nikako da odu. Znam da su to sve hormonske reakcije i da će to sako proći, valjda. Ali me zanima ako neko ima da predloži nešto što će bar ublažiti to crvenilo i bubuljice. Imam 17 godina ako je to bitno.

Kupi kremu za akne.Proci ce.

Okej..

Probaj Hidrogen 3%.Kupi u apoteci i reci ce ti kako da koristis.

Okej..

Hrana
Hrana
Hrana
Sex

Ma bio sam i kod dermatologa..
Počeo sam da mažem sinoderm posle pranja lica i malo mi se smirilo. Nemam svrab toliko, gnojevi izlaze. Ali ima još tih tačkica bubuljica.

Počeo sam da mažem sinoderm posle pranja lica i malo mi se smirilo. Nemam svrab toliko, gnojevi izlaze. Ali ima još tih tačkica bubuljica.

Ja da se izvinim Jolemisi jer sam mu protivurecila u vezi hidrogena.
Zaista se koristi 3% hidrogen protiv akni i bubuljica i kazu da je tretman uspesan. Uzeti onaj stapic sa vatom,
utopiti u hidrogen i mackati te akne/bubuljice, tri puta dnevno.
Pravi se i neka maska tako sto se prsak za pecivo ( soda bikarbona) pomesa sa ovim hidrogenom, napravi se
smesa i to se kao maska namaze na lice. To treba raditi 1x nedeljno.

Ja da se izvinim Jolemisi jer sam mu protivurecila u vezi hidrogena.
Zaista se koristi 3% hidrogen protiv akni i bubuljica i kazu da je tretman uspesan. Uzeti onaj stapic sa vatom,
utopiti u hidrogen i mackati te akne/bubuljice, tri puta dnevno.
Pravi se i neka maska tako sto se prsak za pecivo ( soda bikarbona) pomesa sa ovim hidrogenom, napravi se
smesa i to se kao maska namaze na lice. To treba raditi 1x nedeljno.
Hvala Rayela,na razumevanju.Ja koristio licno,a i moja deca.To je bila preporuka od Farmaceuta.Pogotovo one potkozne bubuljice,pa kad sazrele i kad se iscede,onda ostaje ranica,jer posle cedjenja krene i krv.Zato i jeste dobra za dezinfekciju i ranice se brzo povlace.Lice ostaje cisto i bez oziljaka.Licno sam pitao dal' je dobar alkohol,za to,ali mi je rekla da je on prejak za lice i preporucila mi Hidrogen 3%.Ponekad mi i sada izdje ta potkozna bubuljica i koristim hidrogen za to.Ne bi niposto preporucio nesto sto i sam nisam probao,a opet predlozeno od prave osobe.

da, slažem se, uz gomilu upozorenja:

Naime, postoji rizici kod njegovog korišćenja, kada je reč o koži. Smatra se da hidrogen može da ošteti zdrave ćelije oko rane.

Hidrogen može dovesti do sušenja kože, pa čak i do pojave ekcema. Iako se ponekad koristi kao sredstvo za dezinfekciju kože, ovaj proizvod nikada ne biste trebali koristiti bez prethodne konsultacije sa lekarom ako je neko ozbiljnije lečenje kože u pitanju.

Kada se stavlja na bubuljicu, ne se koristi u svom izvornom obliku.

Hidrogen može učiniti više štete nego koristi kada je u pitanju lečenje akni, posebno kada ga ne koristite kako treba.

Hidrogen može izbeliti kožu.Procesom koji se naziva oksidativni stres, hidrogen oštećuje i ubija žive ćelije, uključujući i bakterije. Iako ubijanje bakterija može zvučati kao korist kada se radi o borbi protiv akni, ali ovaj proces takođe rezultira oštećenjem zdravih ćelija kože – uključujući one koje se nazivaju „fibroblasti.“

Fibroblasti su ćelije koje pomažu u stvaranju vezivnog tkiva u koži. Oni su takođe presudni kada je reč o zaceljivanju rana. Kada su fibroblasti oštećeni, sposobnost vaše kože da zaceli postaje oslabljena.

prekomerna upotreba hidrogena može da dovede do novih ožiljaka na licu.

U redu je koristiti i alkohol i hidrogen ponekad, ali nemojte to da radite svakog dana.

hidrogen sa sobom nosi i dosta rizika. Možda vam isušivanje kože sada deluje kao super ideja, posebno ako vam je koža masna i puna bubuljica. Ipak, znajte da je on dosta agresivan i da postoji mnogo blažih, a moćnijih varijanti sa kojim ćete moći da rešite problem.

Hidrogen u teoriji jeste odličan za bubuljice, ali u praksi može dovesti do novih problema, pa zato treba da budete pažljivi i da ne preterujete sa njegovom upotrebom.

Na sve to sam upravo i mislila.

Sinoderm je lek a ne preparat za negu kože, ne koristi se ni u kom slučaju redovno nego samo nekoliko dana kao terapija. Šta je lekar tačno rekao?

Hvala Rayela,na razumevanju.Ja koristio licno,a i moja deca.To je bila preporuka od Farmaceuta.Pogotovo one potkozne bubuljice,pa kad sazrele i kad se iscede,onda ostaje ranica,jer posle cedjenja krene i krv.Zato i jeste dobra za dezinfekciju i ranice se brzo povlace.Lice ostaje cisto i bez oziljaka.Licno sam pitao dal' je dobar alkohol,za to,ali mi je rekla da je on prejak za lice i preporucila mi Hidrogen 3%.Ponekad mi i sada izdje ta potkozna bubuljica i koristim hidrogen za to.Ne bi niposto preporucio nesto sto i sam nisam probao,a opet predlozeno od prave osobe.

upravo si potvrdio moju poentu, hidrogen 3% je dezinfekciono sredstvo, u te svrhe si ga i koristio a ne kao sredstvo za lečenje akni.

Naravno da se može koristiti ali uz oprez i sa znanjem kako tačno, u kojoj meri i za šta tačno.

Sinoderm je lek a ne preparat za negu kože, ne koristi se ni u kom slučaju redovno nego samo nekoliko dana kao terapija. Šta je lekar tačno rekao?

upravo si potvrdio moju poentu, hidrogen 3% je dezinfekciono sredstvo, u te svrhe si ga i koristio a ne kao sredstvo za lečenje akni.

Naravno da se može koristiti ali uz oprez i sa znanjem kako tačno, u kojoj meri i za šta tačno.

Sinoderm se zaista koristi samo kao kortizon lek, nikako protiv akni ili bubuljica na licu.
Prosto ne mogu da verujem da je neki lekar prepisao sinoderm za lecenje bubuljica ili akni.
Hidrogen jeste to sto kazes, ali su za akne i bubuljice koje gnoje bas i potrebna sredstva za dezinfiekciju,
a hidrogen susi kozu pa susi i te akne.

Zato sam i napisao da vidi sa farmaceutom kako treba da se koristi.

Back