Bubuljice

Pardon, ovo je bilo namenjeno ...zliju.
...............................................................................................................................................
Odeš lepo u biljnu apoteku i tražiš Ruski čaj. Oni ti kažu da imaju Ruski čaj i pitaju te hoćeš li crni ili zeleni. Ti recimo tražiš crni, i usput zatražiš deklaraciju, koju moraju imati. Ili jednostavno kažeš, " ne treba mi Camelia, hoću pravi Ruski čaj"! Prodavačica će slegnuti ramenima i reći da nemaju pravi originalni Ruski čaj (epilobium angustifolium).
Pokušaće da vas prevare, i umesto epilobiuma da vam uvale Indijsku čajnu biljku (prepunu kofeina) Cameliu sinensis.

Zašto ovu biljku i dalje prodaju kao Ruski čaj, a nema nikakve veze sa Rusijom, posebna je priča.

A sto je zovu ruski caj ako nije ruski ?? hehe.

Znaci pored toga sto trenaju ljudi opravdano sumnjati da to sve sto se napadno reklamira moze i da ispuni original caj, moraju se jos dodatno sekirati i da im ne uvale neoriginalni caj ?

Hahhaha pa ovo je presmesno. Ali ako, tako i treba svima koji nemaju zdravstveno vaspitanje i kulturu, pa se lece "alternativno" i idu linijom manjeg otpora. Majonezom ce da se izmazu oko glave i da ponavljaju po 25 puta dikembe Mutombo, samo da ne ode kod zvanicnog lekara i da slusa naucne zvanicne savete i primenjuje pravu terapiju koja se bazira da evidence-based medicine.

P.s. Sad bolje procitah sta si napisao - Znaci opet dolazimo to neke zavere je l da ? :zelenko::zelenko::zelenko::zelenko::zblesav:

Pa da, ne bi bilo zanimljivo bez njih. Sad ispade namerno nece farmakomafijasi da prepisuju bas ruski caj, jer cete biti zdravi a njima je u interesu da budete bolesni bla bla teorija zavere continues.....

Zasto bi to radio farmaceut? Kako to da sme farmaceut da uvaljuje nekom tamo nesto prepuno kofeina a ne zna mozda je covek srcani bolesnik?

Bas me zanima sta ce reci Mikelo kada dodje i reci ako zna nesto o tome kako funkcionisu apoteke i da li smeju tako da "varaju" ljude. :nosijelku:

Poslednja izmena:
Pardon, ovo je bilo namenjeno ...zliju.
...............................................................................................................................................
Odeš lepo u biljnu apoteku i tražiš Ruski čaj. Oni ti kažu da imaju Ruski čaj i pitaju te hoćeš li crni ili zeleni. Ti recimo tražiš crni, i usput zatražiš deklaraciju, koju moraju imati. Ili jednostavno kažeš, " ne treba mi Camelia, hoću pravi Ruski čaj"! Prodavačica će slegnuti ramenima i reći da nemaju pravi originalni Ruski čaj (epilobium angustifolium).
Pokušaće da vas prevare, i umesto epilobiuma da vam uvale Indijsku čajnu biljku (prepunu kofeina) Cameliu sinensis.

Zašto ovu biljku i dalje prodaju kao Ruski čaj, a nema nikakve veze sa Rusijom, posebna je priča.
Pa ni engleski nema bas veze sa Engleskom, jel tako?z:lol:
Apotekari ne varaju ljude, a nisam sigurna da se u apotekama prodaje engleski ili ruski caj.
Ipak to pazarimo po samoposlugama.

"Odeš lepo u biljnu apoteku i tražiš Ruski čaj"
.........................................................................................................................
Znači li tebi nešto izraz BILJNA apoteka? Verujem da nikada nisi ušao u nju.

Ali, evo sada idealne prilike da proverimo ovu moju kako je ti nazivaš "teoriju" zavere. Mislim da se uopšte ne radi ni o kakvoj teoriji već praksi, a pokazaću ti kako da se uveriš da sam u pravu.

Uđi u bilo koju biljnu apoteku, bio - šop ili prodavnicu zdrave hrane i ljubazno potraži Ruski čaj. Odmah će ti doneti crni ili zeleni čaj i reći da je to Ruski. Pitaj prodavačicu, od koje je biljke čajna smeša koju ti nudi. Pogledaće u deklaraciju i reći da se radi o Camela sinensis.

Kamelija je u stvari Indijska toploljubiva biljka koja se ne može uzgajati u surovim uslovima Sibira i Aljaske, nikada nije bila niti će ikada biti Ruski čaj, Koporski čaj, Ivan čaj ili Fireweed tea ako više voliš engleski naziv. Ova kofeinska biljka uzgaja se plantažno u klimatskim uslovima gde i limun i pomorandža između ostalog, a kao što znaš u Rusiju, Kanadi, i na Aljasci nema takvih uslova.

Ako kažeš prodavačici da nećeš kameliju (smeta ti kofein recimo), već originalni Ruski čaj (epilobium angustifolium), samo će slegnuti ramenima i reći "Nemamo".

Ne radi se ovde o nikakvoj teoriji već o praksi. Praksi da nam prodaju ..da za bubrege rođo. Prodaju nam plantažno uzgajanu kofeinsku biljku (diskutabilne lekovitosti) pod lažnim nazivom najpoznatijeg brenda u Evropi sa kraja devetnaestog i početka dvadesetog veka - Ruski čaj.

Šta misliš zašto to rade, da li zato što Ruski čaj ne deluje blagotvorno na organizam ili zato što deluje blagotvorno na organizam?

Šta misliš ko danas drži monopol nad proizvodnjom i trgovinom čajem u svetu?

Radovane, a jel ima ta biljka svoje ime na srpskom ( moze i hrvatski) jeziku?
Na nemackom recimo postoji i ime i slika tog cveta, ali valjda zato sto raste u Nemackoj i svuda moze da se dobije
u apotekama, nekim prodavnicama zdrave hrane , a moze da se poruci i preko neta. Zasto preavis toliki cirkus oko te obicne biljke?

to je antireklama
...................................................................................................................................................
Pa ti si još uvek čajofobičan. ne možeš da podneseš da postoji nešto što otklanja tegobe, a NEMA NEŽELJENIH DEJSTAVA.

to je antireklama
...................................................................................................................................................
Pa ti si još uvek čajofobičan. ne možeš da podneseš da postoji nešto što otklanja tegobe, a NEMA NEŽELJENIH DEJSTAVA.
Ako ti je profesija Ruski caljoljubac, aj mi kazi kako se ta biljka zove na srpskom.

to je antireklama

Radovane a sta mislis o perpetum mobile u medicini a ?

Kada bi to bilo tako, ja bih se uzajmio kod zelenasa jedno 5000e i otkupio pola te "biljne apoteke" ili porucio sve sa sajta.

Ozbiljno ne zezam se. Zasto da ne uradim to, kada otklanja tegobe sa jedno 10 tema u kojima si pisao a nema nezeljenih dejstava.
Pa to budala samo ne bi porucila je l da?
Pa da.
Pa zasto onda svi ne porucimo zalihe jedno 20 tona?
E u tome je fora.

Zakljucak ostavicu tebi i ostalima, ali svi kontaju pa i ti - "it will won't work as described by marketing manager of the site" :deda:

To ti je kao ono - Da mi nije _____ ovo slatko ne bi bilo sada na ovome stolu......Ok rekla sam, je l sam lepo izgovorila _____ ? Dajte mi sad 2000 dinara....Cek cek, a je l ima jos nesto da se snimi, mislim ako cete placati opet da kazem ? Cekajte, a kada je besplatna ona vecera za penzionere i dodela onih "besplatnih" jastuka?

:zskace:

- - - - - - - - - -

Ako ti je profesija Ruski caljoljubac, aj mi kazi kako se ta biljka zove na srpskom.

A sto da ti kaze, pa da odes da je naberes u prvoj livadi? Bolje ovako kada ti uvalim neko dugacko latinsko ime, povezem to sa najobozavanijom zemljom Srba (nasa braca ) i izmem 50e i posle 15 dana opet dodjes da mi das 50e, i tako narednih 20 godina kao Radovan i ja odem i kupim kucu preko puta Miami Beach-a :-p

E Rajela, Rajela, mlogo pitas.

- - - - - - - - - -

Pazarila ga kod Radovanaz:D

Mozda gresimo dusu u vezi radovana (mada tesko), ali ako gresimo, red je da mu onaj sajt pokloni npr bar jedan nov Volksvagen Passat koliko ih izreklamira ovde a i 20 godina kupuje od njih. Stvarno je red. Kako li im se trudi marketing menadzer ako se ovako trudi Radovan :DDDDDDDDDDDD

Nego ajde on nego sto rece da ima troje dece.....Ko zna cime ih kljuka sve i da li ih je vodio i vodi kod lekara.....Pa ce onda i njih nauciti da i kod unucica tako postupaju - "Sta cemo kod lekara, to sve mafijasi, dace ti lek da naprave od tebe zombija da smanje populaciju, idemo da kupimo cajcice".

Radovane, a jel ima ta biljka svoje ime na srpskom ( moze i hrvatski) jeziku?
Na nemackom recimo postoji i ime i slika tog cveta, ali valjda zato sto raste u Nemackoj i svuda moze da se dobije
u apotekama, nekim prodavnicama zdrave hrane , a moze da se poruci i preko neta. Zasto preavis toliki cirkus oko te obicne biljke?
............................................................................................................................................................................................................
Naravno da je ima u Nemačkoj. Ima je i u ostalim zemljama RAZVIJENOG sveta.
Ne znam joj srpsko ime. Verovatno zato što je nema u Srbiji. Znam da raste u divljim predelima Aljaske, Sibira i Severne evrope - oštra kontinentalna klima.
Ne pravim ja cirkus već ovaj čajofobični "student medicine" iznad, koji ORDINIRA ovim temama i alergičan je na sve što je PRIRODNO i ZDRAVO.
Našao čovek sebe ovde u virtuelnom svetu, umislio da je lekar i deli savete. Leči svoje komplekse i frustracije
Za njega je Fireweed tea ( alergičan je na reč RUSKI) NADRILEKARSTVO

Da se vratimo na temu BUBULJICE.
Ja sam ponudio rešenje u vidu biljke Epilobium angustifolium - Ruski čaj - Fireweed tea.
U prilog tome dodaću i ovaj link koji dosta govori o ovom problemu :

http://www.google.com/patents/US8440237

Hajde da vidimo šta će čajofobičari ponuditi?

"cajofobicari" bi mogli da ponude ovo :

http://www.vox.com/2014/12/7/7339587/simpsons-science-paper

Iako ne zalazim napamet u istrazivanja, ovo je nesto cisto uopsteno, da se zna da i to nazalost postoji, tako da nismo zasticeni ni kada neko postavi "prave dokaze". I te prave mogu da rastumace i potvrde samo strucnjaci iz te oblasti a ne svako - aha evo pise na netu na tom sajtu koji je "merodavan" jer ima publikacije - mora da je tacno 100%.

Pa to to rođo širiš neku TEORIJU ZAVERE, koliko vidim.

Ne videh ništa od konkretnih dokaza protiv Epilobiuma u lečenju bubuljica?

Takođe nisi ništa pametno izguglao kao prihvatljivo rešenje ovog problema (zdravstveno bezbedno, naravno jer se radi pre svega o mladoj populaciji) ?

Nemaš komentar ? ????? ?????? ????? ????? ????? ??????

Pa naravno da ga nemaš, kad i tebe muči ovaj problem. Imaš devetnaest godina, normalno je to, ne brini se.

Probaj sa Ruskim čajem. Možeš ga piti tri puta dnevno po šolju, a možeš napraviti jači infuz i sa njim ispirati lice nekoliko puta dnevno. Ispeglaćeš i pokoju boru na licu uz to. Videćeš, bolje deluje od bilo koje maske za lice.
Rešićeš se bubuljica za najduže mesec dana, i sve to BEZ IKAKVIH NEŽELJENIH DEJSTAVA.

Pa što mi pre nisi rekao da te muči ovaj problem, nego moram psihoanalizu da koristim? Ipak smo mi ovde nekakva braća po oružju, jel te?

? ????? ?????? ????? ????? ????? ??????

Je l mozes bez ovoliko upitnika, broj uzvicnika nece ti povecati % sansi da ti odgovorim, nego moja dobra volja, a ovako deluje kao da si emotivno rastrojen.
Sta ti je umiri se !

Meni ne pada napamet da idem za tobom i da postavljam naucne meta analize negacije tvojih proizvoda za svaku mogucu bolest koja postoji. Kada udjem na neku temu slucajno ili sa namerom i vidim nesto, ja prokomentarisem.

Za tebe svako ko se ne slaze sa tobom ima 19 - 20 godina. Cak i da neko i ima (a nema niko od onih koji se ne slazu sa tobom, ups a niko se i ne slaze jbt) to nije nikakav los argument, sta vise jos vise je porazavajuce za tebe da je od tebe racionalniji i pametniji i srednjoskolac ili neki brucos, studentic itd.

ISto sto si rekao Mikelu90 za erekcije vazi i za mene ovde - Ne moram imati akne da bih nesto napisao na ovoj temi, kao sto i Mikelo ne mora da ima problema sa erekcijom ako ga vidis da pise na temi o erekcijama. To tvoje zakljucivanje boli koliko je strasno i stravicno, smejace ti se ljudi.

Vise mi se gadi kada vidim da po milioniti put pominjes rec "r. caj", stvorices mi bezuslovnu negativnu reakciju na to, posle i da zelim da ga kupim necu moci zbog tebe jer ima da mi se gadi.

Prestani da reklamiras proizvode ovde i ucestvuj u diskusijama kao i svi ostali forumasi a ne da siris agresivnu kampanju reklamiranja necega i pljuvanja zvanicne medicine, lekara i farmaceuta sa gomilom paranoidnih teorija zavera (aaaa farmakoindustrija, aaa lekari zele da vas kljukaju lekovima nameeeerno, aaa svima namerno prepisuju andidepresive da potrose zalihe aaa ovo aaa ono).

I Radovane mozete li mi reci da li ste dermatolog ili ? Ja imam problema vec 7 godina sa Aknama. Koristio sam milion stvari, ali jedino sto pomaze je antibiotik Amracin. Samo kada prestanem da ga pijem, akne se vrate u roku od 5-6 dana...

I Radovane mozete li mi reci da li ste dermatolog ili ? Ja imam problema vec 7 godina sa Aknama. Koristio sam milion stvari, ali jedino sto pomaze je antibiotik Amracin. Samo kada prestanem da ga pijem, akne se vrate u roku od 5-6 dana...
.................................................................................................................................................................................................................
Verovatno si pročitao koja neželjena dejstva izaziva Amracin.
Uzimati ovaj tetraciklin radi suzbijanja akni, po meni nije uopšte pametno rešenje.
Nećeš trajno rešiti problem akni, a rizikuješ neželjene efekte ovog antibiotika.
Bakterijska infekcija kod akni je samo sekundarni problem.
Primarni uzročnik je hormon DHT, koji nastaje konverzijom Testosterona uz pomoć enzima 5 alfa reduktaze.
DHT svojom aktivnošću stvara uslove za bakterijsku infekciju. Lojna žlezda se ubrzano razvija, brže nego njen otvor kroz koji se prirodno izlučuje sekret. Takođe se pojačano luči loj koji čini kožu preterano masnom.
U trenutku kada se otvor zapuši usled hiperaktivnosti lojne žlezde, prestaje njeno dreniranje i zarobljene bakterije unutar nje počinju da se ubrzano razmnožavaju. Nastaje upalni proces, crvenilo, otok kao telesna reakcija i formira se akna.
Antibiotik će rešiti bakterijsku infekciju i smanjiti upalu, ali neće rešiti problem DHT-a. Zato se akne nakon par dana ponovo formiraju.
Ovo može biti visoka cena za par dana čistog lica.
Mislim da je sasvim razložno pokušati sa nekim prirodnim 5 alfa inhibitorom. Ove materije praktično inhibiraju - zaustavljaju, koče funkciju enzima koji vrši transformaciju T u DHT.

Ako se stopira funkcija enzima - neće se formirati DHT - neće doći do hiperfunkcije lojne žlezde - neće nastati akna.

Moja priča o ruskom čaju (Epilobium angustifolium) kao efikasnom prirodnom alfa 5 inhibitoru (sprečava nastanak DHT-a) preneta je sa teme o prostati. Problemi sa prostatom nastaju takođe usled povećane koncentracije DHT-a. Otud i moja lična pozitivna iskustva sa ovom biljkom.
I ako su me odmah optužili za nadrilekarstvo, smatram da je ova biljka jako korisna kod svih problema uzrokovanih viškom DHT-a. A ima ih više.
Hirzutizam kod žena je jedan od njih.

Back