Bubuljice

AristotelSRB

Aktivan član
Poruka
1.362
Pozdrav svima.
Dakle kao i većina mojih vršnjaka imam problem sa bubuljicama, pa imam pitanje u vezi toga. Naime počeo sam da koristim neku kremu i losion protiv bakterija na licu. A ja sada ne znam da li je to dovoljno. Pa me zanima ako budem koristio recimo 10 ili više preparata da li će sve to imati veći učinkovitost, ili će imati kontraefekat, jer će ''preopteretiti'' lice...
Nadam se da me razumete :)

Pozdrav svima.
Dakle kao i većina mojih vršnjaka imam problem sa bubuljicama, pa imam pitanje u vezi toga. Naime počeo sam da koristim neku kremu i losion protiv bakterija na licu. A ja sada ne znam da li je to dovoljno. Pa me zanima ako budem koristio recimo 10 ili više preparata da li će sve to imati veći učinkovitost, ili će imati kontraefekat, jer će ''preopteretiti'' lice...
Nadam se da me razumete :)

Posavetuj se sa dermatologom. Ja imam problematicnu kozu, ona je to odmah primetila i preduzela neke mere, stanje mi se poboljsava, primetio sam odmah posle nedelju dana. Na zalost imam zesce problematicnu kozu, pa ce terapija da mi traje nekoliko meseci... Sto pre odes dermatologu, to bolje.

Наравно, иди дерматологу.

Али мораш да знаш основе, а то је:
више препарата не значи ефикасније дејство. требају ти три основна:
а) неко средство за умивање проблематичне коже које у додиру са водом реагује и чисти лице. неки гел, пена, пилинг за свакодневну употребу.
б) неки лосион* специфично за акне, који се утрљава ватом и не испира водом
в) крема за проблематичну кожу*

*за неку прву помоћ - Лилијев лосион за проблематичну кожу, прилично је јак, а има тачно оно што треба.
*Лили такође има такву крему, баш тако се зове - крема за проблематичну кожу.
Цена ниједног од ова 2 производа није више од 250 рсд. Купују се у апотекарском делу дрогерије.

Наравно, ови препарати постоје и вишег ценовног ранга и бољих брендова, али отом - потом. Вероватно је твој проблем тренутан и лако решив генеричким производима.

Evo sta koristi moj sin posto ima isti problem u tim godinama.
Kupila sam mu alkohol od 70% u tom alkoholu dodas dva nacedjena limuna i time svako jutro posle umivanja naneses na lice , mozes tuferom ili papirnatom maramicom.Taj recept koristimo vec neko vreme u siroj familiji, ko dodje u pubertet dobija recept.:lol:
Inace alkohol ih zasusuje i nema da se sire i da budu onako kao one za cedjenje ili kako se vec kaze.Moj sin koristi vec godinu dana.Zadovoljan.A i mama :D

Inace alkohol ih zasusuje

да, али обавезно хидратација после тога, дакле - крема.

јер алкохол исушује кожу и тиме подстиче лојне жлезде да луче више лоја да би надокнадиле нарушену равнотежу, што може да доводе до контраефекта - масне коже и последично - опет акни.
алкохол је буквално добар слуга али зао господар. ако му дозволите да "загосподари" уопште, зато се ти јаки препарати који садрже алкохол користе кратко времена, као терапија, а не као трајна нега.

да, али обавезно хидратација после тога, дакле - крема.

јер алкохол исушује кожу и тиме подстиче лојне жлезде да луче више лоја да би надокнадиле нарушену равнотежу, што може да доводе до контраефекта - масне коже и последично - опет акни.
алкохол је буквално добар слуга али зао господар. ако му дозволите да "загосподари" уопште, зато се ти јаки препарати који садрже алкохол користе кратко времена, као терапија, а не као трајна нега.

Jel dobro da furam rakiju, nema prirodnijeg alkohola :D

- - - - - - - - - -

na lice naravno

Samo" bela" , sto manje crne i sa lesnikom

Bela čokolada je slatki otrov koji ne obezbeđuje neophodne vitamine i minerale i nema apsolutno nikakvu energetsku i hranljivu vrednost, već isključivo kalorijsku. Za razliku od braon čokolade, u beloj nema teobromina koji se dobija iz kakao drveta, a deluje stimulativno na organizam ako se konzumira u umerenim količinama" - See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivo...-otrov.a-204524.267.html#sthash.Q3ZaNDM6.dpuf

Pored ciscenje lica i krema/tonika koji ce da isuse bubuljice preporucujem da " iznutra" ucinis nesto. Naime treba da ocistis jetru jer visak otpadnih materija mora negde da se izbaci pa izlazi kroz kozu.
Koristi manje "teske" hrane : masnoce, secere, razne gazirane sokove, grickalice... Vise voca i povrca Pij caj od maslacka on je odlican da ocisti jetru a postoji i mesavina biljaka protiv bubuljica, caj proizvodi Institut za lekovito bilje Josif Pancic, imaju ga u apotekama ili prodavnicama zdrave hrane

Bela čokolada je slatki otrov koji ne obezbeđuje neophodne vitamine i minerale i nema apsolutno nikakvu energetsku i hranljivu vrednost, već isključivo kalorijsku. Za razliku od braon čokolade, u beloj nema teobromina koji se dobija iz kakao drveta, a deluje stimulativno na organizam ako se konzumira u umerenim količinama" - See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivo...-otrov.a-204524.267.html#sthash.Q3ZaNDM6.dpuf
Teobromin pospešuje disanje , ali ujedno povećava nervozu .Inače , malo kontaj , bela je nik .

ortak ja sam skoro prosao tu fazu i mogu da ti dam cisto par skretnica..
Znaci kozmeticare zaboravi, meni su napravili haos od lica, uzeli mi preko 1000eura za tretmane, pilinge i sta ti ne sve, a u svari mi se lice samo pogorsalo svo to vreme..
Napravili su mi oziljke i sad se borim sa njima....
Najbolje je da ne diras nista, i eventulano da kupis neki losion iliti rakiju(komovicu) za lice.. Mozes da uzmes i onaj bebi sapun, sto isusuje lice. Umijes se 2-3 puta dnevno i to je to.
Uglavnom protiv tih bubuljica ne mozes nista, one moraju da izadju, ali mozes makar malo da ublazis.
Kod mene je to trajalo od 2 do 4 srednje. I sad mi poneka izadje, ali nije to vise tako strasno..

Back