Bubreg, krv i kostana srz, dati ili ne dati "voljenoj" osobi?

Da li bi dali nesto od ponudjenog za "voljenu" osobu?

• Dao / dala bih krv

• Dao / dala bih kostanu srz

• Dao / dala bih bubreg

• Ne bih dao / dala nista

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nisam nigde naglasio da je ta osoba najuza porodica, muz ili zena, vec je u pitanju neko sa kim se muvate malo, izasli jednom ne znate jos da li zelite bas vezu, ili ako ste sa nekim bili par nedelja, pa vidite da to nije to, vise stete nego koristi.
A treci primer je devojka ili decko, koji vas je ostavio/la, prevario sta vec, pa igrom slucaja zavrsi u bolnici i treba mu pomoc.

Ni jedan primer nije, volimo se, zajedno smo godinama, sve bi ucinili jedno za drugo, vec su u pitanju osobe sa kojima se jedva poznajemo, sa kojima ne funkcionisemo i sa koje su nas povredile.[/QUOTE]

To si pitao?:)U mom slucaju ne bih ni znala da im hvali bubreg, jer svi ti bivsi ne zele nikakav kontakt samnom. kad bi me ipak kontatovali i pitali da li bih im dala bubreg, jer im od toga zavisi zivot a nemaju drugog donatora, mislim da bi odgovor bio DA.

uvek se jave kad im nesto treba
imas repku za to

tesko pitanje, krv, srz bez razmisljanja, bubreg bas posle nedelju dana?
a majka mi ima samo jedan, sta ako njoj treba?
tesko bas.

Procitah ovo http://www.pressonline.rs/svet/globus/298336/donirala-bubreg-muzu-a-on-je-prevario-sa-najboljom-prijateljicom.html, pa me zanima da li bi ste vi dali bubreg ili krv, ili kostanu srz (znam da mora da donor bude u srodstvu, ali zamislimo da funkcionise kao donacija krvi), za neku osobu sa kojom ste u vezi?

1) Upoznate nekog, znate se nedelju dana, malo jace, i toj osobi zatreba donacija krvi, bubrega ili kostane srzi, a vi ste jedini donor. Sta cinite?
2) Da li bi ste recimo dali organ neki, srz ili krv za osobu sa kojom ste u nekoj losoj vezi koja nigde ne ide, zasitili ste se te osobe?
3) Da li bi ste dali bilo sta od navedenog u naslovu za nekog ko vas je povredio, prevario, a vi ste jedini donor i jedina sansa da spasite zivot?

nemoj da se ljutis ali onako kako si postavio pitanja su glupa
iz prostog razloga jer ne mozemo razmisljati u tom pravcu "ako nesto ne ide" a nekome zivot zavisi od nase (ne)sebicnosti

i ne postoji nesto na ovom svetu sto ne bih dala ili prihvatila, a da je u pitanju osoba koju volim
ne samo neko sa kime sam vec i prijatelj

Procitah ovo http://www.pressonline.rs/svet/globus/298336/donirala-bubreg-muzu-a-on-je-prevario-sa-najboljom-prijateljicom.html, pa me zanima da li bi ste vi dali bubreg ili krv, ili kostanu srz (znam da mora da donor bude u srodstvu, ali zamislimo da funkcionise kao donacija krvi), za neku osobu sa kojom ste u vezi?

1) Upoznate nekog, znate se nedelju dana, malo jace, i toj osobi zatreba donacija krvi, bubrega ili kostane srzi, a vi ste jedini donor. Sta cinite?
2) Da li bi ste recimo dali organ neki, srz ili krv za osobu sa kojom ste u nekoj losoj vezi koja nigde ne ide, zasitili ste se te osobe?
3) Da li bi ste dali bilo sta od navedenog u naslovu za nekog ko vas je povredio, prevario, a vi ste jedini donor i jedina sansa da spasite zivot?

Krv moze za ostalo ne garantujem.

Prvo moja Family unazad za 3 kolena, a onda moz bilo iko drugi, jel tako, :ok:

pod 3 da, ukoliko sam jedina sansa, da, za svakoga.

Back