Брзина свјетлости у вакуму

Пилипенда

Veoma poznat
Poruka
13.813
Оно што се обично назива „брзина свјетлости” је заправо брзина свјетлости у вакуму и то је оних чувених 300.000 km/s, приближно. То је највећа могућа брзина и као таква једна од темељних константи у савременој физици. Но, да завиримо мало у тај темељ...

Вакум је, каже физика, празан простор, простор без супстанце, без честица, дакле простор без ичега.
Свјетлост је, каже физика, дуалне (двоструке) природе, некад је честица (фотон), а некад талас.
Добро. Да покушамо замислити кретање свјетлост у вакуму јер то је оно кретање брзином „с” утканом у темеље савремене физике.

Ако је свјетлост честица (фотон), откуд честица у вакуму? Чим у вакуму постоји честица, то више није вакум, зар не?
Ако је свјетлост талас, шта то таласа у простору без ичега?

(Немојте ме исправљати за вакум, знам да је прописано да се пише вакуум, са два у.)

ne pitaj me kako mi je druže već mi pjevaj samo pjesme tužne
Сииииирома саааааам оооод рођењаааааа
Ооооод све муке пеееесме пееевам...
Волео бих мааааааајко милаааааа
Да све ово саааамо сневам, да све ово саааамо снеевам...
Јоооооој јооој, јоооооој јооој... ;)

Pa lepo brate kako ne razumes. Imas gravitaciju imas svetlost.
Imas prostor imas vreme.
elektron je nepredvidljiv po tome sto moze da se nadje na razlicitim mestima u isto vreme.
Znaci elektrona boli d za prostor vreme.
Gravitacija savija vreme- svetlost. Znaci da je:
Prostor je u relaciji sa gravitacijom, jer sirenjem prostora gravitacija tezi da nadoknadi prostor, vreme da nadoknadi nus produkt tog nastojanja ekvilibrijuma, a sve je to maslo elektrona.
Praznina ne postoji jer je izmedju svih tela gravitacija. Zato je sve u relaciji u kosmosu koji vidimo. Galaksije, klasteri galaksija i td. Dva put nista jednako nista. Jasna matematika.
Znaci ako hoces antigravitaciju, moras da padas na Zemlju ali da je promasis.

Back