Brzina kompresovanja

Атомик™

Srebrna tastatura
Poruka
264.793
Da li proces ripovanja to jest kompresovanja isto vremenski traje na kompjuteru sa daleko boljom konfiguracijom ili traje isto kao na kompjuteru slabije konfiguracije?
Planiram da ripujem koristeći softver Handbrake.
Pošto moj drug ima dosta moćniju konfiguraciju planiram da na njegovom kompjuteru ripujem što me dovodi do pitanja da li će se pri istim podešavanjima u programu Handbrake video brže ripovati na drugovom kompjuteru ili bi brzina bila ista kada bih ripovao na mojem kompjuteru.

Nisam koristio taj softver ali kompresovanje je u direktnoj vezi s procesorom, njegovom brzinom, brojem jezgara,
kao i da li taj softver (sada verovatno da) podržava rad s više jezgara.

Davno sam radio s multimedijom, ali verujem da se stvari nisu promenile + sada koliko znam i grafička karta može da potpomogne.

U svakom slučaju net je pun benčmarka pa možeš za početak proveriti.

I šta ti znači daleko bolja konfiguracija, tj kolika je razlika između tvoje i drugarove.

Ovo na osnovu nekadašnjeg rada ;)

Najviše zavisi od procesora, više jezgara, više istovremene obrade, ranije završen posao. Kao što reče Dok Holidej, sada programi uglavnom podržavaju više jezgara, mada ima i podešavanja u enkoderima koja treba srediti da maksimalno koriste sva jezgra (i multithread).
Inače, ja koristim MeGUI.

Back