Brz net - Sporo otvaranje sajtova

Na torrent mi je preko 300kbs dow a stranice uzasno sporo otvara bilo koji browser.
Da li mozda komp zeza I kako se moze videt sta ga usporava?

Sve zavisi...može biti više faktora koji utiču na brzinu neta, kao na primer, instaliran toolbar integrisan u instalaciju nekog programa...može biti do virusa...torrent klijent koji nije pravilno podešen...
pojedini antivirus programi znaju da uspore net a najčešće je do provajdera. Proveri ovde brzinu http://www.speedtest.net/

Hvala vam svima na odgovorima,ali neki nisu shvatili.nemam ja problem sa torrentom,ja sam ga naveo bas kao nesto sto normalno radi.na njega je ok brzina do na mozzilu,operu,chrome samo otvaranje stranica traje sto mi je nelogicno kad ovamo torent leti.
Iskreno mislim da je do kompa,jer npr na mob isti net je ok.
E sad kako otklonit,ako uopste postoji to nesto na komp sto PONEKAD uspori otvaranje stranica?ponekad sam stavio jer evo sad mi je bilo sve extra.takodje sam primetio kad mozilu drzim ukljucenu duze vreme I krenem da otvaram nesto ono nikad da ucita.zatvorim je,otvorim I ono bez problema.
Znam da je preporucljivo koristit chrome,al zna da baguje a I primetio sam da mi sistem padne odjednom bas kad koristim chrome.dal zbog toga il ne.....al slucajnost da ga koristim,pa padne sistem.

Hvala vam svima na odgovorima,ali neki nisu shvatili.nemam ja problem sa torrentom,ja sam ga naveo bas kao nesto sto normalno radi.na njega je ok brzina do na mozzilu,operu,chrome samo otvaranje stranica traje sto mi je nelogicno kad ovamo torent leti.
Iskreno mislim da je do kompa,jer npr na mob isti net je ok.
E sad kako otklonit,ako uopste postoji to nesto na komp sto PONEKAD uspori otvaranje stranica?ponekad sam stavio jer evo sad mi je bilo sve extra.takodje sam primetio kad mozilu drzim ukljucenu duze vreme I krenem da otvaram nesto ono nikad da ucita.zatvorim je,otvorim I ono bez problema.
Znam da je preporucljivo koristit chrome,al zna da baguje a I primetio sam da mi sistem padne odjednom bas kad koristim chrome.dal zbog toga il ne.....al slucajnost da ga koristim,pa padne sistem.

Ocisti malo kompjuter, uzmi ccleaner npr. i treba da bude malo bolje.

E sad kako otklonit,ako uopste postoji to nesto na komp sto PONEKAD uspori otvaranje stranica? takodje sam primetio kad mozilu drzim ukljucenu duze vreme I krenem da otvaram nesto ono nikad da ucita.

Poznato je da mozilla guta memoriju, naročito ako se ubaci mnogo dodataka, oni drastično opterećuju memoriju, još ako otvoriš nekoliko tabova istovremeno a na njima video snimci, slike...takodje ako je slabiji računar u pitanju dolazi do takvih problema pa ti mogu preporučiti par dodataka za mozillu i par programa za brži rad računara...
Mozilla - Toomanytabs-saves-your-memory
Ovaj dodatak omogućuje da višak tabova otvaraš u posebnom redu, bez toga da su učitani u memoriju...

Mozilla - Statusbarex
U donjoj traci mozille pratiš zauzeće procesora i RAM-a...

Mozilla - Flashblock
Blokira automatsko učitavanje velikog broja video snimaka...

Za oslobadjanje memorije računara preporučujem ovaj mali ali koristan program...u opciji programa označiti da se pokreće sa dizanjem sistema...
Smart RAM

Za brži rad računara...portable verzija, ne instalira se i znatno ubrzava rad...posle skeniranja i čišćenja ovaj program ostaje i dalje aktivan pa može slobodno da se isključi, desni klik na ikonu u taskbaru i exit...
Auslogics Boost Speed

Back