Brushalter kao kalup o.O

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lexa

Buduća legenda
Poruka
30.368
Ako uzmemo u obzir dugoročne restrikcije, odnosno usmeravanje rasta (postoje slučajevi kada deci regulišu oblik lobanje odgovarajućim kacigama, zatim drvo pojede ogradu ako je iznad njega, čak se i deformacije kičme regulišu usmeravanjem metalnim šipkama... ako se dovoljno dugo razvlače, prostor između polomljenih delova kostiju se popunjava što je deo estetske hirurgije...) da li mislite da je moguće da je oblik ženskog tela danas uslovljen konstantnim nošenjem brushaltera od puberteta, kada se telo najviše razvija... odnosno, da li mislite da bi brushalteri mogli uzrokovati slab kapacitet pluća, uzan grudni koš, manjak struka (vizuelno) i, najzad, nerazvijenost mišića leđa pa i iskrivljenu kičmu posledično?

Ukratko, misilte li da mogu postojati fizičke posledice po devojčice usled kontinualnog, dugoročnog i često neprekidanog nošenja brushaltera, često od 12-e godine života do sasvim odraslog doba?

Ako uzmemo u obzir dugoročne restrikcije, odnosno usmeravanje rasta (postoje slučajevi kada deci regulišu oblik lobanje odgovarajućim kacigama, zatim drvo pojede ogradu ako je iznad njega, čak se i deformacije kičme regulišu usmeravanjem metalnim šipkama... ako se dovoljno dugo razvlače, prostor između polomljenih delova kostiju se popunjava što je deo estetske hirurgije...) da li mislite da je moguće da je oblik ženskog tela danas uslovljen konstantnim nošenjem brushaltera od puberteta, kada se telo najviše razvija... odnosno, da li mislite da bi brushalteri mogli uzrokovati slab kapacitet pluća, uzan grudni koš, manjak struka (vizuelno) i, najzad, nerazvijenost mišića leđa pa i iskrivljenu kičmu posledično?

Ukratko, misilte li da mogu postojati fizičke posledice po devojčice usled kontinualnog, dugoročnog i često neprekidanog nošenja brushaltera, često od 12-e godine života do sasvim odraslog doba?
vid ti nje al je nacitana odo po kacigu

ne mislim da moze doci do bilo kakvih deformiteta
jel se ti lekso zezas sa ovim pitanem? :lol:
naravno da zica ne sme d se useca,ali mladim curicama u tom dobu ni ne trebaju brusevi sa zicom i velicina treba da je odgovarajuca
moje misljenje je da je vazno da nose bruseve,pogotovu ako imaju krupnije grudi i to obavezno kad imju fizicku aktivnost,da se tkivo ne bi razvlaciilo i da se grudi ne opustaju pre vremena

Šta je, Lexo, nažuljao te brushalter pa si sad besna?

Rešenje je u nošenju dve vrste bruseva:

1. Broj veći od potrebnog, od mekanih materija, bez jakih lastiža i bez korpi - nosi se kod kuće, ko voli.

2. Broj manji od potrebnog, takozvani "push up" koji će ti poidići grudi i učiniti ih većim i od Smokinih - nosi se na večerama, banketima, partijima, prilikom polaganja ispita na fakultetima...

Poslednja izmena:

i šta predlažeš...? da devojčice ne nose prusfaltere...?
misim ok da su sve skinny ko ti, al nisu...šta je sa onim popunjenijim...treba da im vise...?

Šta je, Lexo, nažuljao te brushalter pa si sad besna?

Rešenje je u nošenju dve vrste bruseva:

1. Broj veći od potrebnog, od mekanih materija, bez jakih lastiža i bez korpi - nosi se kod kuće, ko voli.

2. Broj manji od potrebnog, takozvani "push up" koji će ti poidići grudi i učiniti ih većim i od Smokinih - nosi se na večerama, banketima, partijima, prilikom polaganja ispita na fakultetima...
ili prilikom fotkanja za dvvd:mrgreen:

Могу Лексо. ;)
Само, евентуални деформитети су најмањи проблем.
Ношење бруса, посебно оног са жицама који притиска и сабија, доводи се у везу са настанком карцинома дојке.
Наравно, далеко је то од главног фактора ризика али неки који су се подробније бавили тиме су нашли неку везу.

С друге стране, кичма може да се криви и код жена које имају велике груди, којима брус, заправо, представља спас. ;)

mozda ali zavisi i od toga kolike su grudi. ove sa manjim grudima verovatno i ne moraju da nose, a to bih verovatno i sama radila da mogu...cim su grudi malo vece, potrebno je nesto da ih drzi na mestu, posebno ako tokom dana moras dosta da se kreces...tu je on spas...a verujem da zenama sa gigantskim sisama rasporedjuje pravilnije tu tezinu i pomaze im da lakse funkcionisu. mislim da nije toliko stetan ako su model i velicina odgovarajuci.

mozda ali zavisi i od toga kolike su grudi. ove sa manjim grudima verovatno i ne moraju da nose, a to bih verovatno i sama radila da mogu...cim su grudi malo vece, potrebno je nesto da ih drzi na mestu, posebno ako tokom dana moras dosta da se kreces...tu je on spas...a verujem da zenama sa gigantskim sisama rasporedjuje pravilnije tu tezinu i pomaze im da lakse funkcionisu. mislim da nije toliko stetan ako su model i velicina odgovarajuci.

i ne samo da vjerujes, nego i znas! :per:

Kao moja direktorka.:lol: Prošle godine na ekskurziji, kupali smo se u jezeru, normalno, u kupaćim kostimima, i ja joj mrtva hladna otkrih ono što mislim. Rekoh joj da ona u stvari ima normalne i lepe grudi, ali ne ume da izabere adekvatan brushalter. A tek ona bez reči u mene :eek:.
Mislim da je tad počela da me mrzi...:zcepanje:

Neadekvatnog brusa-da. I to ne samo devojcice...Doduse, "u moje vreme" se startalo sa obicnim pamucnim topicem...sad isti takvi topici imaju i od daleko cvrscih materijala, kao npr. sportski brusevi za sve velicine/oblike itd.
Zice su cista glupost, cak i vece grudi se mogu "upakovati" drugacije...a i ucvrstiti vezbanjem, pravilnim drzanjem... Ok neki "fensi" brusevi za odredjene prilike, ali za svaki dan-praktican i udoban, ma koliko delovao "bapski"...
Isto je bilo i sa vremenom i modom nosenja korseta, zenama su se deformisala rebra i sto sta...usled stalnog nosenje. Ok, drugacije vreme, danas bar ima izbora...
220px-VenusCorset.gif

Poslednja izmena:

Ostaje problem podrške, naravno, kako ih ne nositi s druge strane :think: i male se vremenom otegle.

i šta predlažeš...? da devojčice ne nose prusfaltere...?
misim ok da su sve skinny ko ti, al nisu...šta je sa onim popunjenijim...treba da im vise...?

Pa ne predlažem, samo skrećem pažnju na to da ovo možda uopšte nije naivno.

- - - - - - - - - -

ne mislim da moze doci do bilo kakvih deformiteta
jel se ti lekso zezas sa ovim pitanem? :lol:
naravno da zica ne sme d se useca,ali mladim curicama u tom dobu ni ne trebaju brusevi sa zicom i velicina treba da je odgovarajuca
moje misljenje je da je vazno da nose bruseve,pogotovu ako imaju krupnije grudi i to obavezno kad imju fizicku aktivnost,da se tkivo ne bi razvlaciilo i da se grudi ne opustaju pre vremena
Pa ne zezam se :(
Zamisli restrikciju tog tipa na kukovima konstantno, npr.

dakle uštrojena verzija mog obrisanog posta, za koji sam čak i kaznu popio, mislila je da će se kliktanjem i kukumavačenjem spasiti činjenica ali ne! nema bežanja od surove realnosti!

kolko ti veze nemaš sa životom, kako si uopšte umislila da brus može da ima veze sa nerazvijenošću mišića leđa, pa nije brus antigravitacioni uređaj pa da ti poništava masu celog torza
a iskrivljenu kičmu mogu da imaju samo ribe sa velikim sisama nosile brus ili ne, malo zbog težine malo zato što ih se stide pa se krive da im ne štrče (kakve debilke)

jedino što eventualno može biti uslovljeno nošenjem bruseva odmalena je sam oblik sise koja zbog stalnog rasta u uslovima skučenosti korpice mož da poprimi pravilniji oblik pa da one kojima se genetski kravlje rasipaju malo koriguju rasprostiranje, dakle plus

da li mislite da bi brushalteri mogli uzrokovati slab kapacitet pluća

ma ne samo slab kapacitet pluća nego i smanjen imunitet na boleščine i polensku kijavicu a kažu da je smanjen dotok krvi u mozak zbog skučenosti bruseva glavni uzročnik što su žene prosečno gluplje od muškaraca

mogu li postojati psihičke posledice po devojčice koje ne nose bruseve jer nemaju šta da metnu u njih je mnogo bitnije pitanje za baviti se njime

Pa ne predlažem, samo skrećem pažnju na to da ovo možda uopšte nije naivno.

a što ne skrećeš pažnju na šminku i kancerogene hemikalije u njoj nego si se uvatila bruseva?

Poslednja izmena:
Neadekvatnog brusa-da. I to ne samo devojcice...Doduse, "u moje vreme" se startalo sa obicnim pamucnim topicem...sad isti takvi topici imaju i od daleko cvrscih materijala, kao npr. sportski brusevi za sve velicine/oblike itd.
Zice su cista glupost, cak i vece grudi se mogu "upakovati" drugacije...a i ucvrstiti vezbanjem, pravilnim drzanjem... Ok neki "fensi" brusevi za odredjene prilike, ali za svaki dan-praktican i udoban, ma koliko delovao "bapski"...
Isto je bilo i sa vremenom i modom nosenja korseta, zenama su se deformisala rebra i sto sta...usled stalnog nosenje. Ok, drugacije vreme, danas bar ima izbora...
Брусеви са жицом нису ништа мање удобни од обичних памучних.
Уколико се изабере права величина, добар омјер обима и величине корпе, брус уопште и не осјећаш.
Ја носим искључиво жичане, такве да имају мало шири дио преко леђа и он је главни носач, па се бретеле не усијецају у рамена.

Већина дјевојака доста касно научи како се бира величина бруса, и најчешће се виђају брусеви који се пењу уз леђа... потпуно су лабави и никакве бојазни нема од стезања грудног коша. То је могло у вријеме корсета, када се немилосрдно утезало.

Back