Bruka,sramota i tuga srpske kinematografije

Poruka
21.519
Ili se snimaju neke depresivne gluposti ili neka anti-srpska smeca koja nemaju veze sa umetnoscu i sa istinom o ratu i dogadjajima.

Ako vec ocemo da snimamo o ratu... Treba onda snimati...

O prvom srpskom ustanku.. Moze i o drugom..

Treba snimati o balkanskim ratovima 1912 i 1913.. Prosto je neverovatno da nemamo nijedan film o tome...

O prvom svetskom ratu treba najvise snimati.. Ali ne kao Dragojevic da se laze narod i da se poturaju izmisljotine.

Moze i o periodu otomanske vladavine da se snima...

O Nemanjicima nam je hitno potreban dobar film ili serija.. Bjelogrlic je najvaljivao da pocinje snimanje.. Ne znam oce li nesto ispasti od toga ? Nista nisam cuo u poslednje vreme ?

O mracnoj strani komunista treba snimati.. O njihovim zlocinima.. Da vide ljudi da nije sve crno belo... Da se prikazu komunisticki partizanski zlocini. Da se prikaze cetnicka antifasisticka borba. Tu mislim da je bila katastrofalna greska sto je Ravna Gora data Bajicu. Covek veze nema sa filmom. To je trebalo dati Bjelogrlicu on je po meni fenomenalan kad treba film ili serija da se napravi. Mnogo bolji da napravi nego da glumi. Dok je Bajic tuga. Ne znam da li je neko pogledao onaj njegov film Led.. Pa ono je katastrofa..Selo gori po meni ispod proseka..Ravna Gora je bila odlicna sansa.. Steta sto je Rados Bajic sve upropastio.. Odlicna glumacka ekipa.. Ali dzabe..Dosta je i para ulozeno.. Ali sta ces... Trebalo je da se snime jos dve sezone...

Treba snimiti mozda i po koji jos film o Jasenovcu.. ili zutoj kuci i siptarskim i ustaskim zlocinima.. Mi o tome nemamo filmove.. To je neverovatno da ih nemamo ! Isto o ustaskim i siptarskim i bosnjackim zlocinima i 90ih mozda treba snimiti koji film. Na primer kako su bosnjaci etnicki ocistili sela oko Srebrenice od Srba..Kako su na Bozic klali srpske civile po Bratuncu i Kravici.. Ili Sarajevo isto..Koliko su hiljada i hiljada Srba civila poubijali.. Treba snitmati filmove na tu temu.

Film Enkalava dosta obecava jedva cekam da ga pogledam. Sjajna glumacka ekipa i sjajan scenario.. Kada sam pogledao trailer najezio sam se. Glogovac,Anica Dobra,Krlja iz Vratice se Rode i onaj Krivokapic.. super ekipica... tezak film.. jaka i potresna i istinita prica.. o tome sta srpski narod sve prezivljeva na Kosovu i Metohiju.. Treba sto vise fimova snimiti o tome..

A pogotovo ono sto sam rekao o prvom svetskom ratu.. Jedna Srbija koja je tek izasla iz dva balkanska rata.. je odma posle par meseci usla u rat protiv Austro-Ugarske.. Srpski seljak go i bos,, jako slabo naourazuan je ustao da odbrani svoju otadzbinu- Srbiju od austro-ugarskog agresora.. I takvu jedinu veliku evropsku silu srpski seljak je do nogu potukao na Ceru i Kolubari.. Ima tu puno materijala.. Prelazak preko Albanije... I sve srpske patnje... Pa onda solunski front.. Kajmakcalan.. Previse je tu materijala a nista nikada nismo snimili na tu temu..

Neverovatno..

Pa za te 4 godine prvog svetskog rata nama je u Srbiji poginula trecina svih Srba.. A mi ni da se udostojimo da snimimo film o svemu tome.

A jos je veca greota sto imamo odlicne glumice koji dzabe propadaju..

Pa evo propustio sam da kazem.. I o srpsko-turskim ratovima 1876-1878 nikada nista nismo snimili.. A tada je isto Srbija pobedila ! I dobila potpunu nezavisnost.

I u prvom srpskom ustanku 1804-1813 nam je izinula trecina stanovnistva.. Isto kao i 100 godina kasnije u velikom ratu.. I gde nam je neka ozbiljna prica.. Neka serija ili film o Stevanu Sindjelicu ??? O svim tim srpskim herojima koji su uvek pobedjivali.. i ginuli za slobodu otadzbine Srbije.. ginuli da odbrane svoje porodice i svoje kuce.. svoja ognjista..

Oni umesto toga snimaju atomski zdesna,sisanje,paradu,turneju,top je bio vreo,srpski film,sveti georgije ubiva azdahu...

Pa to sto sam sad nabrojao se ni ne mogu nazvati filmovima..

Prvo sto su sami filmovi kao filmovi jako losi.

A drugo.. politicka pozadina... Puni su neistina.. lazi.. i anti-srpske propagande...

Sramota je kako propadaju nasi glumci i za stao odlazi novac gradjana Srbije.

Osim ratnih filmova mislim da treba snimati komedija..

Jer mi Srbi smo po prirodi veseo naror koji voli da se smeje i da se sali. Imamo smisla za humor..

Znaci mislim na filmove tipa Kad porastem bicu kengur..

E toga nam treba sto vise..

Umesto toga oni nam poturaju sve neke sive mrace i depresivne price.. Na primer ono zena sa slomljenim nosem.. mnogo glup fim..

U moru tih depresivnih filmova retko koji da je kvalitetan..

Mozda bi izdvodio Sutra ujutru i Nebeska udica.. Prvi mi padaju na pamet.. Tockovi su ekstra film ali je to vise komedija ipak...

Znaci komedija ljudi.... to nam treba... dobre fore da se smejemo..

Ali ovo sto pisah za ratne filmova... to je ni manje ni vise nego ludilo.. znaci budimo realni...

Da Hrvati ili Albanci imaju sve to sto mi imamo u svojoj istoriji u poslednjih 200 godina samo.. pa oni bi snimili po 100 filmova o svakom dogadjaju...

A da ne pricam tek Ameri koji su puni para... Pa oni da imaju takve herojske podvige kakve mi imamo i tolika stradanja da su pretrpeli pa znate kakve bi oni filmove napravili ????

Mi nemamo para ali mozemo makar nesto da uradimo..

I da muka mi je od onih filmova sa huliganima.. smaraju iskreno.. bio je neki skoro na tv.. nov film o nekim huliganima iz mladenovca sto kradu patike po Beogradu.. glupost.. nidje veze.. sve na foru sisanja i parade...

A opet i kada su komedije u pitanju treba ipak malo mozda i o kvaitetu voditi racuna.. ne znam da li previse trazim ? Od onog malog bude sam dosta vise ocekivao...

Dobar kvalitet komedije je po meni nesto kao film Ringeraja.. To je dobra komedija.. Citulja za Eskobara nista posebno ali zadovoljavajuca komedija.. Ne bas toliko losa..

Treba nam dobrih filmova ljudi.. Sta treba da gledam strane filmove?? Ocu dobru domacu kinematografiju...

I posebno ovde ocu da provucem svuda pricu o tom fenomenu kako je moguce da ne ssnimamo filmove o svojoj bogatoj istoriji.. Pa ti ratovi koje sam spomenuo... Pa to su sve bili oslobodilacki ratovi. U kojima smo se branili.. U svakom smo pobedili.. I milioni i milioni Srba su izginuli.. Sto kao vojnici sto kao civili... Samo o poslednjih 200 godina pricam...

Ocu da kazem da bi neka zvezda vodilja trebalo da bude film Boj na Kosovu,pa onda onaj jedan fim ima o Karadjordju ne mogu da se setim bas kakav je davno sam gledao, pa onda Mars na Drinu,pa film Sinovci iako ima neke nedostatke opet ima dosta savrsenih scena i dobar je, pa onaj film Badnje vece 1943.. Pa ovaj film heroj 1914 polu igrani polu dokumentarni treba da ga pogledam sad nadam se da je korektan.... to treba da budu zvezde vodilje.. i mnogo mnogo vise se mora uraditi.. Enklava naravno !!! Takvih filmova moramo imati sto vise.. Sramota je velika sto ih nema !!! Svaka cast onome ko je uradio seriju Kraj dinastije Obrenovic.. Ali kako nemamo seriju o Nemanjicima... O Karadjordjevicima..

O Boze koliko samo materijala tu ima !!!!!!!!

I opet da se vratim na komedije.. Montevideo je odlicna stvar... Sve tri sezone serije... To nam isto treba.. Montevideo, Moj rodjak sa sela i Vratice se rode.. Pa to su ubedljivo 3 najjace domace serie ikada !!!! Jagodi su korektni.. Prve dve sezone dobre, treca je losa.. Ali ukupan utisak solidan.. Dajte bre kvaiteta ljudi snimajte dobre stvari..

I jos jednom na ratne da se vratim... Dokumentarci su nam takodje potrebni... Verujem da je vecina vas gledala triologiju Knezevina Srbija, Kraljevina Srbija i Gde cveta limun zut... Pa to su fantasticni filmovi... Jos sto su polu-igrani.. To je super ... Treba nam toga jos vise.. O periodu 19. veka i kasnije prvog svetskog rata.. o svim srpskim oslobodilackim ratovima treba snimti dokumentarac.. O svim srpskim pobedama i svim srpskim stradanjima.. Stradali smo kao narod najvise od svih na svetu naroda.. Kada se gleda procentualno.. U poslednjih 200 godina..

I opet kazem treba i dokumentaraca i o zlocinima nad Srbima... Na primer o hrvatskim zlocinima u Sapcu i Macvi 1914.. O bugarskim zlocinima u dva svetsk rata.. O madjarskim zlocinima u dva svetsk rata... O svim siptarskim zlocinima u svakom ratu pa i ovom poslednje,... O ustaskim zlocinima iz drugog svetskog rata kada su vadili oci srpskoj deci i za dan klali po hiljade Srba.. civila.. Dajte dokumentarac kako su proterali Srbe iz zapadne Bosne Drvar,Glamoc... dajte dokumentarni ili igrani film o pogromu Srba ... 2004... kada je 30 000 proterano... sa Kosova i Metohija..

Pa do sutra bi mgoao da pisem.. Koliko ima materijala...Koliko bitaka.. Tu moze jedan film da se snimi o srpskoj pobedi i srpskom stradanju na primer na Misaru, pa jedan o Ivankvocu, jedan o Cegru.. Pa jedan film samo o Sindjelicu... Jedan samo o kumanovskoj bitici.. Jedan samo o bregalnickoj pa i o bitljskoj... O Ceru i Kolubari i Kajmakcalnu da ne pricam koliko ima materijala... O Kosarma zasto nemamo film ? Ili o hrabrim srpskim pilotima???

Koliko samo pitanja postavljeno.. koliko je to sve zalosno.... tuga velika.. place mi se... kako se cak i na filmu odnosimo prema sebi...

Ili se snimaju neke depresivne gluposti ili neka anti-srpska smeca koja nemaju veze sa umetnoscu i sa istinom o ratu i dogadjajima.

Ako vec ocemo da snimamo o ratu... Treba onda snimati...

O prvom srpskom ustanku.. Moze i o drugom..

Treba snimati o balkanskim ratovima 1912 i 1913.. Prosto je neverovatno da nemamo nijedan film o tome...

O prvom svetskom ratu treba najvise snimati.. Ali ne kao Dragojevic da se laze narod i da se poturaju izmisljotine.

Moze i o periodu otomanske vladavine da se snima...

O Nemanjicima nam je hitno potreban dobar film ili serija.. Bjelogrlic je najvaljivao da pocinje snimanje.. Ne znam oce li nesto ispasti od toga ? Nista nisam cuo u poslednje vreme ?

O mracnoj strani komunista treba snimati.. O njihovim zlocinima.. Da vide ljudi da nije sve crno belo... Da se prikazu komunisticki partizanski zlocini. Da se prikaze cetnicka antifasisticka borba. Tu mislim da je bila katastrofalna greska sto je Ravna Gora data Bajicu. Covek veze nema sa filmom. To je trebalo dati Bjelogrlicu on je po meni fenomenalan kad treba film ili serija da se napravi. Mnogo bolji da napravi nego da glumi. Dok je Bajic tuga. Ne znam da li je neko pogledao onaj njegov film Led.. Pa ono je katastrofa..Selo gori po meni ispod proseka..Ravna Gora je bila odlicna sansa.. Steta sto je Rados Bajic sve upropastio.. Odlicna glumacka ekipa.. Ali dzabe..Dosta je i para ulozeno.. Ali sta ces... Trebalo je da se snime jos dve sezone...

Treba snimiti mozda i po koji jos film o Jasenovcu.. ili zutoj kuci i siptarskim i ustaskim zlocinima.. Mi o tome nemamo filmove.. To je neverovatno da ih nemamo ! Isto o ustaskim i siptarskim i bosnjackim zlocinima i 90ih mozda treba snimiti koji film. Na primer kako su bosnjaci etnicki ocistili sela oko Srebrenice od Srba..Kako su na Bozic klali srpske civile po Bratuncu i Kravici.. Ili Sarajevo isto..Koliko su hiljada i hiljada Srba civila poubijali.. Treba snitmati filmove na tu temu.

Film Enkalava dosta obecava jedva cekam da ga pogledam. Sjajna glumacka ekipa i sjajan scenario.. Kada sam pogledao trailer najezio sam se. Glogovac,Anica Dobra,Krlja iz Vratice se Rode i onaj Krivokapic.. super ekipica... tezak film.. jaka i potresna i istinita prica.. o tome sta srpski narod sve prezivljeva na Kosovu i Metohiju.. Treba sto vise fimova snimiti o tome..

A pogotovo ono sto sam rekao o prvom svetskom ratu.. Jedna Srbija koja je tek izasla iz dva balkanska rata.. je odma posle par meseci usla u rat protiv Austro-Ugarske.. Srpski seljak go i bos,, jako slabo naourazuan je ustao da odbrani svoju otadzbinu- Srbiju od austro-ugarskog agresora.. I takvu jedinu veliku evropsku silu srpski seljak je do nogu potukao na Ceru i Kolubari.. Ima tu puno materijala.. Prelazak preko Albanije... I sve srpske patnje... Pa onda solunski front.. Kajmakcalan.. Previse je tu materijala a nista nikada nismo snimili na tu temu..

Neverovatno..

Pa za te 4 godine prvog svetskog rata nama je u Srbiji poginula trecina svih Srba.. A mi ni da se udostojimo da snimimo film o svemu tome.

A jos je veca greota sto imamo odlicne glumice koji dzabe propadaju..

Pa evo propustio sam da kazem.. I o srpsko-turskim ratovima 1876-1878 nikada nista nismo snimili.. A tada je isto Srbija pobedila ! I dobila potpunu nezavisnost.

I u prvom srpskom ustanku 1804-1813 nam je izinula trecina stanovnistva.. Isto kao i 100 godina kasnije u velikom ratu.. I gde nam je neka ozbiljna prica.. Neka serija ili film o Stevanu Sindjelicu ??? O svim tim srpskim herojima koji su uvek pobedjivali.. i ginuli za slobodu otadzbine Srbije.. ginuli da odbrane svoje porodice i svoje kuce.. svoja ognjista..

Oni umesto toga snimaju atomski zdesna,sisanje,paradu,turneju,top je bio vreo,srpski film,sveti georgije ubiva azdahu...

Pa to sto sam sad nabrojao se ni ne mogu nazvati filmovima..

Prvo sto su sami filmovi kao filmovi jako losi.

A drugo.. politicka pozadina... Puni su neistina.. lazi.. i anti-srpske propagande...

Sramota je kako propadaju nasi glumci i za stao odlazi novac gradjana Srbije.

Osim ratnih filmova mislim da treba snimati komedija..

Jer mi Srbi smo po prirodi veseo naror koji voli da se smeje i da se sali. Imamo smisla za humor..

Znaci mislim na filmove tipa Kad porastem bicu kengur..

E toga nam treba sto vise..

Umesto toga oni nam poturaju sve neke sive mrace i depresivne price.. Na primer ono zena sa slomljenim nosem.. mnogo glup fim..

U moru tih depresivnih filmova retko koji da je kvalitetan..

Mozda bi izdvodio Sutra ujutru i Nebeska udica.. Prvi mi padaju na pamet.. Tockovi su ekstra film ali je to vise komedija ipak...

Znaci komedija ljudi.... to nam treba... dobre fore da se smejemo..

Ali ovo sto pisah za ratne filmova... to je ni manje ni vise nego ludilo.. znaci budimo realni...

Da Hrvati ili Albanci imaju sve to sto mi imamo u svojoj istoriji u poslednjih 200 godina samo.. pa oni bi snimili po 100 filmova o svakom dogadjaju...

A da ne pricam tek Ameri koji su puni para... Pa oni da imaju takve herojske podvige kakve mi imamo i tolika stradanja da su pretrpeli pa znate kakve bi oni filmove napravili ????

Mi nemamo para ali mozemo makar nesto da uradimo..

I da muka mi je od onih filmova sa huliganima.. smaraju iskreno.. bio je neki skoro na tv.. nov film o nekim huliganima iz mladenovca sto kradu patike po Beogradu.. glupost.. nidje veze.. sve na foru sisanja i parade...

A opet i kada su komedije u pitanju treba ipak malo mozda i o kvaitetu voditi racuna.. ne znam da li previse trazim ? Od onog malog bude sam dosta vise ocekivao...

Dobar kvalitet komedije je po meni nesto kao film Ringeraja.. To je dobra komedija.. Citulja za Eskobara nista posebno ali zadovoljavajuca komedija.. Ne bas toliko losa..

Treba nam dobrih filmova ljudi.. Sta treba da gledam strane filmove?? Ocu dobru domacu kinematografiju...

I posebno ovde ocu da provucem svuda pricu o tom fenomenu kako je moguce da ne ssnimamo filmove o svojoj bogatoj istoriji.. Pa ti ratovi koje sam spomenuo... Pa to su sve bili oslobodilacki ratovi. U kojima smo se branili.. U svakom smo pobedili.. I milioni i milioni Srba su izginuli.. Sto kao vojnici sto kao civili... Samo o poslednjih 200 godina pricam...

Ocu da kazem da bi neka zvezda vodilja trebalo da bude film Boj na Kosovu,pa onda onaj jedan fim ima o Karadjordju ne mogu da se setim bas kakav je davno sam gledao, pa onda Mars na Drinu,pa film Sinovci iako ima neke nedostatke opet ima dosta savrsenih scena i dobar je, pa onaj film Badnje vece 1943.. Pa ovaj film heroj 1914 polu igrani polu dokumentarni treba da ga pogledam sad nadam se da je korektan.... to treba da budu zvezde vodilje.. i mnogo mnogo vise se mora uraditi.. Enklava naravno !!! Takvih filmova moramo imati sto vise.. Sramota je velika sto ih nema !!! Svaka cast onome ko je uradio seriju Kraj dinastije Obrenovic.. Ali kako nemamo seriju o Nemanjicima... O Karadjordjevicima..

O Boze koliko samo materijala tu ima !!!!!!!!

I opet da se vratim na komedije.. Montevideo je odlicna stvar... Sve tri sezone serije... To nam isto treba.. Montevideo, Moj rodjak sa sela i Vratice se rode.. Pa to su ubedljivo 3 najjace domace serie ikada !!!! Jagodi su korektni.. Prve dve sezone dobre, treca je losa.. Ali ukupan utisak solidan.. Dajte bre kvaiteta ljudi snimajte dobre stvari..

I jos jednom na ratne da se vratim... Dokumentarci su nam takodje potrebni... Verujem da je vecina vas gledala triologiju Knezevina Srbija, Kraljevina Srbija i Gde cveta limun zut... Pa to su fantasticni filmovi... Jos sto su polu-igrani.. To je super ... Treba nam toga jos vise.. O periodu 19. veka i kasnije prvog svetskog rata.. o svim srpskim oslobodilackim ratovima treba snimti dokumentarac.. O svim srpskim pobedama i svim srpskim stradanjima.. Stradali smo kao narod najvise od svih na svetu naroda.. Kada se gleda procentualno.. U poslednjih 200 godina..

I opet kazem treba i dokumentaraca i o zlocinima nad Srbima... Na primer o hrvatskim zlocinima u Sapcu i Macvi 1914.. O bugarskim zlocinima u dva svetsk rata.. O madjarskim zlocinima u dva svetsk rata... O svim siptarskim zlocinima u svakom ratu pa i ovom poslednje,... O ustaskim zlocinima iz drugog svetskog rata kada su vadili oci srpskoj deci i za dan klali po hiljade Srba.. civila.. Dajte dokumentarac kako su proterali Srbe iz zapadne Bosne Drvar,Glamoc... dajte dokumentarni ili igrani film o pogromu Srba ... 2004... kada je 30 000 proterano... sa Kosova i Metohija..

Pa do sutra bi mgoao da pisem.. Koliko ima materijala...Koliko bitaka.. Tu moze jedan film da se snimi o srpskoj pobedi i srpskom stradanju na primer na Misaru, pa jedan o Ivankvocu, jedan o Cegru.. Pa jedan film samo o Sindjelicu... Jedan samo o kumanovskoj bitici.. Jedan samo o bregalnickoj pa i o bitljskoj... O Ceru i Kolubari i Kajmakcalnu da ne pricam koliko ima materijala... O Kosarma zasto nemamo film ? Ili o hrabrim srpskim pilotima???

Koliko samo pitanja postavljeno.. koliko je to sve zalosno.... tuga velika.. place mi se... kako se cak i na filmu odnosimo prema sebi...
Доста је више само тога "треба ово, треба оно"...

За игране филмове, да, тешко је, треба доста новца... али, што се документараца тиче, колико већ то говорим - данас скоро свако ко има мало више слободног времена, воље да скупи извесни архивски материјал, рачунар и камеру, макар и ону у фото апарату, може да направи сасвим добар документарац, и технички, а садржајно и идејно да се не говори. Толико је тема, значајних Срба још недовољно "обрађених"...

...

П. С.

Неки злобници тврде како то није могуће, али, ево, да подсетим опет: ја сам у протеклих пар година направила 380 кратких документарних филмова поводом споменика у Београду. Све сама снимила и монтирала...

Заправо, то је један пресек српске историје путем споменика, јер о свакој од тих личности или догађаја којима су споменици посвећени у њима постоји текст, фотографије, мноштво архивског материјала...

Ништа вас не спречава да и сами нешто слично направите...

Дакле, само напред!

Milunka preterujes.

Jedno je kad snimim ja dokumentarni film i gostujete mi ti i suganezi i okacim ga na youtube.

A druga je prica kad ga snimi neki baja koji ima iza sebe glavudze koje ce da ga podrze finansijski da napravi reklamu boli glava i da mu puste film na RTS-u u udarnom terminu.

I jos njemu ima da gostuju Lazanski i Kosta Cavoski.

O tome ja pricam.. Sta bi ti da nam prodas fore kako vredi boriti se..

Pa u ovom slucaju ne znam koliko bas vredi..

Sustina je u tome da DRZAVA mora da stane iza ovih projekata o kojima ja govorim.

Poslednja izmena:
Стварно нам фали нека документарна емисија, или нека научна емисија. Домаћа.
Она емисија о Првом светском рату и преласку преко Албаније што је води Драган Николић је врхунски одрађена.
Тако богата историја, богат биљни и животињски свет, а ништа о томе не знамо. Шта и ја причам о историји и природи, када је базилика затрпана и храст посечен. Ко ће да снима емисију? Кога је уопште брига? Не могу да се удостоје да реновирају музеј.

Стварно нам фали нека документарна емисија, или нека научна емисија. Домаћа.
Она емисија о Првом светском рату и преласку преко Албаније што је води Драган Николић је врхунски одрађена.
Тако богата историја, богат биљни и животињски свет, а ништа о томе не знамо. Шта и ја причам о историји и природи, када је базилика затрпана и храст посечен. Ко ће да снима емисију? Кога је уопште брига? Не могу да се удостоје да реновирају музеј.

E pa upravo to sam spomenuo u uvodnom postu.

To gde je Dragan Nikolic narator.

To je triologija Knezevina Srbija,Kraljevina Srbija i Tamo gde cveta limun zivot..

Osim dokumentarnih preko su nam potrebni i igrani filmovi i serije. Jer se kroz ljudske sudbine najbolje docara sta je i kako bilo.

Tako najlakse dopres do gledaoca. Zamisli ti samo brate moj sad ne daj Boze da nas neko napadne. I da se odbranimo,pobedimo ali posle 4 godine svaki treci covek koga poznajes vise ne postoji. Mrtav je.

E to se nama desilo na pocetku 19. veka i ponovo na pocetku 20. veka... I jos mnogi mnogi ratovi u periodu izmedju.. Uvek odbrana.. uvek enormno velike zrtve.. i uvek POBEDA. Treba to reci ljudima.. Nista napadno i bez preuvelicavanja.. Ali to se mora prezentovati narodu.. Ne mozemo dopustiti da ne znamo svoju istoriju i da je menja ko kakko oce.

I to sada kad si rekao za nauku i biljni i zivotinjski svet dao si mi ideju...Da bi mozda trebalo da se snimi neka jaka dokumentarna emisija o tome kako se 4 najveca rudnika u celoj Evropi nalaze na Kosovu i Metohiji.. Ili na primer o nalazistima zlata u Boru.. Za koje su svi potvrdili da su najveca nalazista zlata na celom svetu !!! E ali onda kad bi to snimio i pustio na tv onda bi morao da objasnis narodu kako to da Srbija nema ni dinara od tog zlata u Boru . Kako to da sve pare od toga idu u dzep amricke kompanije... Ko je to dopustio.. Zli Slobodan, cetnik Seselj ILI demokrate i naprednjaci ILI nam je to prosto OTETO. Kao i mnogo sto sta jos

Не може да се отме без помоћи изнутра. Знаш како у филмовима када иду у пљачку банке имају једног из обезбеђења да их спроведе до сефа. :lol: Зато ми на крају и није жао што смо све то изгубили.

Nisi upravu.

Samo se tesis.

Zato sto ti je lakse da okrivis nego iz svog naroda jer ti je tako lakse.

Lakse ti je tako nego da uperis prstom u pravog krivca koji je mnogo mocniji i koji je daleko i znas da mu ne mozes tek nista.

To je klasicno otimanje.. Samo sto je 21. vek i mora biti makar privida da nije tako.

Zato postave svoje kvislinge koji ce da glume vlast a zapravo nista ne odlucuju ( DS/SPS/SNS)

- - - - - - - - - -

I dosta o tome..

Oticice tema u skroz drugi pravac

- - - - - - - - - -

Imam ja jos mnogo toga da kazem o tome..

I pisem cesto to na pdf politika..

Bolje da se vratimo ovoj temi..

Nije tacno da nema novca a nije tacno ni da nema autora.

Valjda vidis da namerno kao po direktivi izbegavaju da snimaju filmove sa tom tematikom.. A i kada snime a to je retko kad u vecini slucajeva to bude najgore smece. I to smece jos nazovu na primer Sveti Georgije ubiva azdaju.

Imamo materijala vise nego bilo ko drugi. Toliko toga junackog.. A oni i kada snime sve iskrive.. Sakriju cinjenice.. I nabacaju lazi,izmisljotine,nebuloze i naprave anti-srpsko propagando smece koje se ni ne moze nazvati filmom.

Sto se tice serija nisi upravu.. Pavic je pravio i Stizu Dolari... A serija je glupa do bola.. I Belu Ladju je pravio Pavic... Belu ladju koja je jedna zaista retko glupa serija. To je moje misljenje. Ti ga mozda ne delis.. Ja se slazem sa tobom u jednom.. Da se u poslednjih 10 godina snimilo dosta glupih serija. Ali je cinjenica da ih se danas snima puno vise nego pre 15,20 i 30 godina.. Ja tvrdim da su Montevideo,Vratice se rode i Moj rodjak sa sela dosta bolje serije od Srecnih ljudi na primer.

Ne kazem da su Srecni ljudi losi... Ali ove tri su mi puno bolje... Ili oni Jagodici.. to nije losa serija... Nista losija od Srecnih ljudi.... Od svih Pavicevih serija meni je najbolje Porodicno blago. Ali ni ono ne moze da se meri sa Montevideom,Rodjakom sa sela i sa Rodama

Poslednja izmena:
Lupate gluposti....

Prvo pitanje je kako da napravis film o Zivojinu Misicu ili Radomiru Putniku, a da ne bude antisrpski....nemoguce...

A drugo , vecina filmova iz Srbije je zacudjujuce i neocekivano ali dobrog kvaliteta...
To sto nisu podobni gledaocima TV i dnevnika, to je za mene kvalitet, a za vas nekvalitet...

Treba vama Karajlic kinematografija, ali vas i Nele zaebao, pa i on sad pravi serije o meteoru Milojica i donacijama iz EU za zemlju u koju ce da udari Milojica...

Tacno je da je nemoguce da se snimi a da ne bude antisrpski.. Zato sto se zna ko je pravi gazda u Srbiji i kod koga ide Vucic po naredjenja. Kao i demokrate sto su pre njega.

Ne znam o kakvom Gebelsu pricas.. Kako Ameri snimaju ratne filmove... I jos mnogi drugi narodi koji imaju manje para od Amera pa snimaju... I mi moramo.. U skladu sa svojim mogucnostima.. Ali mnogo vise od ovoga sigurno da mora i da moze.

Ti nemas koliko vidim nista protiv da se Srbi predstavljaju u svim filmovima kao zlocinci iz 90ih... Nemas nista protiv sto nema nijednog filma koji govori o srpskim zrtvama.. A bilo ih je puno. A niko da progovori kroz film o njima.. Ali zato o bosnjackim se prica na sva usta... I tebi to ne smeta . . . . ..

Ja sam sve sto sam imao napisao u uvodnom postu.. Srbija ima dobrih filmova.. Ali u poslednje vreme dominiraju oni losi... U poslednje vreme ti losi su brojniji od ovih dobrih.

Ti si naso da pricas o nekom dnevniku i da se pravis pametan... Ti si verovatno jedan od onih kojima je mali budo super komedija... i koji ne vidi razliku izmedju te komedije u pokusaju i prave komedije kakav je kad porastem bicu kengur... Ima filmova dobrih.. Tockovi su dobar film... Nebeska udica... Bure baruta... Ali kada je sve to snimljeno. ???

Ti si isto jedan od onih kojima je verovatno i top je bio vreo dobar film, pretpostavljam da ti i turneja dobra, i sveti georgije i srpski film i parada... sve to djubre je tebi dobro.. nema veze kakav je film bitno samo da se pljune po Srbima... nema veze sto nema ni trunke istine... bitno je samo da se ocrne Srbi... jel tako...

Ja sam jedan od onih kojima su Sinovci dobar film, a i Carlston za Ognjenku....a oba su totalno opljuvana kao antisrpski ili kako ih ti zoves depresivni...
Mediji su antisrpski, a filmovi i nisu....

Miris Zene je antiamericki, anticivilizacijski ili antisprski film?
O cemu se govori u filmu?
Pa opet na kraju filma je obavezno aplaudiranje tj gradjenje americkog kolektivizma, jer forma mora biti zadovoljena cak i kad je ceo film antiamericki...

Srpski film se ili pravi da je umetnicki ili da je za narod...
Ako je za narod onda se obecava da ce ulaganje u izolaciju zidova uz kredit iz banke dovesti da je rata kredita manja od ustede u grejanju za taj mesec, iliti onaj srpski zahtev da je na ulozen dinar zarada 2 dinara...

Ako je umetnicki onda umetnik obezbedjuje pare....bilo od domacih bogatasa i izdajnika bilo od stranaca i stranih izdajnika...
Nema para od tebe....pa zato i nemas glas za ili protiv...

Narodu je sve ok....i kad Seselj pali zastavu i kad Vucic kaze da je paljenje zastave u redu i ok. I kad tuzilac kaze da je sve sto Seselj radi ok, jer je dobar sa Vucicem. Vazno da je zastava Hrvatska....itd, da ne pisem o tome da je ok da imigranti kupe kartu iz Djevdjelije za BG, ali nije ok da kupe do Budimpeste, da kombi prevoz tih imigranata do Budimpeste garantuje 4 godine zatvora vozacu , ako ga uhvate...umesto da forsiraju da se svi bave prevozom, tako spuste cenu imigrantima, a smanje kriminalcima prihod i smanje broj izbeglica u Srbiji...

Kad bih tako kao ti nabrajao sta je tebi normalno, ova tema bi bila jasno pogresno postavljena u kategoriju film, jer niti ti imas znanja o filmu niti ti je tema film, nego politika....

Milunka preterujes.

Jedno je kad snimim ja dokumentarni film i gostujete mi ti i suganezi i okacim ga na youtube.

A druga je prica kad ga snimi neki baja koji ima iza sebe glavudze koje ce da ga podrze finansijski da napravi reklamu boli glava i da mu puste film na RTS-u u udarnom terminu.

I jos njemu ima da gostuju Lazanski i Kosta Cavoski.

O tome ja pricam.. Sta bi ti da nam prodas fore kako vredi boriti se..

Pa u ovom slucaju ne znam koliko bas vredi..

Sustina je u tome da DRZAVA mora da stane iza ovih projekata o kojima ja govorim.

Не претерујем.

Не шири дефетизам.

Не "продајем форе", већ (добронамернима) указујем како је врло глупо само седети, кукати и и не чинити ништа. Дајем лични пример како се ипак доста тога може урадити.

Морала би држава да стане... Али, с обзиром да државе нема...

Држава (као што лепо рече и ђакон ненад Аздејковић из цркве Светих Вартоломеја и Варнаве,који је написао књигу о жртвама титоистичког терора Раковице, кад сам ишла да фотографишем споменик у порти цркве посвећен тим жртвама - то смо сви ми, као појединци и ваља да учинимо колико смо кадри.

Ако свако учини колико је кадар, и с вером у Бога - спасени смо.

- - - - - - - - - -

П. С.

Да поновим: ко теби брани, да одеш, скупиш материјал и од тога направиш документарни филм?

Увек ће се наћи и место, и људи вољни да то негде прикажу, само треба бити упоран.

А, пре свега, начинити неко дело...

П. П. С.

Хајде, само, направи нешто, макар и за "јутјуб", увек радо поздрављам свако дело, и помажем колико год могу, својим материјалима и сугестијама, увек даље разносим вести о сваком прегнућу за националну ствар...

Ни тај "јутјуб", заправо, није лоша ствар - гледаност се може побољшати...

Такође, рецимо, постоји мноштво профила на фб, који се баве историјом Србије, Београда, других српских градова, и веома су посећени, имају много прегледа, људи остављају коментаре...

Ево, баш сам недавно једног групи младих људи која има амбцијију да попише поименце све српске жртве ратова и геноцида у 20. веку, доставила део материјала - тражили су управо спискове имена са споменика погинулим ратницима... А послах им и неке друге спискове...

(Ја лично, такође, све што сам постигла постигла сам сопственим снагама, а, на пример, свој ДВД с кратким филмовима "Велики рат у београдским споменицима", до сад сам већ за протеклих 10 месеци што продала што поклонила у преко 1000 примерака, што што је, с обзиром на то да немам никакву већу "медијску подршку" одлично...

Преко 600 прегледа има и снимак на "јутјубу" представљања тога ДВД-а, што је такође, с обзиром на све, добра цифра.

Ја радим све то јер, напросто - ОБОЖАВАМ да се бавим историјом, и задовољна сам кад се што више људи интересује за нашу историју, и сазна многе податке...

Уосталом, колико, ЗАПРАВО, људи се за све те филмове, књиге, с тематиком из националне историје уопште интересује? Колико се уопште људи СТВАРНО занима за нашу националну историју?

Испада да већина само кука, а кад треба нешто конкретно да се уради, налазе хиљаде некаквих "али", и само закерају, незадовољни...

П. П. П. С.

Оправдања и разумевања имам једино за оне који УИСТИНУ јесу физички спречени и заузети да нешто ураде, као тешко болесни, или оптерећени послом на свакодневнном преживљавању, да отхране породицу...

Сви остали, који имају вишак слободнога времена, и који сате проводе висећи по интернету, или по кафићима, а незадовољни су и кукају, шире негативну енергију и дефетизам, заправо и нису истински родољуби, нити су за ове ствари заинтересовани, тако да о њима ни не вреди говорити... - тако им и треба...

Бој на Косову и Марш на Дрину су најсрпскији филмови које увек радо гледам изнова и изнова.

Добри домаћи филмови: Кад порастем бићу кенгур, Муње, Турнеја, Клопка... нећу да помињем југословенске филове као Маратонци, то су класици.
Лоши филмови: Српски филм, Свети Георгије убива аждаху, ТТ синдром, Шејтанов ратник...

Добре серије: Срећни људи, Јагодићи које нисам гледао, осим пар делова, знам отприлике о чему се ради, Вратиће се роде...
Лоше серије, или не баш лоше, али не баш ни добре: већина серија које се репризирају на РТС-у.

Ja sam jedan od onih kojima su Sinovci dobar film, a i Carlston za Ognjenku....a oba su totalno opljuvana kao antisrpski ili kako ih ti zoves depresivni...
Mediji su antisrpski, a filmovi i nisu....

Miris Zene je antiamericki, anticivilizacijski ili antisprski film?
O cemu se govori u filmu?
Pa opet na kraju filma je obavezno aplaudiranje tj gradjenje americkog kolektivizma, jer forma mora biti zadovoljena cak i kad je ceo film antiamericki...

Srpski film se ili pravi da je umetnicki ili da je za narod...
Ako je za narod onda se obecava da ce ulaganje u izolaciju zidova uz kredit iz banke dovesti da je rata kredita manja od ustede u grejanju za taj mesec, iliti onaj srpski zahtev da je na ulozen dinar zarada 2 dinara...

Ako je umetnicki onda umetnik obezbedjuje pare....bilo od domacih bogatasa i izdajnika bilo od stranaca i stranih izdajnika...
Nema para od tebe....pa zato i nemas glas za ili protiv...

Narodu je sve ok....i kad Seselj pali zastavu i kad Vucic kaze da je paljenje zastave u redu i ok. I kad tuzilac kaze da je sve sto Seselj radi ok, jer je dobar sa Vucicem. Vazno da je zastava Hrvatska....itd, da ne pisem o tome da je ok da imigranti kupe kartu iz Djevdjelije za BG, ali nije ok da kupe do Budimpeste, da kombi prevoz tih imigranata do Budimpeste garantuje 4 godine zatvora vozacu , ako ga uhvate...umesto da forsiraju da se svi bave prevozom, tako spuste cenu imigrantima, a smanje kriminalcima prihod i smanje broj izbeglica u Srbiji...

Kad bih tako kao ti nabrajao sta je tebi normalno, ova tema bi bila jasno pogresno postavljena u kategoriju film, jer niti ti imas znanja o filmu niti ti je tema film, nego politika....

Paljenje zastave mozda nije normalno ali 99 posto stvari koje je Seselj uradio jeste dobro.. Pogotovo sve ono u Hagu sto se borio za istinu i za srpske nacionalne interese. I sto je slao dobrovoljce da brane srpski narod.. I sto je branio Kosovo i Metohiju i suverenitet Srbije kada je bio u vlasti 98-2000.

Ne znam cemu te predrasude odma.. Meni ni Sinovci a ni Carlston za Ognjenku nisu anti-srpski. Ja ne znam u kakvom ti paralelnom svetu zivis. Tebi je Vucic blizak sa Seseljom.. Pa Vucic je jedino blizak sa svojim gazdama EU i NATO paktom.. Valjda vidis da taj isti Vucic uostalom kao i demokrate pre njega sve sto radi radi protiv svih srpskih interesa.. On ubija ovaj narod. I ovu drzavu... Koje crno huskanje na Hrvate.. Pa vlast nas ubedjuje da je bolje da budemo jugosloveni a ne Srbi..

Filmovi jesu anti-srpski.. I sastoje se samo od lazi i izmisljotina.. 99 posto njih.. Koji imaju za temu nesto iz istorije ili neki rat... I nabrojao sam koji su u pitanju... I necu da nabrajam po 100 puta.. Ti nesto tvrdis ali nemas dokaz.. Ajde frajeru demantuj me.. Ubedi me da turneja nije anti srpski film.. I Sveti Georgije i atomski zdesna i parada i jos mnogi drugi...

Ja ovde na ovoj temi upravo pisem o tome da nam treba sto vise filmova kao sto su Sinovci. A pogotovo nam treba vise filmova kao sto je Badnje vece 1943... I dokumentaraca nam treba isto puno vise.. Kao sto je na primer Srbija u velikom ratu i Heroj 1914... Ta dva filma isto nisu anti-srpski... I treba jos mnogo takvih... Treba obraditi te teme ne samo prvog svetskog rata.. Naravno i o njemu treba snimati jos puno sve kako je bilo.. Ali i o svim drugim srpskim pobedama a i stradanjima u poslednjih dva veka..

Knezevina Srbija,Kraljevina Srbija i Tamo gde cveta limun zut takodje nisu izdajnicki... Enklavu jos nisam gledao ali po svemu do sad sto sam cuo i video izgleda mi da nikako nije anti-srpski..

Sve sam ja to napisao u uvodnom postu i ne znam sta izmisljas sad neke gluposti... Ja mozda nisam 100 posto zadovoljan sa Sinovcima ali nikad necu reci da je taj film izdajnicki i anti-srpski. Da je srece i pameti i slobode taj film bi se pustao na RTS-u... I Badnje vece 1943 bi se pustalo na RTS.

Ja ovde pricam o problemu da je takvih filmova premalo.. I igranih a i dokumentarnih... Nenormalno ih je malo.. .Sve sam vec napisao u uvodnom postu i ne mozes to negirati... Ajde reci mi samo da atomski zdesna i turneja i Sveti Georgije nisu anti-srpski...

O istoriji i ranijim ratovima od pre 90ih ako snime nesto ponekad to je u 90 posto slucajeva anti srpsko i izgleda kao da su Kandiceva i Sonja Biserko licno pravile film . Tih par dokumentaraca i tih par igranih filmova koje sam naveo su samo IZUZECI... A preko 90 posto je rezija i scenarijo Natase Kandic

- - - - - - - - - -

Бој на Косову и Марш на Дрину су најсрпскији филмови које увек радо гледам изнова и изнова.

Добри домаћи филмови: Кад порастем бићу кенгур, Муње, Турнеја, Клопка... нећу да помињем југословенске филове као Маратонци, то су класици.
Лоши филмови: Српски филм, Свети Георгије убива аждаху, ТТ синдром, Шејтанов ратник...

Добре серије: Срећни људи, Јагодићи које нисам гледао, осим пар делова, знам отприлике о чему се ради, Вратиће се роде...
Лоше серије, или не баш лоше, али не баш ни добре: већина серија које се репризирају на РТС-у.

Slazem se za Boj na Kosovu a mars na Drinu nikad nisam pogledao ceo film.

Za turneju se duboko ne slazem.. To je jedan od najgorih filmova ikada snimljenih .

Milunka nemoj da vredjas...

Sta je 600 pregleda? Nista !

Da imas sest stotina hiljada e to bi bilo nesto.

I jos plus to dolaze da gledaju oni koji vec sve to znaju i koji se vec interesuju za nacionalnu istoriju..

A to nije poenta.. Poenta je da to vidi prosecan stanovnik Srbije koga zabole za nacionalnu istoriju... E to je poenta da on to vidi, da nesto nauci i da se malo zapita i da stavi prst na celo !!!

Da se svi oni koje to ne zanima makar malo zainteresuju.. Ako ne vole istoriju onda makar da shvate i da znaju ko su i sta su. Jer se ovako sve to krije od njih... A kada mora nesto da se servira onda se servira najbezobraznija laz u velikoj vecini slucajeva.

ovo je 21vek ,a retko ko je sacuvao kriterijume da se ne gleda na svet preko nisana,vec ako je rec o filmu,kroz objektivno oko kamere, a o umetnosti opsteno, kroz respekt i kredibilnost umetnika. da si konstatovao opstu neinventivnost i smaralacku atmosferu,slozio bih se sa tobom. ovako iz neke male bare koja mozda jedino i vatas `prezreni` rts,inace najveci drzavni kanal,bistris uredjivacku politiku pored nebrojeno danasnjih medija,sto svi zovu da se iskoriste...za mnoge teme kojih izgleda jos nisi svestan. istorija jeste uciteljica zivota,ali mi delujes kao perica iz poslednje klupe koji vice da nista nije video,nista nije cuo, nista nije stigao da nauci...jer toga nema na RTS. respekt milunki,koja ti na lep nacin predocava svu uskogrudost tvog izgleda predugo sovinistickog shvatanja umetnosti na ovim prostorima. to je pravi smor...sta ce ti objektivno oko.imas svoje,zapenilo od piva i mutno od perpetuma prozivljenih klisea tvog mladog i savremenog zivota, pa si u tripu da ti nesto bitno izmice,i na tom uskog proseku uspostavljas svoj i cini ti se, opsti kriterijum na kome bi da napravis nadogradnju...mogu misliti kakvog kvaliteta. ti si tipican,usamljeni primer,ali uvek vas ima u dobrom broju. zajednicko vam je sto stalno kukate i kritikujete. naravno, kriv vam je onaj s kojim nijednu smislenu rec ne bi mogli da razmenite...klasika. sto ne spomenu balkanskog spijuna i iliju cvorovica...:d .to je to

ovo je 21vek ,a retko ko je sacuvao kriterijume da se ne gleda na svet preko nisana,vec ako je rec o filmu,kroz objektivno oko kamere, a o umetnosti opsteno, kroz respekt i kredibilnost umetnika. da si konstatovao opstu neinventivnost i smaralacku atmosferu,slozio bih se sa tobom. ovako iz neke male bare koja mozda jedino i vatas `prezreni` rts,inace najveci drzavni kanal,bistris uredjivacku politiku pored nebrojeno danasnjih medija,sto svi zovu da se iskoriste...za mnoge teme kojih izgleda jos nisi svestan. istorija jeste uciteljica zivota,ali mi delujes kao perica iz poslednje klupe koji vice da nista nije video,nista nije cuo, nista nije stigao da nauci...jer toga nema na RTS. respekt milunki,koja ti na lep nacin predocava svu uskogrudost tvog izgleda predugo sovinistickog shvatanja umetnosti na ovim prostorima. to je pravi smor...sta ce ti objektivno oko.imas svoje,zapenilo od piva i mutno od perpetuma prozivljenih klisea tvog mladog i savremenog zivota, pa si u tripu da ti nesto bitno izmice,i na tom uskog proseku uspostavljas svoj i cini ti se, opsti kriterijum na kome bi da napravis nadogradnju...mogu misliti kakvog kvaliteta. ti si tipican,usamljeni primer,ali uvek vas ima u dobrom broju. zajednicko vam je sto stalno kukate i kritikujete. naravno, kriv vam je onaj s kojim nijednu smislenu rec ne bi mogli da razmenite...klasika. sto ne spomenu balkanskog spijuna i iliju cvorovica...:d .to je to

Ti si sovinista a ne ja..

Nisi procitao ni uvodni post.. Ne pratis temu a pravis se pametan.

Naravno da treba da se kritikuje jer je ovo jedna nevidjena sramota.. Nezabelezena.. Sramota kakve nigde nema..

Nista ne pratis.. Kakve veze sad ima balkanski spijun...

Ti se ponasas kao da sam ja rekao da su svi domaci filmovi losi..

Znaci ovde si kao da si pao s marsa.. Nesto pises a ne pratis temu nimalo...

Balkanski spijun je super film.

Ali ti zamenjujes teze.. Pokusavas nesto ali ti ne uspeva.. Ti si sovinista koji mrzi Srbe... Ti balavis na Svetog Georgija i na Turneju... Za tebe su to dobri filmovi samo zato sto se pljuje po Srbima..

Ali kad bi neko snimio neki film.. Znaci nebitno da li RTS ili Prva ili bilo ko drugi... Na primer o zivotu Stevana Sindjelica... O njegovoj sudbini... O njegovoj herojskoj zrtvi za slobodu srpskog naroda...

Pa ti bi izgoreo.. Ti bi taj film napljuvao i rekao bi da je sovinisticki..

Kada bi neko snimio na primer film o obicnim srpskim seljackim porodicama iz Macve.. film koji govori o njihovim zivotima pre i tokom 1914.. I kada bi se prikazali zlocini Hrvata nad njima.. Klanja, vesanja.. Ti i ovaj sto se potpisuje kao Umri muski bi odma rekli da je to poziv na rat i na mrznju...

A to bi bila samo istina prenesena na platno... Samo bi se narod podsetio na nesto sto se dogodilo...

A ovo sto si pisao o kriterijumima i o umetnickim vrednostima filma necu ni da komentarisem.. Jer temu nisam ni bazirao na tome... Ali vidis nekako se uvek potrefi da svi filmovi koji su anti-srpski i koji su puni lazi gotovo uvek nemaju nikakvu umetnicku vrednost.. I kada ostavimo na stranu politicku pozadinu tih filmova.. Oni su opet katastrofalni kako god da okrenes...

Evo sada sam se setio.. Jednog filma.. Vukovar jedna prica.. To je solidan film...

I napisao sam u uvodnom postu da nam treba i dosta komedija.. Jer smo veseo narod i treba nam smeha... I mi imamo dosta dobrih komedija iz 90ih i iz perioda pre toga cak.. Pa i iz 2000ih godina ima super komedija.. Ali u poslednjih 10 godina sve krs do krssa... To ja ocu da kazem.. Da u poslednje vreme nema dobre komedije.. A pre ih je bilo.

I sta ti tu nije jasno.. Sta ste se sjatili ovde ko osice navalili da mi galamite kako nisu svi domaci filmovi losi.. Pa ko je to rekao bre alo...

Jel umete da citate... ?

To sto sam ja rekao depresivni filmovi ti ne mozes da shvatis... Jedno je dobra drama.. I ja ne kazem da ih nemamo... Imamo.. Ali su snimljene ranije.. U zadnjih 10 godina NISTA ! Sutra ujutru je poslednja dobra drama koju smo snimili... U zadnje vreme samo filmovi o nekim huliganima i o jadnim bosnjacima koje kolju zli Srbi !!!!!! E o tome ja pricam.. Samo te dve tematike se forsiraju... Daj budite pravedni pa snimite film kako su isti ti bosnjaci klali Srbe... i dosta vise sa huliganima... Daj snimite kako nas je NATO bombardovao nesto na tu temu.. huligani smaraju.. Ima mnogo vecih probema od njih... Ali ne ovoj drzavi i njenim LDP mezimcima je veci problem huigan od EU koja je opljackala Srbiju... EU i SAD su nam sve zivo oteli a to nie problem.. Problem su huligani jel da ?

Ti depresivni filmovi koji se snimaju u zadnje vreme.. su LOSI... previse losi.. I oni koji nemaju nikakvu politiku pozadinu su uzasno losi... Mada naravno ima izuzetaka... Na primer KLOPKA... To je odlican film i to je izuzetak.. E to je prava drama... To je dobar film

Milunka nemoj da vredjas...

Sta je 600 pregleda? Nista !

Da imas sest stotina hiljada e to bi bilo nesto.

I jos plus to dolaze da gledaju oni koji vec sve to znaju i koji se vec interesuju za nacionalnu istoriju..

A to nije poenta.. Poenta je da to vidi prosecan stanovnik Srbije koga zabole za nacionalnu istoriju... E to je poenta da on to vidi, da nesto nauci i da se malo zapita i da stavi prst na celo !!!

Da se svi oni koje to ne zanima makar malo zainteresuju.. Ako ne vole istoriju onda makar da shvate i da znaju ko su i sta su. Jer se ovako sve to krije od njih... A kada mora nesto da se servira onda se servira najbezobraznija laz u velikoj vecini slucajeva.

Ако неко овде вређа, онда си то управо ти.

Јер омаловажаваш туђи рад.

И јер постављаш неке нереалне захтеве. А при томе сам не чиниш ни минимум.

600 хиљада прегледа, за тему из националне историје?

Наведи ми само где тако нешто уопште има.

Онај кога то не интересује, неће ни на даље бити заинтересован. И шта је уопште практична последица, ако сам потом не постане активнији на томе плану?

Ништа се не крије. Рекох да поједини профили на фб, с тематиком историје имају велик број прегледа и свиђања... Значи - људи то виде...

Међутим, теби у свему томе опет стално нешто није потаман...

Шта ти заправо хоћеш? Да ли уопште знаш то?

По који пут да упитам: а шта тебе спречава да сам нешто урадиш на овоме плану? Стално избегаваш одговор на то једноставно питање, и тражиш некакве изговоре.

Најлакше је другима придиковати, закерати...

С којим правом?

Back