Bruh

Sebastian2090

Zainteresovan član
Poruka
180
Imam zacetak bruha i rekli su mi doktori da nije za operaciju.
Najbolje cekaj moze samo da se povuce ali ja nikako da vjerujem u to jer na netu, na nijednom mjestu ne pise a i kako vidim mene ne prolazi.
Da li vi znate u vezi toga nesto.
Kao nije jos bruh ali moze da bude tako mi govore da imam prepozicije za to.

Najbolje cekaj moze samo da se povuce ali ja nikako da vjerujem u to jer na netu, na nijednom mjestu ne pise a i kako vidim mene ne prolazi.

Koliko ja znam ( iz citanja i iskustva ljudi) ako je dijagnoza bruh
to bi trebalo da se operise jer drugi "lek" ne postoji. Ako nemas
zesce probleme, stvarno sacekaj neko vreme, ali ce na kraju ipak biti
tako da ces morati to da operises.

Pa i nije sve odmah za operaciju.
Prati se situacija pa ako dođeš u stadijum za operaciju, ništa lakše.

Pozdrav. Sa bruhom smo se nadvno sreli u porodici, jer je moja sestra ga dobila podizanjem svog malog koji, iako je 3 godisnji, dosta je teži (oko 15kg). Kako smo čuli ima raznih hernija ovog tipa, ona je konkretno imala epigastričnu - trbušnu kilu iznad pupka.
Uzroci su jasni, oslabljeni stomačni tj trbušni mišići, gojaznost posle porođaja, veliki pritisak na ovo područje, a takođe utiče i ako imate urođenu predispoziciju.slabosti zifa trbuha. Lekari su njoj savetovali da smrša, tj da se reši masnih naslaga a da ojača trbušne mišiće, zajedno sa bočnim i leđnim mišićima + najvažnije zabranjeno joj je da naglo podiže predmete (tj decu u njenom slučaju). Ako se bolovi povećaju vremenom, neizbežna joj je operacija, tehnikom laparoskopija, koja je kako navodne, najmanje invazivna a vreme oporavka je kratko, osoba ostaje samo par dana u bolnici.
Eto našeg iskustva.

Poslednja izmena od moderatora:

Back