Bruce Willis

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.823
Relativno mali broj ljudi razvije frontotemporalnu demenciju kao glumac Bruce Willis. Često se dugo miješa s drugim bolestima.

Procjenjuje se da oko 60 miliona ljudi širom svijeta živi s demencijom. Bruce Willis je jedan od njih: Kao što je glumčeva porodica objavila sredinom februara, 67-godišnjak pati od relativno rijetke frontotemporalne demencije (FTD). "Iako boli, laknuli smo što konačno imamo konačnu dijagnozu", napisale su supruga Emma Heming-Willis i bivša supruga Demi Moore u identičnim objavama na Instagramu 16. februara 2023. Willis se već povukao iz glume 2022. godine nakon što mu je dijagnosticiran poremećaj govora. Doktori takođe govore o afaziji.

Budući da se frontotemporalna demencija manifestira drugačije od drugih oblika demencije kao što je Alchajmerova bolest, često ju je teže prepoznati. Često se u početku miješa s mentalnim poremećajima kao što su depresija ili burnout.

297874076_pa.7789164.jpg

Istaknuti pacijent sa frontotemporalnom demencijom: Na slici je glumac Bruce Willis, koji je napravio proboj serijom »Umri muški«, početkom 2019. godine na premijeri svog filma »Staklo« u Londonu.

To me stvarno pogodilo i malo se uplašiš kada to pročitaš.

jedna od boljih bolesti za obolele
jedna od najgorih bolesti za okolinu koja o toj osobi treba da brine
ne zna dal je posao ili dosao a ne boli ga nista
netačno...demencija ne briše druge bolesti i bol se itekako oseća
pa se o nicemu i ne brine nit mu nesto treba
brinu se i te kako...demencija ne briše osećanja samo memoriju..neretko je bolest praćena iracionalnim strahovima, paranojom i lažnim sećanjima

Pa i nije bas

Sjećam se dok sam nula mlada ono bas bas ovi od 40 su bili matori a od 50 skoro pa umrli

Sad u ovim godinama kad znaš kako vrijeme brzo protutnji kontas 18 godina do za čas jedan prodje

Ja nemam takav utisak. Koliko god da imaš godina neko ko ima 18 više može otac da ti bude. To je druga generacija. U odnosu na mene to je 54 godine, dakle sugar-daddy :mrgreen:

Isplivao novi emotivni video Brusa Vilisa: Fanovi u suzama VIDEO​

Supruga legendarnog glumca Brusa Vilisa, Ema Heming objavila je na Instagramu emotivan video povodom rođendana njihove starije ćerke Mejbel Rej.
IZVOR: KURIR UTORAK, 4.04.2023. | 15:18 -> 08:03
EPA-EFE/WILL OLIVER

EPA-EFE/WILL OLIVER​

"Srećan 11. rođendan, Mejbel Rej! Tvoja energija je zarazna. Svojim osmehom i toplinom možeš da osvetliš celu sobu. Lepo je svedočiti kako voliš i brineš za svoju porodicu i prijatelje. Nastavi da sijaš, ljubavi moja i uvek imaj na umu da treba da živiš", napisala je Ema.
Na videu se mogu videti dirljivi trenuci Brusa s ćerkom s Mejbel, koji su mnoge raznežili i pridružili su se čestitkama. "Pogledaj sve te predivne uspomene", "Mejbel je osoba koja je zahvaljujući divnim roditeljima", neki su od komentara.
Inače, Brus i Ema su u braku od 2009, a osim Mejbel imaju i ćerku Evelin Pen (8). Manekenka u poslednje vreme sve češće deli porodične trenutke na Instagramu i zahvaljujuje se na silnoj podršci koju dobija nakon što je njenom suprugu nedavno dijagnostikovana frontotemporalna demencija. Prošle godine su mu lekari rekli da ima afaziju, zbog čega je napustio glumu.

Vilis je prošlog meseca proslavio 68. rođendan i tim povodom su mu sadašnja supruga, Ema Heming (44), i bivša supruga, Demi Mur (60), posvetile objave na Instagramu.

"On je čista ljubav. Jako je voljen. I uvek ću ga voleti. Srećan rođendan, slatko moje. Moja rođendanska želja za Brusa je da ga i dalje držite u svojim molitvama i najvišim vibracijama jer će njegova osetljiva duša u znaku Ribe to osetiti. Hvala vam puno što ga volite i brinete za njega", napisala je Ema.
Svoju čestitku mu je uputila uz predivan video koji se sastoji od brojnih Brusovih radosnih trenutaka s njom i ćerkama, a kao muzičku podlogu je stavila pesmu "As" od Stivija Vondera. "Drži se, nisi sama", "Najbolji tata ćerkama ikad. Molitve za ovog dečka slavljenika i njegove devojke", \'Hvala što ga deliš s nama", "Dirnuta sam tobom i ljubavlju koju svakog dana pružaš svom suprugu", komentarisali su njeni pratioci.

Demi Mur je objavila snimak na kome Brus pozira s njihovim ćerkama Rumer, Talulom i Skaut, a pokazala je i deliće proslave svog bivšeg supruga. Naravno, prisutne su bile i njegova supruga Ema i njihove dve ćerke Evelin i Mejbel. Može se videti i koliko je glumac ostario poslednjih meseci.
"Srećan rođendan, BW! Drago mi je što smo mogli da te proslavimo danas. Volim te i volim našu porodicu. Hvala svima na ljubavi i toplim željama - svi ih osećamo", napisala je Demi.

"Kakav sjajan primer porodičnih odnosa razvedenih roditelja. A kakav primer prave ljubavi bivše supruge koja najviše od svega misli na svoju decu. Definitivno životni cilj. Ubila bih da to imam. Srećan rođendan, Brus, stvarno si blagosloven", "I najmanja stvar je najveća stvar. Obično kada osoba pati od frontotemporalne demencije ne seća se značaja duvanja svećica. I učinio je to bez da mu je rečeno. Čak je komentarisao i psa. Definitivno je bio lucidan i učesnik trenutka. Tako mi je drago da vidim ovo! Srećan rođendan, Brus", komentarisali su njeni pratioci.

Back