Broj zvanica

Koliko bi ste gostiju pozvali na svadbu?

• Nijednog

• Par svedoka kod matičara

• Više od 100

• Više od 200

• Više od 300

• Sve članove šire familije, drugove, drugarice, komšije, drugove iz osnovne sa tri šatora

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
A tek to...
Min. 30 e po zvanici- kada pomnozis sa gostima, renoviras stan. Ozbiljno.

Ako ti je vec do toga, a ja sam inace protivnik tih terevenki, onda vas cetvoro. Vas dvoje i kumovi, pa na neko lepo mesto, da stvarno uzivate. Uvek sam pre za malo i fino nego gomilu buckurisa.

nema toga na pozivnice se udari zabrana samo koverte s kesom primamo nikake serpe lonce poklopce lampe pegle

Misliš ovakav tip pozivnica? :lol:

20100202_Pokana_za_na_svadba.jpg

Kod mene svojevremeno bilo 400........I zenini pravili u isto vreme svadbu,i kod njih bilo preko 400.
Pa sutradan kod mene 200 prijatelja.......
Kad se sabere da je i momacko vece bilo sa oko 200 gostiju, sve u svemu njih 800 u tri dana, kod mene.....

To je bilo jos 2003.godine i nema veze sa tvojom konstatacijom....Moji roditelji su do penzije radili u drzavnim firmama, imali su doduse plate iznad proseka, ali nista specijalno......
kako je to u nasem kraju, mnogo ljudi su "zaduzili" odlascima na njihova veselja, ta su drugi samo uzvratili posete......

Znači endemska pojava.Van takvih habitata 400 gostiju na obe strane plus momačko veče od 200 je zaista luksuz.

A tek to...
Min. 30 e po zvanici- kada pomnozis sa gostima, renoviras stan. Ozbiljno.

Ako ti je vec do toga, a ja sam inace protivnik tih terevenki, onda vas cetvoro. Vas dvoje i kumovi, pa na neko lepo mesto, da stvarno uzivate. Uvek sam pre za malo i fino nego gomilu buckurisa.
Zar je obavezno veće uživanje sa jednom drugaricom i nekim muževljevim drugom, nego svojom porodicom i prijateljima?

Znači endemska pojava.Van takvih habitata 400 gostiju na obe strane plus momačko veče od 200 je zaista luksuz.

Za danasnje vreme je svakako luksuz.........Jb.g moji matori dugo stedeli, sin im se ozenio sa 35 godina....:rotf:

Kad je vec tema, da ispricam, lepo mi se setiti.........Kod zeninih je bilo 400 gostiju, zato sto je svadba pravljena u selu odakle je.
A tamo je pravilo, a svadba, eto celog sela na svadbu........

A sto se momackog tice, to je tek zanimljivo.....Ja nisam nesto ni planirao da ga pravim, ali na dan rped svadbu, kum se pojavio i rekao da momacko mora da bude......Posto smo zakupili kafanu na ceo vikend , prostor nije problem......Srecom muzicari za svadbu su bili slobodni pa smo i njih lako "navatali"......E sad...Osnovna proslava je trebala da bude sa maksimum 50 gostiju, ali se pojavio "problem" sto je kum angazovao tri plesacice(ajde tako da ih nazovem), te je sa pocetnih 50 gostiju, u roku od sat vremena, tel. pozivima mojih drugara, to drustvo naraslo na preko duplo.........
J.b.g kad mene u mom gradu svi znaju.........
Posle dva sata i zenino drustvo je nekako saznalo sta se kod nas "kuva" i "mesa", pa su i oni dosli............I tako.zavrsismo na skoro 200 dusa.....;)

- - - - - - - - - -

Imo je on ****** moj imali su roditelji i jedni i drugi .....

Ne razumem najbolje sta si time htela da kazes...........Ali sta god si htela, verovatno je mnogo glu.po......

Za danasnje vreme je svakako luksuz.........Jb.g moji matori dugo stedeli, sin im se ozenio sa 35 godina....:rotf:

Kad je vec tema, da ispricam, lepo mi se setiti.........Kod zeninih je bilo 400 gostiju, zato sto je svadba pravljena u selu odakle je.
A tamo je pravilo, a svadba, eto celog sela na svadbu........

A sto se momackog tice, to je tek zanimljivo.....Ja nisam nesto ni planirao da ga pravim, ali na dan rped svadbu, kum se pojavio i rekao da momacko mora da bude......Posto smo zakupili kafanu na ceo vikend , prostor nije problem......Srecom muzicari za svadbu su bili slobodni pa smo i njih lako "navatali"......E sad...Osnovna proslava je trebala da bude sa maksimum 50 gostiju, ali se pojavio "problem" sto je kum angazovao tri plesacice(ajde tako da ih nazovem), te je sa pocetnih 50 gostiju, u roku od sat vremena, tel. pozivima mojih drugara, to drustvo naraslo na preko duplo.........
J.b.g kad mene u mom gradu svi znaju.........
Posle dva sata i zenino drustvo je nekako saznalo sta se kod nas "kuva" i "mesa", pa su i oni dosli............I tako.zavrsismo na skoro 200 dusa.....;)

- - - - - - - - - -

Ne razumem najbolje sta si time htela da kazes...........Ali sta god si htela, verovatno je mnogo glu.po......

Nije glupo vetj je istinito sve se bojm da si ti zaradio te pare za taj bal na balkanu roditelji snose svadbe to je obichaj ja nemam pojma iz kog si ti filma ispo a najvjerovatnije volish da mastish ( hercegovachki mastiti znachi lagati) i sad ish kokoshko

Nije glupo vetj je istinito sve se bojm da si ti zaradio te pare za taj bal na balkanu roditelji snose svadbe to je obichaj ja nemam pojma iz kog si ti filma ispo a najvjerovatnije volish da mastish ( hercegovachki mastiti znachi lagati) i sad ish kokoshko

Moji roditelji su snosili troskove svadbe zato sto je to TAKAV OBICAJ....
Ja se privatnim poslom bavim od 1993. i za deset godina tog posla(2003.) svakako sam mogao snositi svadbu te velicine.........
Ali istina je da nisam, jer su moji roditelji tako zeleli........
Sto opet nema nikakve veze sa tvojom konstatacijom........

PS:Nijedan dinar od poklona nisam uzeo ni od starca ni od roditelja.........Mislim da sam uzeo jedan sokovnik, jedan usisivac, jedan veci mikser, i dve lampe...Sve ostalo sam vec imao u kuci koju sam napravio jos 1994 i odvojio od roditelja(mislim imao sma i to ali ajde )......

I da, naravno da je tvoja konstatacija glu.pa.........Dajes ocene o nekome o kome ne znas bas nista........Stereotipi koje koristis vise govore o tebi, a mnogo manje o onima kojima ih karakterizujes

Back