Broj stanovnika, ekonomska i vojna moć, paralele.

ко је стрељао и почистио сталеж 1946?

озна или монархисти ?

ти си луд!!!
$6. nije bilo staleza u srbiji znacajnog, a znam dosta plemenitih ljudi koji nikad nisu postali komunisti i koji su ziveli u komunizmu i radili....poslednji je umro neke 2005. i nisu ga sahranili sinovi nego moj cale....

a znas li kolega da je jedina kuca u centru novog sada koju niko ne dira, svapska kuca mojih predaka?
Niko nikad nije ni pokusao da je srusi i iseli moje rodjake...

Шта са 1-2% Немаца од 450,000 протераних.

Окуд знам шта ме питаш, шта хоћеш и стално се бавиш конструкцијама.

ДБ је све сломио, присилио, натерао на сарадњу.

Тачка на терор!

Шта са 1-2% Немаца од 450,000 протераних.

Окуд знам шта ме питаш, шта хоћеш и стално се бавиш конструкцијама.

ДБ је све сломио, присилио, натерао на сарадњу.

Тачка на терор!
Proterani su folksdojceri, sta je tu problem? Nemci koji su radili protiv srbije ....moji nisu i zato ih nikad niko nije dirao...
DB je monarhisticka organizacija i kao takva osnovana...svi bitni rukovodioci DB su bili monarhisti, posle socijalisti, a sada verovatno SNS inace ne bi vucic bio na vlasti...

Знам да је пописано (именом и презименом) 25.000 жртава стрељаних без суђења и спакованих у преко 200 масовних гробница диљем Србије, од којих су само 23 испитане.

"u arhivi BIA su pronašli naredbu 1253 od 18. maja 1945. kojom tadašnje Ministarstvo unutrašnjih poslova Demokartske federativne Jugoslavije propisuje da lokacije svih grobnica „narodnih neprijatelja” postanu tajna.

...али ми је интересантна ова депеша!

„Ваш рад у Загребу је незадовољавајући. За 10 дана у ослобођеном Загребу стрељано је само 200 бандита. Изненађује нас ова неодлучност у чишћењу Загреба од зликоваца. Радите супротно од нашх наређења, јер смо рекли да радите брзо и енергично и да све свршите у првим данима”

Autorska tema.

Motivaciju ili ideju da otvorim ovu autorsku temu dao mi je Janko sa temom

https://forum.krstarica.com/threads...bija-ce-imati-dva-miliona-ljudi-manje.909318/

koju je otvorio o demografskom sunovratu Republike Srbije, uz napomenu da ni sam ne znam koja mu je po redu ili broju tema sa tim pitanjima ili segmentu srpskog društva, ali neka ga, "malo je ljudi, istinskih srpskih patriota kao što je Janko", koji upozorava, upozorava, samo "na gluve uši", niko "ne čuje" ili "ne shvaća njegove brige u vezi s tim".

E sad da pređem na merituum.

Da li je baš broj stanovnika ili struktura stanovništva najbitnija stvar u jednoj državi i društvu?

Naprimer Bangladeš od nekih 300 miliona stanovnika i Švajcarska koja ima nekoliko stotina hiljada stanovnika ili Rusija sa 160 miliona stanovnika ili Nemačka sa nekih 100 miliona stanovnika ili Turska sa nekih 90 miliona stanovnika ili slabo naseljene države Skandinavije, zatim Kanada, Australija? Šta je presudno da neka država, društvo ili nacija bude "na ceni u svetu"? Ili da li je presudan upravo broj stanovnika ili i neki drugi faktori igraju ulogu, poput ekonomije ili vojne snage?

Evo naprimer ja sam imao priliku da gledam (i svi smo imali istu priliku preko TV kanala ili YouTube kanala da gledamo) kako jedan ili dva ili desetak ili stotinjak naoružanih ljudi vode vezano nekoliko desetaka ili stotina ili čak i nekoliko hiljada ljudi, ili odnos 1 naoružan na 100 nenaoružanih? I gde je ta brojčana nadmoć kada onaj jedan ima oružje a tih 100 bez oružja, povezani i "smireni" kao da su se već "pomirili sa sudbinom"?

Stvarno pitanje je na mestu da li je presudna brojnost u stanovništvu ili ekonomija i vojna moć ili šta već?

Uostalom čemu to potenciranje broja stanovnika? Kada je opšte poznato da se ta "brojčana nadmoć" u pravilu "anulira" u odnosu između ekonomske i vojne moći i značaja u međusobnim odnosima kako u miru tako i u ratu?

Uz dužnu napomenu "Janko je ipak doronamerna srpska nacionalna patriota koji u najboljoj nameri brine o srpskoj demografskom sunovratu". Uz napomenu da Janko dobro zna i srpske komporativne prednosti a to je vojna moć, izuzetna vojna nadmoć u svakom pogledu, tako da Srbin nema šta da brine "ako je zemlja i demografski pusta", upravo kao što je slučaj i sa Rusijom, kao paralela, sve to nadoknađuje vojna nadmoć.
Mnogo razmilsjas a imas uskre komunikacione magistrale u mozgu pa bagujes. Jel ti to trazis opravdanje i spas u nestajanju Srbije? Kiselo je grozdje? Toboze nema veze sto nas ima sve manje jer eto i konkvistadori su pokorili celu Juznu Ameriku?!

A kako ti mislis da dovedes Srbiju u toliko tehnoloski napredno stanje da joj brojnost ne bude vazna? Ne lupaj.

Srbija kao i ostale jadne raspale balkanske drzave mogu samo na brojnost da se oslone. Srbima kao i svim primitivnim narodima ostaje jedino da brojcano nadjacaju neprijatelje. Zato je izuzetno vazno da nas ima sto vise. Jer se iz gomile regrutuju ratne divizije.

A ti tvoji glupavi infantilni snovi o nekakvim Srbima Spartancima koji vreme kao sto susednih vojnika zadrzi za sebe i svoje pubertetsko mastanje.

Vucic je novi Tito
Janko je malouman.

Screenshot_1.jpg

Mnogo razmilsjas a imas uskre komunikacione magistrale u mozgu pa bagujes. Jel ti to trazis opravdanje i spas u nestajanju Srbije? Kiselo je grozdje? Toboze nema veze sto nas ima sve manje jer eto i konkvistadori su pokorili celu Juznu Ameriku?!

A kako ti mislis da dovedes Srbiju u toliko tehnoloski napredno stanje da joj brojnost ne bude vazna? Ne lupaj.

Srbija kao i ostale jadne raspale balkanske drzave mogu samo na brojnost da se oslone. Srbima kao i svim primitivnim narodima ostaje jedino da brojcano nadjacaju neprijatelje. Zato je izuzetno vazno da nas ima sto vise. Jer se iz gomile regrutuju ratne divizije.

A ti tvoji glupavi infantilni snovi o nekakvim Srbima Spartancima koji vreme kao sto susednih vojnika zadrzi za sebe i svoje pubertetsko mastanje.

Onda "navali" na ženu i rađaj decu, ne žali snage ni svoje ni njene.

Proterani su folksdojceri, sta je tu problem? Nemci koji su radili protiv srbije ....moji nisu i zato ih nikad niko nije dirao...
DB je monarhisticka organizacija i kao takva osnovana...svi bitni rukovodioci DB su bili monarhisti, posle socijalisti, a sada verovatno SNS inace ne bi vucic bio na vlasti...

Нетачно. И у немачкој је само неколико % радило у СС-у, а 30% било лудо за Хитлером, 30% прихватало, а 30% је било против њега, камоли Немци у ЈУ.

Одакле теби то ако имаш немачко порекло ??????????

:fdlan:...kakav ste vi teror popili kada ti je toliko ispran mozak. (Штокхолмски синдром - држали вас у логору годину дана пре прогона ?!?!)

ОЗНА није монархистичка организација, већ бољшевичка.

Тачка на терор!

Нетачно. И у немачкој је само неколико % радило у СС-у, а 30% било лудо за Хитлером, 30% прихватало, а 30% је било против њега, камоли Немци у ЈУ.

Одакле теби то ако имаш немачко порекло ??????????

:fdlan:...kakav ste vi teror popili kada ti je toliko ispran mozak. (Штокхолмски синдром - држали вас у логору годину дана пре прогона ?!?!)

ОЗНА није монархистичка организација, већ бољшевичка.

Тачка на терор!
Posle ubijanja koje su monarhisti sproveli po srbiji na celo svih vaznih organa su dosli placenici kriminalne organizacije antikomunista u sprezi sa ustasama, albancima i rusima....

Back