broj samoubistava u Srbiji

• Začetnik teme Začetnik teme fos
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

fos

Obećava
Poruka
77
broj samoubistava u Srbiji raste, tekst iz 2019. godine :http://beogradski-glas.rs/srbija/iz...oubistava-u-srbiji-epidemija-suicida-u-cacku/
broj samoubstava u Srbiji opada, tekst iz 2019. godine: https://www.danas.rs/drustvo/smanjen-broj-ubistava-i-samoubistava-u-srbiji/

Da li su psihijatri u Srbiji podeljene ličnosti kako im odgovara, pošto ja veoma često nailazim na potpuno suprotna tvrđenja od strane istih i zašto im odgovara da govore čas jedno čas drugo ?
Inače to je slučaj kod medija iste političke orijentacije bilo da su oni za vlast ili za opoziciju da psihijatri govore čas jedno čas drugo, šta mislite o tome ?
Inače koliko je meni poznato po zvaničnim statistčkim podacima koje sačinjavaju doktori koliko je meni poznato u Srbiji za prethodnih dvadeset godina niko nije umro od gladi.

suicides-europe.jpg

Učen na jedno, pripreman na jedno, odrastao na jedno
I kad je trebalo da se počne - pokrenuli su drugo

Bratoubilački rat sa "nacionalnom politikom" bez plate (priprema državnih preduzeća za pljačku ili bez radnog staža (novokomponovane gazde sa vezama u državnom aparatu)
To je ta nacionalna politika gde se brinulo kako sjebati naciju.

Generacije koje su najebaleu najbukvalnijem značenju 1965-1975 i delimično 1985

Aktuelno radno mesto mi nije blizu, predjem pola grada, uslovi rada nisu baš zavidni, plata je niska a bonus izadje na nos.
Ali svejedno predugo vremena bez posla čini čoveka nesrećnim pogotovo ako je zdrav i prav a ko za inat gleda debile oko sebe jer su imali vezu.
Godinu dana bezuspešnih potraga za poslom i novčane pomoći samo egzistencije radi dok je sve po kući propadalo pa čak i garderoba postade problem ili u čemu izaći, šta obuti... Zamalo da završim tu VelikoSerbsku VisokoPandurskoLopovsku Nacionalnu Politiku iztvog u moj džep.

Ni manje ni više država ne želi da pomogne ali zato ima stav da samo lud može da izvrši samoubistvo.
Logika prvog reda - jer i kanceraš želi da živi a do želje za samoubistvom dolazi zbog niza složenih negativnih procesa a ne samo zbog jednog.

Učen na jedno, pripreman na jedno, odrastao na jedno
I kad je trebalo da se počne - pokrenuli su drugo

Bratoubilački rat sa "nacionalnom politikom" bez plate (priprema državnih preduzeća za pljačku ili bez radnog staža (novokomponovane gazde sa vezama u državnom aparatu)
To je ta nacionalna politika gde se brinulo kako sjebati naciju.

Generacije koje su najebaleu najbukvalnijem značenju 1965-1975 i delimično 1985
Tek će da se vidi koliko su te generacije nadrljale, rođeni posle '72 su pola radnog veka neprijavljeni, radili na crno, ako su bili prijavljeni, prijava je na minimalac.
Kad dođe vreme za penziju to su sve budući socijalni slučajevi.

Zanimljivo je da je Danska pre 10ak godina bila odmah posle Madjarske, danas je spala na 8,8 sto je prilicno dobar rezultat. U Belgiji gde je 14,2 postoji mogucnost eutanazije ukoliko imate hronicnu depresiju koja vas ometa da normalno zivite. Statistika je takva da pokazuje da je vise samoubistava u ravnicarskim krajevima nego brdskim itd itd. Samoubistvo ima veze sa razlicitim faktorima...

Back