Broj 3 i sve djeljivo njime

boky327

Početnik
Poruka
6
Imam takoreci "problem" sa brojem 3. Nekima ce ovo zvucati smesno ali iz nekog nepoznatog razloga u glavu mi je urezano da je bas taj broj baksuzan, kao i svaki broj koji je deljiv sa 3, svaki visecifreni broj koji u sebi sarzi cifru deljivu sa 3...
Vec skoro 2 godine ga izbegavam ne znam ni sam zasto i to pocinje da mi smeta. Nikako da se otarasim te gluposti. U skoro svim situacijama me izludjuje to izbegavanje broja 3. U autu pojacavam muziku ne sme da bude 9, 12, 13, 15, 16.... sednem da popijem kafu ili ispusim 2 ili 4 cigarete, brojim koliko puta cu promesati kafu da to kojim slucajem nebi bio "taj" broj, gledam koliko smajlica posaljem na chatu.... ma bezbroj suludih situacija.

Normalan sam momak(bar ja tako mislim) ali ova glupost mi je nekako svakodnevnica koja pocinje da mi opasno smeta.

Zanima me da li je neko imao neki slican problem, da li neko ima savet kako da zaboravim taj broj?

U napred hvala

malo opseskvnokompulsivan fazon..
pazi zavisi kd stepena ako si bas zagrizo onda idi kos psihologa ao nije strasno onda se sto vise trudi da razmjsjas o dr sstvrimai daradis suprotno da stais radio na 3 da pomazis tri maceta itd..XDi probaj da se setis kadje to takvo ponasaje pocelo i da li i daljepostoji neki uzrok tome u sisluda kroz te tvoje fiks idejestices neki lazan osecaj sigurnosti koji ti fali na dr polju ili slicno nesto..
u sv sl to moze i da prodje..
ja sam tako kao malo mladja imala trip da sto uradim na nedan nacin moram unazad i to sam povremeno radila al ne cesto pa mi se onda desilo da to uradim jednom dva put godisnje pa onda seneseca kadsa zadnji pit tako nesto ucinilaima godina ihahaj..
isto ko cuvanjestvari za sv slucaj pa gomilas :mrgreen:al opet kod mene sve to blago bese pa je proslo ono vise vezano bilo zaneki mladji period kad klinka bejah..
i mislim(laicki naravno)da ondadodjes u situaciju ti da se plasis da ako ne skonis br tri da ce nesto lose da se desi..al opet mislim da je to neki uvrnuti mehaniza postizanja kontrole i onda kD izbegnes broj tri izbego si strepnju..itd..
evo sacekaj strucnije clanove foruma mozda te bolje posavetuju i izbuse moje teorije;)
u sv sl animiraj se sto vise dr stvarima vidi dal iamas neki veci stres efekat u zivotu i ako mozes eliminisi ga ili prigusi,i sto vise teraj sebe da radis suprotno..
mala sala:
mozda bi nabolje bilo da istetoviras br tri na kuku sa leve strane(po mogucstvu na petak 13:lol:)))

Poslednja izmena:
Čim to još počinje i strašno da ti smeta, znači da bolest napreduje...Opsesivno-kompulzivan poremećaj koji može otići u nešto gore...

- - - - - - - - - -

Počećeš i slova da prebrojavaš i izbegavati reči koje su deljive sa tri...Otićićeš toliko daleko da ćeš u HTML kodu foruma,gledati binarni kod da li je deljiv sa 3 i onda si prs'o načisto...

Imam takoreci "problem" sa brojem 3. Nekima ce ovo zvucati smesno ali iz nekog nepoznatog razloga u glavu mi je urezano da je bas taj broj baksuzan, kao i svaki broj koji je deljiv sa 3, svaki visecifreni broj koji u sebi sarzi cifru deljivu sa 3...
Vec skoro 2 godine ga izbegavam ne znam ni sam zasto i to pocinje da mi smeta. Nikako da se otarasim te gluposti. U skoro svim situacijama me izludjuje to izbegavanje broja 3. U autu pojacavam muziku ne sme da bude 9, 12, 13, 15, 16.... sednem da popijem kafu ili ispusim 2 ili 4 cigarete, brojim koliko puta cu promesati kafu da to kojim slucajem nebi bio "taj" broj, gledam koliko smajlica posaljem na chatu.... ma bezbroj suludih situacija.

Normalan sam momak(bar ja tako mislim) ali ova glupost mi je nekako svakodnevnica koja pocinje da mi opasno smeta.

Zanima me da li je neko imao neki slican problem, da li neko ima savet kako da zaboravim taj broj?

U napred hvala

Znači da si lood ali looda je i CicaMaca pa mozete da se smuvate. :heart:

...dobro kaze Cica, ima opsesivnokompulssivnih boja i umijesanosti sive sile...citajuci knjigu Ljudi lazi od Skoti Pek_a
naisao sam na slican problem jednog tako opsjednutog od slicnih problema...mora se jednom preci preko toga i okrenuti na dobo na ...trojstvo...treci put bog pomaze...nepar je uvijek stabilnost ...ne smije se tome robovati...prekrsi nekoliko puta ...isto kao kad crna macka presijece put ako bude nesto , razlog je macka a ako ne bude macka se i zaboravi...to moras hitno prevladati ili se siri na vise i vise...ako ste tri osobe u prostoriji sta ces onda...sve je u glavi a i ako procitas djelo S.Pek_a autora Puta kojim se redje ide...razumjeces jos bolje...pokusaj...pozdrav...

...dobro kaze Cica, ima opsesivnokompulssivnih boja i umijesanosti sive sile...citajuci knjigu Ljudi lazi od Skoti Pek_a
naisao sam na slican problem jednog tako opsjednutog od slicnih problema...mora se jednom preci preko toga i okrenuti na dobo na ...trojstvo...treci put bog pomaze...nepar je uvijek stabilnost ...ne smije se tome robovati...prekrsi nekoliko puta ...isto kao kad crna macka presijece put ako bude nesto , razlog je macka a ako ne bude macka se i zaboravi...to moras hitno prevladati ili se siri na vise i vise...ako ste tri osobe u prostoriji sta ces onda...sve je u glavi a i ako procitas djelo S.Pek_a autora Puta kojim se redje ide...razumjeces jos bolje...pokusaj...pozdrav...

Hbt, napraviste od momka pacijenta :mrgreen:

I ja ponekad preskacem parne stepenike, ne kupujem paran broj kesica kafe itd i tako od iha-ha pa jos nisam upao u redakciju Krstarice i napravio masakr ( samo u Sarli Ebdo)

Trudim se da nekako potisnem taj broj.
Nisam bas 100% lud da bih ga pretvarao u binarno ili izbegavao po cenu svega. Ali ga opet u sutuacijama gde ga mogu lako kontrolisati izbegavam.
Hteo sam da vidim da li postoji jos neko sa nekim slicnim problemom i da znam da li je to nesto bas ozbiljno ili samo plod glupave glave.
Nije bas da me to izludjuje ali se bezbroj puta zapitam zasto. Ne secam se da mi se desilo nesto lose, nesto sto bi me stvarno nateralo da ga izbegavam ali bez ikakvog razloga ga smatram losim tj baksuznim brojem.

Znači da si lood ali looda je i CicaMaca pa mozete da se smuvate. :heart:
awwww znaci ima nade zaubawww:mrgreen::heart::lol:
nego mica je davno te stare ludosti izbacila iz glav:lol:
sad ima sveze nove:mrgreen:
ako ti crnamacka 2x predje put u kratkom roku sasvim jemiguce da si u MATRIKSU :lol:
tandandan dan:D

Sta ti onda radi u nick-u ?
a sto kanalis coveka:lol:

- - - - - - - - - -

Trudim se da nekako potisnem taj broj.
Nisam bas 100% lud da bih ga pretvarao u binarno ili izbegavao po cenu svega. Ali ga opet u sutuacijama gde ga mogu lako kontrolisati izbegavam.
Hteo sam da vidim da li postoji jos neko sa nekim slicnim problemom i da znam da li je to nesto bas ozbiljno ili samo plod glupave glave.
Nije bas da me to izludjuje ali se bezbroj puta zapitam zasto. Ne secam se da mi se desilo nesto lose, nesto sto bi me stvarno nateralo da ga izbegavam ali bez ikakvog razloga ga smatram losim tj baksuznim brojem.

jel se secas svog prvog puta?lol
tj prvog puta kad ti je to zasmetalo?

- - - - - - - - - -

u sv sl poenta jeu navici:
mozes da ikas tragican razlog
mozesdaimasbanalan recimo iz zezanja izbegavas crnemace i onda sto to cesce rwdis to ti vise prelazi u naviku anavika uticenauverenjei tako u krug..
ti samo trebada seodpetljas al ne znam dal jebolje daradis kontra da se trudis da ignorisesili neki kombo..
jer ako budes kontriro mozda jos vise budes posvecivao vrrme i znacaj tome pa se josvise ukanalis...
u sv sl ako bas zaglibis pravac psiholog i natetoviranje 3 :lol:

@Тема

Узми и читај Свето Писмо, "залегао" си на Божију Промисао, тј, у Божијем си делу, "Откровење"... :)

Обазно то уради, иди у Цркву, упражњавај Молитве, мета си сатаниста и вештица, лењиниста, правника као најјачих сатанских слуга, суде на смрт свом поколењу по лози...

То пролазим већ годинама, па и сада. :)

Poslednja izmena:
Hah, pronašao sam svog arhineprijatelja! :D

Ja imam suprotnu opsesiju, deljivost sa tri je dobra stvar; kažem stvar, ne čak ni znak - ako jedem čips ili kikiriki ili sl, broj komada mora biti deljiv sa tri; mislim, vrlo retko će se desiti da nije deljiv sa tri i nije da ću otići na kraj sveta da podelim sa tri, ali je prijatan osećaj da je deljivo sa tri. Nisam primetio da to na bilo koji način uzima više ili manje maha, otprilike je na istom nivou, ali recimo da će retko proći automobil kom ne saberem registraciju i podelim sa tri - ako je deljivo, nekako mi lepo. :pop:

Poslednja izmena:
@Тема

Узми и читај Свето Писмо, "залегао" си на Божију Промисао, тј, у Божијем си делу, "Откровење"... :)

Обазно то уради, иди у Цркву, упражњавај Молитве, мета си сатаниста и вештица, лењиниста, правника као најјачих сатанских слуга, суде на смрт свом поколењу по лози...

То пролазим већ годинама, па и сада. :)

Takoe..
U Crkvu tri puta dnevno i na svakih šest sati po devet molitvica.. :pop:

Hah, pronašao sam svog arhineprijatelja! :D

Ja imam suprotnu opsesiju, deljivost sa tri je dobra stvar; kažem stvar, ne čak ni znak - ako jedem čips ili kikiriki ili sl, broj komada mora biti deljiv sa tri; mislim, vrlo retko će se desiti da nije deljiv sa tri i nije da ću otići na kraj sveta da podelim sa tri, ali je prijatan osećaj da je deljivo sa tri. Nisam primetio da to na bilo koji način uzima više ili manje maha, otprilike je na istom nivou, ali recimo da će retko proći automobil kom ne saberem registraciju i podelim sa tri - ako je deljivo, nekako mi lepo. :pop:

:zcepanje: umirem čovječe...najjači ste..živio ti meni...:kpozdrav:

U napred hvala
manje razmisljaj a vise qaraj

Back