brod kod brankovog mosta

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

jagodica

Veoma poznat
Banovan
Poruka
12.185
rec je o veeelikom brodu kod brankovog mosta..onaj sto nikako da se zavrsi..nbgd strana
neki kazu da postoji opasnost da se otkaci od obale... i onda zlo i naopako - udari o most i osteti most i poubija ljude :I
valjda se u politici vodi prepiska
eto ne znam sto ovo ovde, al ne shteti

hmmmm... s' koje strane?

Prolazim cesto preko mosta, ali nikako da zagledam u vodurinu i vidim ima li nekih izmena... Kol'ko se secam, sa leve strane (iduci sa ZV-a ka NBGD-u) prvo na sta se naidje je 'splav' (mada se moze nazvati mini-brodom) Kolos...

S' druge strane, cini mi se 'pustara' (ima i tu brodica/splavova, ali me nikad nisu interesovali), a i kad bi nesto bilo sa te strane, i odkacilo se, odplovilo bi, logicno, nizvodno, pa opasnosti po most ne bi bilo...

U svakom slucaju, ne verujem da se moze smestiti brod u Savi, pa cak ni Dunavu, koji bi bez svog pogona, nosen strujom vode, ostetio most pri koliziji sa njim... Takve stvari bi se brzo primetile i bile bi preduzete mere...

Bar do jeseni moze se predahnuti, jer i Sava i Dunav (ako se neko nada 'povratnom' talasu) su dosta 'mirne' vode, narocito preko leta, i gotovo mi je nemoguce da zamislim da odkace i malu jahtu prikotvenu za obalu, a kamo li masivan brod (o kome ti pricas) koji je sigurno mnogo bolje osiguran, i koga je dakako mnogo teze pokrenuti...

e daj bozhe
to je brod sa leve strane nbgd, ako ides sa starog u novi deo, velika konstrukcija, visha je ili skoro kao most, znaci izmedju tramvajskog i brankovog, a bas pored brankovog
u novinama se vodi prepiska, nisam je citala pa en znam detalje
ali znas kakve su dozvole..ko zna ko je tu kome dao :I pitanje je da li je to proslo neku ozbiljniju kontrolu, pa je moguce da opasnost stvarno postoji. mene ne bi iznenadilo :))
taj brod je prilicno velik, pa recimo ako na njega udju ljudi koji skakucu..pa ako se to otkaci od obale.. :I svi ostali splavovi su nizi od mosta a i manji su bacila sam pogled
skretali su paznju i na to, da polazni splavovi i nisu napravljeni za mnogo teske konstrukcije
znaci kad prelazite most ipak potrchite ;))
u stvari i nema neshto veze...ovo ionako nicemu ne sluzhi..ali eto kada prelazite most peske da razmisljate o necemu

Mislim da mislis na Kolos... On je jedini veliki brodic ukotvljen tu (ako ga neko nije izbacio u medjuvremenu, bio je tu pre 2 godine 100% ;), i stavio nesto jos vece )...

Bio sam na par koncerata u istom, i mogu da podpisem da se isti ne moze sam otkaciti... Kad vidis one masivne debele lance kojima je privezan za obalu, pomislis da ga ni uragan ne bi mogao pomeriti (pravi Kolos, nema sta ;) )...

Incognito:
Mislim da mislis na Kolos... On je jedini veliki brodic ukotvljen tu (ako ga neko nije izbacio u medjuvremenu, bio je tu pre 2 godine 100% ;), i stavio nesto jos vece )...

Bio sam na par koncerata u istom, i mogu da podpisem da se isti ne moze sam otkaciti... Kad vidis one masivne debele lance kojima je privezan za obalu, pomislis da ga ni uragan ne bi mogao pomeriti (pravi Kolos, nema sta ;) )...

mislim da nije, ovo je neka konstrukcija, nije ni otvoreno :I mozd ai jeste...gde je kolos? kod blokova? ovo je kod usca

Iggy:
To je teren za mali fudbal i kosarku.

Bas tako. Naime vec vise od godinu dana se gradi i trebalo bi da bude teren za mali fudbal i za stoni tenis (a bogami i za kafenisanje). Bilo je i nekih reklama. Na mestu je gde je bio Kolos i nije vislji od mosta, mada bi, kada bi se , nedaj boze, otkacio, dobro zakacio isti, a najverovatnije i ostetio celu konstrukcijujer ispod njega ne moze da prodje. Ali pitanje je moze li se uopse otkaciti, jer reka nije toliko jaka i brza.
Nadam se da do posledicama necemo morati da mislimo i raspravljamo

tu je pre bio kolos, pa su ga premestili na adu... sada se tu vec 4 godine gradi sportska hala na vodi (basket, mali fudbal i fitnes); treba da bude zavrsen 21.7. ove god. ali, javio se neki problem sto je tolika grdosija uzvodno od mosta... naime to se protivi nekim standardima da 1800 tona celika bude uzvodno od brankovog mosta... toliko znam :P

:D :D :D Ljudi kolos vam je sada na Adi!!!!proshle godine je prebachen i mogu vam reci da mi se nimalo ne svidja!!!!>muzika je super,ozvuchenje josh 2x super,samo shto je sav u stepenicama i ne moze da primi ljudi koliko ima mesta na njemu,jer bi u suprotnom potonuo!!! :roll:
p.s non-stop se neko puca na njemu!!!! :shock:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back