Брнабић: Србија позвана на Самит демократије у Вашингтону

неки аутентичан, нови стилски правац

То је задње што нам треба. Не смем ни да мислим на шта би то тек личило, али знам да би вређало душу још горе него Корбијезови злочини са оне стране Саве.

Са друге стране, прилично је забавно што очекујеш боље. Ја не очекујем баш ништа добро у тим условима, и никад нисам ни изненађен ни разочаран.

То је задње што нам треба. Не смем ни да мислим на шта би то тек личило, али знам да би вређало душу још горе него Корбијезови злочини са оне стране Саве.

Са друге стране, прилично је забавно што очекујеш боље. Ја не очекујем баш ништа добро у тим условима, и никад нисам ни изненађен ни разочаран.
да, увек наивно очекујем боље.

мој проблем са постмодернизмом у архитектури је што не цитира историју (јер и даље гаји модернистичко гађење према историцизму), него се само историјом инспирише, на начин да је тумачи “савремено”, а ту “савременост” заснива на нечему што сматра поједностављењем, а у ствари је најгора банализација. то је Пешићев пројекат Храма.

да, увек наивно очекујем боље.

мој проблем са постмодернизмом у архитектури је што не цитира историју (јер и даље гаји модернистичко гађење према историцизму), него се само историјом инспирише, на начин да је тумачи “савремено”, а ту “савременост” заснива на нечему што сматра поједностављењем, а у ствари је најгора банализација. то је Пешићев пројекат Храма.
Da ali Mystic+ kad bulazni o postmoderni, uopšte nije mislio na brend Gita za prozore

Da ali Mystic+ kad bulazni o postmoderni, uopšte nije mislio na brend Gita za prozore
да, али мој опис тог градитељског стила може да се примени и на политичку сцену Србије у протеклих 40 година- не цитира историју (не враћа се историјским моделима), него се само историјом “инспирише”, тумачећи је као своју “савременост”, која није ништа друго до најгора банализација.

да, али мој опис тог градитељског стила може да се примени и на политичку сцену Србије у протеклих 40 година- не цитира историју (не враћа се историјским моделима), него се само историјом “инспирише”, коју тумачи као своју “савременост”, која није ништа друго до најгора банализација.
Dobro a etimološki, kako nešto može biti Post (posle) Modernog (sadašnjeg)

Deluje kao da ta glupa reč opisuje: još Nepostojeće stvari

Dobro a etimološki, kako nešto može biti Post (posle) Modernog (sadašnjeg)

Deluje kao da ta glupa reč opisuje: još Nepostojeće stvari
не знам Џег. ја сам човек ренесансе, мене ти модернизми не заокупљају.

kad sam rekao post moderna mislio sam na sve drugo osim pesica. i ne bi o bauhausu :lol: ili branku i sta napravi.

uopste mi ni u snu nije to bilo na umu. hram inace dozivljavam potpuno drugacije, primarno kao svetu kucu. tako sam se i osecao u najlepsem gradu na svetu -rimu, gde nisam razmisljao toliko o arhitekturi i arhitektama vec o rimu kao celini, velikoj umetnickoj radionici najvecih majstora koji su ikad ziveli. ako zelimo da cizeliramo uvek cemo naci u svakom arhitektonskom delu nesto zbog cemo cemo nipodastavati izvorna resenja naspram dorada ili kao ovde obratno. sta znam... kapela sistina, kada sam prvi put usao bilo je restaurirana jedna polovina svoda, a drugi deo je imao patinu vremena. to je barem meni bilo kao da je sa jedne strane grand produkcija a sa druge karajan koji diriguje devetu.

a da si delimicno u pravu za hram, jesi, a to govore slike vernika koji idu najvise u malu crkvu pored.

nije bitno šta i koliko ti očekuješ
nego šta i koliki ti umeš da ponudiš

za sada ti ova uloga salonske babe koja stalno nešto gundja stoji ko piletu sise

Back