Brkovi kao dio muske mode.

Sami Yusuf

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
219
Da li dolaskom turskih serija ponovo brkovi bivaju u modi? Mislim da nema ljepseg ukrasa za muskarca nego sto su to brkovi. Brkovi su se ranije nosili i to se narocotio nosilo sedamdesetih godina. Da li nam to vrijeme dolazi? Naime, zapadnjacka moda je nametnula jedan stil muskarcima da izgledaju kao zene i da budu depilirani odnosno svjeze obrijani. Zapostabilo se pustanje brkova. Naime, brkovi dolaze od Persije i Persijanci su se odlikovali nosenjem brkova. To je trajalo dugo vremena tako da i danas Azija se odlikuje nosenjem brkova i tako uljepsavanjem lica muskaraca. U arapskom svijetu brkovi oznacavaju muskost i snagu. To je odlika pravih muskaraca. Mislim da se jedino sa brkovima odbiva onaj autoritet muskarca i njegova heteroseksualna orijentacija.

Da li se u Srbiji pustaju brkovi i da li se mladi odlucuju na taj korak sebi uljepsati lice?

72219_324300544344922_1980346265_n.jpg

Neozbiljna i provokatorska tema ali hajde, što da ne.
Ne znam da li brci postaju trend, nadam se da ne.

Bilo je famoznih brka ali brk je više fora nego ukras. Treba znati brke nositi a da ne izgledaš ko hodajući cirkus.

Evo tri brke koji su znali tj znaju šta rade.

Frank Zappa
frank%2520zappa-4.jpg

Freddie Mercury ( njemu je dobro došlo da pokrije zube):)
freddie_main_1600152a.jpg

I moderni, džipsi brk made in Ukrajina, Eugene Hutz
images

Go big or go home.

Na Zapadu se brkovi nose radi fore i to znam vrlo dobro, a na istoku se brkovi nose kao ukras lica. Naime muskarac ne moze biti ljepsi nego kad je s brkovima. Tada lici na muskarca. Ipak, primjetio sam da Zapadnjaci ne znaju pustati brkove kao sto to znaju istocnjaci. Naime u Indiji su brkovi sastavnio dio ukrasa za muskarca. To nije fora ili fazon nego to je nesto sto ima duhovni utjecaj na identitet covjeka. Brkovi utjecu na ponasanje muskarca bas kao sto ime utjece na identitet isto tako i brkovi imaju taj znacaj i mogu vam reci da brkovi predstavljaju za muskarca kult. Brkovi su pomocno sredstvo za stabilno ponasanje za ozbiljnost i za sve sto brkovi cine jednu licnost.

Poslednja izmena:
uzas zivi po evropi su brkovi postali hipsterski trend, a to je tolko smesno i bizarno da prosto ne mogu da se ne sprdam na racun istih :mrgreen:
bio juce clanak u blicu kako muskarci iz arapskih zemalja dolaze na presadjivanje brkova u istanbul, koja ludnica :mrgreen:

UNOSAN BIZNIS: Turci presađuju brkove

Autor: Agencija TANJUG

U Turskoj i na Bliskim istoku, gde postoji izreka muškarac bez brkova ko kuća bez balkona, oni su odraz muškosti, zrelosti, moći

brkovi-bali-beg-1359544706-260763.jpg

ISTANBUL - Transplatacija brkova u Turskoj, koja je u prošloj godini zaradila preko 35 miliona evra od stranih turista su želeli brkove, postaje sve unosniji biznis u ovoj zemlji.

Iako su brkovi na Zapadu odavno izašli iz mode, u Turskoj i na Bliskim istoku, gde postoji izreka "muškarac bez brkova ko kuća bez balkona", oni su odraz muškosti, zrelosti, moći.

Antroplog sa francuskog instituta za turski jezik i književnost u Istanbulu Benoa Fliš objašnjava da oblik brkova govori o političkom opredeljenju njihovih vlasnika.

"Guste, žbunaste brkove, poput Staljinovih, nose levičari ili pripadnici Kurda. Tanke brkove, poput onih koje nosi turski premijer Erdogan, obično imaju konzervativci, dok zasukane brkovi najviše vole predstavnici desničara", tvrdi Fliš.
Zato je jedan broj stručnjaka, koji se bave transplatacijom kose u Turskoj, odlučio da izađe u susret muškarcima koje priroda nije obdarila maljavošću.

U Istanbulu trenutno više od 250 klinika obavlja transplantaciju brkova i brade prilagođavajući se novim zahtevima tržišta.

Transplantacija brkova u proseku košta 2.000 evra, što je daleko jeftinije nego u SAD i zapadnom delu Evrope, zbog čega se ogroman broj stranaca sa manjkom malja obraća turskim stručnjacima za pomoć.
Procenjuje se da je Turska od ove vrste "turizma" u prošloj godini zaradila više od 35 miliona evra.

Jedan od turskih hirurga Selatin Tulunej tvrdi da posao cveta."Bavim se presađivanjem brkova od pre tri godine. Veliki broj muškaraca je došao da im pomognem. Jedan od njih mi je poverio da ima 40 godina, da upravlja velikom firmom u inostranstvu, i da ga niko ne uzima za ozbiljno jer nema brkove, dok ima i onih koji smatraju da su brkovi simbol turske moći, jer su ih nosili njihovi slavni preci Turci Osmanlije", objasnio je doktor Tulunej.

Cuo sam da Srpkinje vole brkate muskarce ali to nece da priznaju javno. Naime, one ce se setati ruku pod rukom sa nekim metroseksualcem koji mindjusu na uhu i koji je sav natapiran ali kad dodje bata sa brkovima tada se ljulja zadnji trap od automobila od ljubavi i zestine. :D

Na Zapadu se brkovi nose radi fore i to znam vrlo dobro, a na istoku se brkovi nose kao ukras lica. Naime muskarac ne moze biti ljepsi nego kad je s brkovima. Tada lici na muskarca. Ipak, primjetio sam da Zapadnjaci ne znaju pustati brkove kao sto to znaju istocnjaci. Naime u Indiji su brkovi sastavnio dio ukrasa za muskarca. To nije fora ili fazon nego to je nesto sto ima duhovni utjecaj na identitet covjeka. Brkovi utjecu na ponasanje muskarca bas kao sto ime utjece na identitet isto tako i brkovi imaju taj znacaj i mogu vam reci da brkovi predstavljaju za muskarca kult. Brkovi su pomocno sredstvo za stabilno ponasanje za ozbiljnost i za sve sto brkovi cine jednu licnost.

Brkovi ne stoje svim muskarcima lepo. Neke nagrdi i ucini ih star-malima, neke ulepsa. Previse razmisljas konzervativno.

Back