Brisite temu cim dodjem do zakljucka ;)

e ae kad sam vec banula ovde,da pitam,jel smeju da se koriste neke pilulice u periodu dojenja?(cisto informativno,da znam )
misim, pilule za kontracepciju :)

Tsy, koliko ja znam, ne smeju. Evo i upravo sam pogledala uputstvo za moje i piše da ne smeju.... Najbolje ti je da sačekaš par meseci da odmoriš grlić pa da staviš spiralu (koja je jbno skupa), a do tada kondom ili neke mazalice...

I btw, sećate se lika koji je na drugoj temi pitao koje pilule da kupi za devojku i to... e, možda nije u redu što ću ovo reći ali - lik je odabrao devojci koje će pilule da pije i kupio joj... ON!!!!! :dash:

ma kondom je najbolji onda :lol:
kake crne spirale i gluposti :lol:

nego,zar ne treba prvo da se radi analiza hormona,pa po tome da dr vidi koje pilule kome odgovaraju?

ne treba se zezati sa tim stvarima

Trebalo bi, ali ne određuje se tako koje kome odgovaraju pošto sve rade na istom principu... jedino postoje neke koje imaju + i kozmetičko dejstvo (bubuljice, masna koža, retka kosa i to...). Nekima ne odgovaraju jedne jer im zadržavaju tečnost, a druge sasvim prijaju... Ili imaju neke druge loše efekte tipa glavobolje i štatijaznam.... Uglavnom, danas su sve niskodozne, i male su razlike u količini homrona.

nego,zar ne treba prvo da se radi analiza hormona,pa po tome da dr vidi koje pilule kome odgovaraju?

misim,kazem zbog tog lika sto je kupio devojci...

A, nisam videla ovo dole što si napisala, zbog lika! Pa važnije je da se uradi kompletan gin. pregled, krva slika i pregled dojki, ali ne, on je odlučio da je njegovo mišljenje dovoljno.... :besna:

misim,kazem zbog tog lika sto je kupio devojci...

radi se analiza krvi i pitaju te o naslijednim, proslim oboljenima, navikama...
kako bi ginekolog stekao sto bolju sliku...
onda probas s pilulom koju odaberete kao najpodesniju za tvoje potrebe
i nakon 6 mjeseci ponovite krvnu sliku...ako imas problema
tipa glavobolje, mucnine, promjene raspolozenja, krvarenja u tragovima...
dodjes ranije pa odlucite sta ces dalje...
nije svaka pilula ista i ne odgovara svakoj zeni svaka pilula...

Tsy, koliko ja znam, ne smeju. Evo i upravo sam pogledala uputstvo za moje i piše da ne smeju.... Najbolje ti je da sačekaš par meseci da odmoriš grlić pa da staviš spiralu (koja je jbno skupa), a do tada kondom ili neke mazalice...

I btw, sećate se lika koji je na drugoj temi pitao koje pilule da kupi za devojku i to... e, možda nije u redu što ću ovo reći ali - lik je odabrao devojci koje će pilule da pije i kupio joj... ON!!!!! :dash:

izgleda se slican slicnom raduje...ocu rec, tesko je reci tko je u tom odnosu...gluplji...:dash:

ej Pussy ma nisam znala sta bih vam napisala..:confused:
na sajtu 21.com su mi rekli da treba zastita u toku uzimanja Pipema(pipemidiske kiseline) i 7 dana nakon toga..
a opet dva ginekologa mi na cybermed.com mi tvrde da dodatna zastita nije potrebna...:think:

i da, inace u knjizici koju sam dobila o Yazu ne postoji uopste nista vezano za ovu kiselinu..

Napisacu vam sta i na koji nacin utice na OHK (hormonalna oralna kontracepcija) da znate ubuduce:

Lijekovi koji smanjuju efikasnost OHK
Karbamazepim
Etosukcimid
Metronidazol
Fenobarbital
Fenitoin
Primidon
Rifampicin
Tetraciklin
Troglitazon

OHK smanjuje efikasnost lijeka
Klofibrat
Lorazepam
Oksazepam
Temazepam
Salicilati

OHK potencira djelovanje lijeka
Benzodiazepini
Beta blokatori
Kofein
Kortikosteroidi
Triciklički antidepresivi
Teofilin

Poslednja izmena:
ej Pussy ma nisam znala sta bih vam napisala..:confused:
na sajtu 21.com su mi rekli da treba zastita u toku uzimanja Pipema(pipemidiske kiseline) i 7 dana nakon toga..
a opet dva ginekologa mi na cybermed.com mi tvrde da dodatna zastita nije potrebna...:think:

E nemam pojma sad :confused: Ja ranije kad sam pila bilo kakve antibiotike nisam tih dana ni imala sex jer nisam ni bila raspoložena jer mi je nešto očito falilo čim pijem antibiotike :roll:

Back