Breme odgovornosti

e jeste sad milion izgovora :lol:...a niko ti ne daje vlast, niti ti ko garantuje da i ti neces biti izvucena na lutriji. a i sto bi te neko mrzeo, jer niko nece znati. niti ces ti znati kojih su to deste zrtvovani, jer pretpostvaljam da bi bili zrtvovani na uobicajen nacin na koji ljudi stradaju i umiru (saobracajke i tome slicno), a ne na sred terazija uz objavu. imas slobodu da izaberes da to ne uradis, ali oni ce naci nekog drugog da to eventualno uradi. niko nista ne zna, ali ostaje mogucnost da ti ili neko koga ti volis budu izvuceni na lutriji.
a ti sto muku muce sa zivotom u ovoj zemlji muku muce usled bede u kojoj se zemlja nalazi.

msm, ja sam se vec izjasnila po pitanju doopeta. :lol:

He, he...znači ne moram da se vadim da će neko saznati da sam ja taj famozni spasioc preostalog sveta...A u stvari podsvesno brinem za svoje doope (jel'te iskreno)....savest i suočavanje sa samim sobom mi jedino preostaje....onda kažem njima f.uck yourself! U vašem hebenom svetu neću da živim! :D

He, he...znači ne moram da se vadim da će neko saznati da sam ja taj famozni spasioc preostalog sveta...A u stvari podsvesno brinem za svoje doope (jel'te iskreno)....savest i suočavanje sa samim sobom mi jedino preostaje....onda kažem njima f.uck yourself! U vašem hebenom svetu neću da živim! :D

posmatraj to kao snajperista u ratu. oni pucaju, a pojma nemaju u koga pucaju. ili npr. vod koji puca u osudjenika na smrt....nema svaka puska metak, tako da niko ne zna ciji metak je ubio osudjenika i dal je bas on imao napunjenu pusku.

posmatraj to kao snajperista u ratu. oni pucaju, a pojma nemaju u koga pucaju. ili npr. vod koji puca u osudjenika na smrt....nema svaka puska metak, tako da niko ne zna ciji metak je ubio osudjenika i dal je bas on imao napunjenu pusku.

Draga znaju...muškarci mogu da ti potvrde, školski i bojevi metak nisu isti! Itekako znaju...i posle bude problem :D
Ne vredi draga...nastavljah se iz šale...ali ne mogu ja to!

Hipoteticka situacija.
U doglednoj buducnosti kontaktira vas veoma mocna organizacija i postavi sledece pitanje.
Garantuju vam napredak i prosperitet drustva u svakom mogucem smislu,jednostavno bolju sigurniju i izvesniju buducnost za drustvo u kojem se nalazite.Ono sto traze od vas je da razmislite i da date zeleno svetlo da se u tom cilju zrtvuje deset nasumicno izabranih ljudi a da pri tom ni vi sami niste postedjeni mogucnosti slucajne lutrije.
Da li mislite da bi pristali ili ne i zasto?
ne bih pristao al bih zato takve na vesala

Neverovatno,kad nam se problem priblizi i postavi konkretno resenje gde moramo preuzeti odgovornost,Svi junaci nikom pobegose i u crnu zemlju pogledase.Kad gledamo sa strane i distanciramo se ,sva resenja imamo.A potpuno iste stvari.Nase delovanje i reci stvaraju istoriju.Svaki treptaj oka,izlazak sunca,izlazak na ulicu i svaka rec snose odgovornost za bolje sutra.Samo sto od toga bezimo ko djavo od krsta.U nasim glavama naravno.Skroz interesantno.

ne razumem je l biram koji ce da strada ili ne
ma kako mogu da mi garantuju
zavisi valjda koliko su opasni
mali broj onih je kojih bi mi bilo zao da ih likvidiiram

- - - - - - - - - -

Neverovatno,kad nam se problem priblizi i postavi konkretno resenje gde moramo preuzeti odgovornost,Svi junaci nikom pobegose i u crnu zemlju pogledase.Kad gledamo sa strane i distanciramo se ,sva resenja imamo.A potpuno iste stvari.Nase delovanje i reci stvaraju istoriju.Svaki treptaj oka,izlazak sunca,izlazak na ulicu i svaka rec snose odgovornost za bolje sutra.Samo sto od toga bezimo ko djavo od krsta.U nasim glavama naravno.Skroz interesantno.

pa samo tako razmisljaj i poludeces, valjda razmisljas eventulano u grubljim crtama, a kad imas srece ni tako

Hipoteticka situacija.
U doglednoj buducnosti kontaktira vas veoma mocna organizacija i postavi sledece pitanje.
Garantuju vam napredak i prosperitet drustva u svakom mogucem smislu,jednostavno bolju sigurniju i izvesniju buducnost za drustvo u kojem se nalazite.Ono sto traze od vas je da razmislite i da date zeleno svetlo da se u tom cilju zrtvuje deset nasumicno izabranih ljudi a da pri tom ni vi sami niste postedjeni mogucnosti slucajne lutrije.
Da li mislite da bi pristali ili ne i zasto?

Da su me pitali da li pristajem da nasumice izaberu deset ljudi koje će žrtvovati a da mogu i ja biti medju njima ali da onda ne bi bilo bombardovanje Srbije...............da pristala bih.
Da je neko mogao tako da odlučuje za drugi svetski rat mislim da ne bi razmišljao ni sekund, pristao bi.

Ali ovo je ipak samo hipotetičko pitanje jer takvu ponudu niko nikada neće dobiti.

Moj odgovor je da,naravno pa kako se zalomi.Male stvari traze malu zrtvu,velike veliku.A s obzirom da nam se broj svakodnevno smanjuje za toliko,ovako bi zrtva deset ljudi imala neku poentu.Kad kazem,smanjuje,mislim na saobracajne nesrece razbojnistva i sl.I da se uvede neki red,zrtvovao bih manjinu zarad vecine pa makar ja bio u toj manjini,ali bi meni dragi ljudi bili u vecini.

- - - - - - - - - -

konkretno sam mislio na drzavu u kojoj zivis ali ajd moze i svet.

upravo sam sa dragim razgovarala o temi, on ne bi pristao jer cilj ne opravdava sredstvo
i baš mu navedem da u shebanom društvu će deset ljudi ionako otići danas, sutra, prekosutra, a ako se stvari srede, biće manje srranja
to je moje opravdanje za DA pa makar i ja bila među tim nesrećnicima :aha:
odnosno slažem se sa tvojim stavom

poveso bi svakog ko pomisli da moze uzeti tudj zivot u svoje ruke,ne zivot,samo da mu ga pokusa zagorcati nicim izazvano,bez ikakve poente

Lepo to napisano onako povrsinski gledano.Sta je receno,vesao bi,znaci ubio.Pomislio si.Toliko o tome.Kontradiktorno u najmanju ruku.Ili si mislio zastupas tu teoriju a da drugi prlja ruke sto te ne cini odgovornim.
Drgo,bice tu posla onda za tebe bar trista godina ako krenes sam.To ti je taj svet koji zahteva deset zivota.Hipoteticki naravno.Zanimala me svest i razmisljanja ljudi.

Back