Па тоя думаѥм. Вь нашу орату има мори и бе. За овой сьс р несам чуял йош...Ne be, to im se samo čini. Gde su r čuli?![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па тоя думаѥм. Вь нашу орату има мори и бе. За овой сьс р несам чуял йош...Ne be, to im se samo čini. Gde su r čuli?![]()
Pazi Dabre idu Kobre!Hej bre!
Ma ne bre!
Elem, pošto sam podstaknut našom dragom koleginicom, red je da se otvori neka fina tema.
Šta je to "bre"?
Rečca, veznik ili uzvik?
Da li je izvorno srpska?
Koristite li je i da li je ta reč pristojna, gruba ili adekvatna?
![]()
Realno je nepristojna rečca, iako ne sadrži prostotu.Hej bre!
Ma ne bre!
Elem, pošto sam podstaknut našom dragom koleginicom, red je da se otvori neka fina tema.
Šta je to "bre"?
Rečca, veznik ili uzvik?
Da li je izvorno srpska?
![]()
HvalaRealno je nepristojna rečca, iako ne sadrži prostotu.
Po rečnicima starijih izdanja, "bre" pripada izrazima koji služe za teranje životinja. Pse teramo rečju "marš", "čibe" i sl., mačke "šic", "pis" i sl...a za svaku vrstu životinje i živine su postojali posebni izrazi. Za svaku životinju je postojao i poseban izraz za vabljenje. Naši stari su bili vrlo pedantni i precizni u govoru.
Ali, "bre " se nije koristilo za teranje domaćih životinja, nego za zveri. Tačnije, kad se tako kaže čoveku, uvredljivo je jer znači da u tom čoveku vidite divlju zver,a ništa ljudsko.
A be da bre ! To ti bolan isto.Hej bre!
Ma ne bre!
Šta je to "bre"?
Rečca, veznik ili uzvik?
Da li je izvorno srpska?
![]()
Super si.Dobra si![]()
![]()
![]()
Леле бе ти ли си бе већ бе будна бе? За кво бе такой порано бе?Jesam
P.s. A bre, pa ti već budna? Kako tako rano, bre?
(Praktična primena teme)
Uputstvo za upotrebu BRE :Jesam
P.s. A bre, pa ti već budna? Kako tako rano, bre?
(Praktična primena teme)
pa ja, i ja imam takav utisak, tj kada god nekome kažem bre ja se izvinimRealno je nepristojna rečca, iako ne sadrži prostotu.
Po rečnicima starijih izdanja, "bre" pripada izrazima koji služe za teranje životinja. Pse teramo rečju "marš", "čibe" i sl., mačke "šic", "pis" i sl...a za svaku vrstu životinje i živine su postojali posebni izrazi. Za svaku životinju je postojao i poseban izraz za vabljenje. Naši stari su bili vrlo pedantni i precizni u govoru.
Ali, "bre " se nije koristilo za teranje domaćih životinja, nego za zveri. Tačnije, kad se tako kaže čoveku, uvredljivo je jer znači da u tom čoveku vidite divlju zver,a ništa ljudsko.
Da,verovatno je kao i moj profesor reccu "bre" pobezivao sa djubre.pa ja, i ja imam takav utisak, tj kada god nekome kažem bre ja se izvinim
A moj bivši je uvek baš agresivan prema nekome ko mu to kaže: "šta ti to meni bre?". I jes nezgodan čovek, ali eto sa mnom nije imao tih "problema"![]()
Mene neki prijatelji nerviraju kad mi u porukama pišu "ma ne bre!"pa ja, i ja imam takav utisak, tj kada god nekome kažem bre ja se izvinim
A moj bivši je uvek baš agresivan prema nekome ko mu to kaže: "šta ti to meni bre?". I jes nezgodan čovek, ali eto sa mnom nije imao tih "problema"![]()
Кво ѥ овой?