Brdoviti plac u okolini Beograda ?

• Začetnik teme Začetnik teme Zoki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tresnja je dobra. Moji teca i tetka su tu napravili vikendicu,lep je kraj,blizu grada,podno Avale,oni imaju sve,i struju i vodu. tamo ide GSP fino je skroz I moj stari se bas razmisljao da uzme,nije mnogo skupo zemljiste,ali ipak se odlucio za Zlatibor,posto vec ima zemlju tamo. Evo,zavrsavaju deonicu autoputa do Preljine ( Cacak),bice do Pozege za manje 5 godina,a do Crne Gore,sa krakom ka Bosni za 10 godina. Tako da do Divcibara ce trebati ,sat vremena,do Zlatibora 2 sata voznje...
ako vec pominjes,onda da i ja kazem da imam 5ha na zlatiboru:cool:,ali pricamo o okolini bg-a

a na tresnji ima ljudi koji nisu vikendasi,vec stalno zive tamo.skoro sam upoznala zenu,ima stan na dorcolu,ali zivi na tresnji...pitam je kako je zimi,kaze `bozanstveno`.verujem.
inace za sve `nedace` oko vode,nekih puteva i sl. krive gospodina `dozivotnog`...predsednika so sopot

Moj prijatelj je bas iz tih razloga i prodao kucu tamo pre par godina.
Ja je nemam ali kao da sam je imao. Pricam iz pouzdanih izvora
napiši malo detaljnije o tim problemima koji su mu/vam zgadili boravak tamo i naterali ga da na kraju proda ? ne možeš samo ponavljati "nema vode, nema vode" , jer kao što vidiš ova druga strana ponavlja "ima bunar, ima bunar" , pa ti napiši koji su to drastični problemi u tome što nije voda iz vodovoda ? jer te "male stvari" o kojima ljudi ne razmišljaju pre nego što počnu da ih muče su ono što često baš pokvari ceo doživljaj.

zamolio bih sve na temi da napišu o tome koliki su placevi na lokacijama koje preporučuju, cenu ara, kakva je konfiguracija placeva: kvadratni, pravougaoni, trakasti (izdužen pravougaonik) , da li je naseljenost i ponuda placeva takva da diktiraju izgradnju "kuća do kuće" ili je moguće naći plac koji dozvoljava izdvojenost (i veći mir) ...?
bilo bi korektno i da napišete ako znate da na nekoj lokaciji postoji neki ozbiljan problem, kao što je klizište, blizina industrije koja zagađuje vazduh ili pravi buku, zatim da li ima nekih društveno-ljudskih faktora koji se ne bi dopali nekom, kao što je recimo specifična nacionalna struktura Sopota...

napiši malo detaljnije o tim problemima koji su mu/vam zgadili boravak tamo i naterali ga da na kraju proda ? ne možeš samo ponavljati "nema vode, nema vode"
Ja kao sto i vidis po postovima i ne potenciram da sam protivnik tamo da se kupi plac. Rekao sam ono sto sam znao kao i da ja nebih tamo kupio dok se vodosnabdevanje ne resi. Moj prijatelj je iz tih razloga i prodao tamo vikendicu. Dal se zajebao nemam pojma, vreme ce pokazati. Znam da je morao odnekle da donosi vodu.

A da je lepo - lepo je

zamolio bih sve na temi da napišu o tome koliki su placevi na lokacijama koje preporučuju, cenu ara, kakva je konfiguracija placeva: kvadratni, pravougaoni, trakasti (izdužen pravougaonik) , da li je naseljenost i ponuda placeva takva da diktiraju izgradnju "kuća do kuće" ili je moguće naći plac koji dozvoljava izdvojenost (i veći mir) ...?
bilo bi korektno i da napišete ako znate da na nekoj lokaciji postoji neki ozbiljan problem, kao što je klizište, blizina industrije koja zagađuje vazduh ili pravi buku, zatim da li ima nekih društveno-ljudskih faktora koji se ne bi dopali nekom, kao što je recimo specifična nacionalna struktura Sopota...
nasa vikendica je napravljena pre 30-ak godina,i izdvojena je od ostalih 5 koliko ih ima u blizini.2 kuce su stalno nastanjene,ostali su vikendasi...postoje jos 2 kuce u blizini u koje niko ne dolazi...mir je i tisina,tu su uglavnom bas stari ljudi i sami.svi imaju napravljene `bazene` za vodu,vodu kupuju (3000lit-1500din....a neki imaju sprovedeno,pa skupljaju kisnicu.vodu za pice kupujemo,mada covek koji nam donosi vodu za bazen kaze da oni svi u kuci piju tu vodu sto donosi,ima arterski bunar,i nosio je vodu na ispitivanje.prica se da ce biti prikljucak na gradski vodovod,ali bog zna da l` ce stvarno biti.mi,ni ovi okolo ne osecamo problem sa vodom,sve nam normalno funkcionise.
prodavnica u kojoj ima svega mi je na 10 minuta,kao i stanica za bus prevoz (gsp 408,lasta 491 i drugi lastini) hoda.obozavam nasu vikendicu,jer je uvucena u sumu,izdvojena od drugih,na brdascu je,i nista nam ne zaklanja vidik sa terase.
nas plac je pravougaoni,i uglavnom su svi.komsija koji je prvi ima kvadratni.za cenu placa/kuca nisam se raspiivala,ali sam cula od nekih ljudi da je vrlo povoljno.da ima puno napustenih (kao i kod nas 2 kuce) jer su to deca nasledila koji nisu zainteresovani za njih.
u nasoj neposrednoj blizini ima jedna velika kuca od 400m2 na pravougaonom placu od 30 ari,a deca naslednici su negde u inostranstvu.tu niko nije usao oko 10 godina,a plac je kao iz bajke,sa ogromnim cetinarskim rastinjem,osvetljenje `,lampioni razvuceni po celom placu....tu je ziveo covek koji je tu bas voleo i uzivao.greota sto to sve propada.

Ja sam predlagao Baric.
Tu je vec zdravije zemjjiste,nije toliko osteceno tektzonskim poremecajima,te kliziste nije toliko razvijeno,kao u suzednom Dubokom,ili Umci.
Dobar deo Barica je na ravnoj podlozi,ali meni su simaticniji plačevi na brdu. Moguce je na tim lokacijama naci plac po ceni od 700-800€/ar.
Nekih problema velikih nema,ima vodu,konstantno,jer je prikljucen na gradski vodovod,prevoz ka gradu na 5 minuta,kao i ka Obrenovcu.
Placevi su mahom pravougaonog oblika.
U nekim delovima je malo gusca naseljenost,a ima i delova sa proredjenoscu iste.

Ima li negde nekih fotografija iz krajeva koje opisujete, da se vidi ta lepota ?

Da li se te neposećivane vikendice prodaju, i za koje pare ?

Ja maštam o nekom mestu gde bih mogao da se sakrijem od buke, da ne čujem vozila, ni mašine, ni buku žurki, ni pijane vikend-žurke po stanovima...
Ali šta ako su tu blizu neki vikendaši koji dolaze u vikendice da se opijaju i prave žurke ?!
Ili neki "majstorski" nastrojen vikendaš koji dolazi u vikendicu baš da bi mogao da drnda svojim bušilicama, brusilicama, pa uz to i da do daske pušta muziku ?!?!?!

zeleno,volim te zimzeleno:zaljubljena:

02-1.jpg
01-1.jpg
03-1.jpg
04-1.jpg
05-1.jpg

e pa cikcak,onda ocekujem da cemo biti komsije,jer po tvojim zeljama,bas bi ti odgovarao taj kraj:bye:
krajem sledece nedelje idem gore,mozda uspem da saznam neku info o prodaji.
zeleno,volim te zimzeleno:zaljubljena:

i tako, prođe nekoliko meseci do pola godine, taman dok sam zaboravio da sam uopšte čitao temu, i slučajno sada nabasam i vidim slike ! hvala.

ovo je moj novi drug sa Tresnje:heart:...vec drugi put mi pravi drustvo dok kosim travu.njegov gazda je preminuo,i on siroma sada luta ne bi li mu ko malo hrane dao......
tužna priča koja je jako čest slučaj u našoj jadnoj Srbiji;
imao sam neku dalju rodbinu u nekom udaljenijem brdovitom kraju zemlje, kako umiru starci tako psi i mačke ostaju da tumaraju po selu (koje je sve manje selo, a sve više šuma),
i oni seljaci koji su još živi i sposobni ih hrane kada im kao prosjaci naiđu pred kuću.
Teško je to, kao da ti je pred kuću došao taj komšija, prijatelj, rođak... iz čije je ispražnjene kuće taj pas ili mačka, i moli te da mu nahraniš možda najvernijeg prijatelja.

Back