BRAVO, CRNOGORCI Majke troje dece će imati doživotna primanja...

duska.vodolija

Buduća legenda
Poruka
29.335
Majke troje i vise djece, koje imaju 25, odnosno 15 godina radnog staza, moci ce od pocetka naredne godine da podnesu zahtjev za primanje dozivotne mjesecne naknade...
Saopstila je crnogorski ministar rada i socijalnog staranja Zorica Kovacevic.
Naknadu ce primati i nezaposlene majke koje su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje najmanje 15 godina, kao i roditelji i njegovatelji lica sa posebnim potrebama
29f61e9d6841t.jpg

Konacno nesto lijepo i pohvalno za sve majke sa troje i vise djece u Crnoj Gori ...

Poslednja izmena:
Situacija opasna, učinite nešto

Kad je ovaj zakon izglasan iskreno sam se radovala .
Odusevljena pocela vjerovati da ce se moja drzava oporaviti da ce zazivjeti humanost i vladavina prava .
Majke Crne Gpre placite ...Nek vas cuje cijeli svijet kad oni sto treba da vas cuju cute .
Majkama Crne Gore nikad nije bilo lako ali su uvijek bile u neku ruku ikone .
Postovane od svoje porodice i drustva u cjelini .
Zato mi je tesko da pojmim udar bas na te majke .

8bc3948db8cd2675f58f8bb508d918c5.jpg

- - - - - - - - - -

"Tako što ćete u skladu sa svojom odgovornošću i obavezom, omogućiti ženama koje su ostvarile pravo na nadoknadu da je nesmetano uživaju na način kako je to prvobitno predviđeno Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti - u punom iznosu”, navodi se u pismu aktivistkinja organizacija koje se bore za ženska prava.

Šefica koordinacionog odbora Željka Savković je na konferenciji ispred Skupštine Crne Gore, sinoć saopštila da su majke dobro - neke su kući, tri su se vratile na protest i nastavljaju štrajk glađu.
Ona je apelovala na zdravstvene radnike da imaju sluha za njih.

"Tako što ćete u skladu sa svojom odgovornošću i obavezom, omogućiti ženama koje su ostvarile pravo na nadoknadu da je nesmetano uživaju na način kako je to prvobitno predviđeno Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti - u punom iznosu”, navodi se u pismu aktivistkinja organizacija koje se bore za ženska prava.

Šefica koordinacionog odbora Željka Savković je na konferenciji ispred Skupštine Crne Gore, sinoć saopštila da su majke dobro - neke su kući, tri su se vratile na protest i nastavljaju štrajk glađu.
Ona je apelovala na zdravstvene radnike da imaju sluha za njih.

Back